reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
To ja wiem jedno, miałabym syf w domu jak cholera, ale dziecko byłoby wybawione z tatusiem, bo A poświęca się dzieciom, nie gotowaniu, sprzątaniu i praniu [emoji16] wylądowałam w szpitalu w styczniu i jak po 3 dniach przyjechałam to mieszkania nie poznałam [emoji33] chociaż odkurzanie
Hehe jak mnie nie bylo to moj mamie kazal przyjsc posprzątać po libacji alkoholowej, gdy odprawial pepkowe [emoji23] on tak samo zajmował by sie dzieckiem ugotować tez by ugotowal ,ale ze sprzątaniem to problem by byl

reklama
W Norwegii jest tak, ze pierwsze 15 tyg mamusi, później okres wspólny, gdzie rodzice decydują kto zostaje z dzieckiem; a na końcu 15 tyg tylko dla tatusia, gdzie ja muszę wrócić do pracy, te tatusiowe się kończy jeszcze przed roczkiem dziecka, wiec to jeszcze maleństwo... i powiem wam szczerze, ze nie myśle o kasie ani o niczym, tylko o tym jak ja psychicznie wytrzymam jak tyle tygodni będzie się tata sam dzieckiem zajmował :D nie mówię ze będzie złym tatą, ale on do wielu spraw ma podejście w stylu „co się tak nad tym spuszczasz, na wszystko jest czas, wszystko się kiedyś zrobi, krzywda się mu/ jej nie stanie”... :)))) boje się ze dziecko będzie chodziło z pełnym pampersem po kolana :p

To u Was i tak jest dobrze u nas w Holandii jest tak ze jest tylko 16 tyg macierzyńskiego który zaczyna się już przed porodem zazwyczaj 6 tyg czyli po porodzie masz tylko 10 tyg z dzieckiem i musisz wrócić do pracy... [emoji17]

[emoji23] moj znowu jakby mial zostac i opiekowac takim malym to by go stres zjadl, on az sie zapowietrzal jak bral malego tak sie bal zeby mu nic nie zrobić, do przesady by dbal w izolatce trzymal [emoji23]
Mój mi cały czas mówi, ze ja go pewnie oszukuje, ze nie mogę przejąć tych 15 tygodni :D mogłabym... jakbym mu prawa odebrała :p

No o czystości to już nie chce myśleć, bo on sam wokół siebie to jej utrzymać nie może :p każe mu zatrudnić kogoś do sprzątania, tak żeby uwinął się zanim wroce z pracy i się wkurzę :D

Ja jak syna urodzilam wróciłam po 12 tygodniach niestety byłam bezrobotna,a pieniądze byly potrzebne, cale szczescie mialam babcie zeby sie zajmowały, ale teraz skorzystalabym z tego roku

My tutaj nie mamy rodziny i musiałam córkę dać do żłobka bo nie mogliśmy sobie pozwolić żebym się zwolniła z pracy... jedynie mała urodziła się 4 tyg wcześniej więc byłam z nią 14 tyg w domu

emoji23.png
dobrze,ze chociaz moze dostac te drugie,a nie pierwsze, to u nas w Polsce na plus teraz rok macierzynski, ale wybrać mozna czy ojciec czy matka
My tutaj nie mamy rodziny i musiałam córkę dać do żłobka bo nie mogliśmy sobie pozwolić żebym się zwolniła z pracy... jedynie mała urodziła się 4 tyg wcześniej więc byłam z nią 14 tyg w domu

tutaj teoretycznie przedszkole od pierwszego roku życia- czasem zrobią wyjątek i przyjmą chwile wcześniej; ale poza tym dla młodszych dzieci to tylko niania, albo rodzina jak ktoś ma...
ja z jednej strony się boje tych 15 tyg a z drugiej cieszę się, bo jak mi kiedykolwiek powie ze ja sobie odpoczywałam z dzieckiem w domu to sobie później „odbiorę” w te jego tygodnie :D tak czy siak planuje ze przez 4 tyg wybiorę urlop, to pobędę z nimi, a później niech sobie radzą ;p mogę pracować z domu ewentualnie, ale już widzę jaka to by była „praca” :D

Z innej beczki, dziewczyny, zaczęlyscie już jakieś zakupy? Ja chce trochę rzeczy z Polski, a mój jedyny wyjazd przed porodem będzie we wrześniu i się boje, ze zapesze robiąc już zamówienia, no ale muszę... :(

tutaj teoretycznie przedszkole od pierwszego roku życia- czasem zrobią wyjątek i przyjmą chwile wcześniej; ale poza tym dla młodszych dzieci to tylko niania, albo rodzina jak ktoś ma...
ja z jednej strony się boje tych 15 tyg a z drugiej cieszę się, bo jak mi kiedykolwiek powie ze ja sobie odpoczywałam z dzieckiem w domu to sobie później „odbiorę” w te jego tygodnie :D tak czy siak planuje ze przez 4 tyg wybiorę urlop, to pobędę z nimi, a później niech sobie radzą ;p mogę pracować z domu ewentualnie, ale już widzę jaka to by była „praca” :D

Z innej beczki, dziewczyny, zaczęlyscie już jakieś zakupy? Ja chce trochę rzeczy z Polski, a mój jedyny wyjazd przed porodem będzie we wrześniu i się boje, ze zapesze robiąc już zamówienia, no ale muszę... :(
Ja niestety po przejściach nawet wozek planuje po porodzie kupic,ale w przesądy nie wierze

reklama

Ja w I ciazy kupilam pierwsza rzecz jak poznalam pleć czyli na 1 prenatalnych a tsk to po 20 tygodniu ;-)

Do góry