reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak ubieracie maluchy na takie ciepło na dwór ? Chce ją wziąć koło 17 na trochę. I zastanawiam się czy rampers i skarpetki to trochę za mało ? Lepiej body i leginsy ?

Spodenki na pewno trzeba, tak mowila położna przy noworodku i skarpetki, czapeczka albo opaska żeby uszka były przykryte, koszulka z długim rękawkiem i tyle. Na wszelki wypadek tetra, tak mówię jak mi położna mowila.

reklama
Im częściej będzie Ci wisieć na piersi tym szybciej sutki się przyzwyczaja. A jak będziesz dawała im odpoczywać to tak szybko się nie przyzwyczaja. I niech łapie Ci z otoczka wtedy mniej boli. Mi czasem jak złapie sama brodawkę to aż mnie skręca z bolu
Ja też daję małemu tak często jak chce, do tego smaruję brodawki maltanem i swoim mleczkiem i wietrzę. I brodawki mnie nie bolą już :)

Gdzie wy kupujecie takie pieluchy 0 ?
Nigdzie nie widziałam , a pewnie były by w sam raz na moją bo 1 trochę za duze sa

Ja narazie kochana miałam ta paczkę 22 szt z pampersa z rossmana co dostawałyśmy wszystkie za 1 gr je :) a tak to nie wiem, ale na pewno musza być zerówki z rożny firm, najpewniej w rossmanie? :)

Jeszcze duuuzo czasu bedzie mogla jezdzic w gondoli :D
No śmieje się że dwie takie Majki do tej gondoli by się zmieściły [emoji23]
I tak dziecku najlepiej. Ale ja chyba wolę długie rękawki zakładać , bo jednak to dopiero 9 dniowe dziecko. Tak przemyślałam i body plus leginsy będą okej. Bez kocyka , pieluszki itp . Jest wiaterek to akurat. ;) Ubieranie dziecka to wielka niewiadoma dla mnie :D
No ja nienawidzę przegrzewac. Syna przegrzewałam i wiecznie chorował.
Jak przestałam to przeszło [emoji23]
A w torbie zawsze mam pieluszke i czapeczke że w razie jakby się zrobiło chłodno czy zaczęło wiać to mam czym ja okryć i założyć na głowę.
Tyle czasu ? :O o rany .. myślałam , że tak z dwa tygodnie ...
Chciałabym [emoji23]
Po dwovh tygodniach wiadomo że to mniej.
No i po cc trochę lepiej bo lyzeczkuja. I macica jest 'czystsza'.

Z podpaska nosiłam bo przecież krwawi się dalej. Już od wczoraj noszę takie swoje zwykle bawełniane głębokie majty i jest wygodnie :) mało krwi leci , może już się unormuje :) nie wiem ile trwa takie oczyszczanie ?

No krwawi, ale ja już np od soboty do dziś to już tylko lekkie małe plamki i to takie mniej czerwone czyli już ustaje plamienie. I teraz po przemyciu i wypielęgnowaniu wszystkiego nie założyłam do tyć majtek nic żeby przewietrzyć tam ta ranę :)

No u mnie dziś 4 dzień i już prawie nic nie leci. Ale mój organizm ogólnie chyba szybko się regeneruje, bo po łyżeczkowaniu w ten sam dzień po 2 h wyszłam ze szpitala i nic prawie nie krwawiło mi. A tez był dosyć poważny zabieg ginekologiczny z krokiem związany :)

Dziękuje :-* bardzo mile slowa. Nie pociesza mnie fakt, że Twoja mama ma takie problemy zdrowotne. Bardzo mi przykro z tego powodu i też życzę jej dużo zdrowia. Obie jesteście silne a po Tobie faktycznie nie da się zauważyć smutku, nerwów itp.
Mnie już tyle złych rzeczy w życiu spotkało, że to kolejna przeciwność z którą muszę sobie poradzić.

Dasz rade kochana, wierzymy w Ciebie tu wszystkie i pamiętaj, masz dla kogo! [emoji178][emoji7][emoji173]️

reklama
No krwawi, ale ja już np od soboty do dziś to już tylko lekkie małe plamki i to takie mniej czerwone czyli już ustaje plamienie. I teraz po przemyciu i wypielęgnowaniu wszystkiego nie założyłam do tyć majtek nic żeby przewietrzyć tam ta ranę :)

No u mnie dziś 4 dzień i już prawie nic nie leci. Ale mój organizm ogólnie chyba szybko się regeneruje, bo po łyżeczkowaniu w ten sam dzień po 2 h wyszłam ze szpitala i nic prawie nie krwawiło mi. A tez był dosyć poważny zabieg ginekologiczny z krokiem związany :)
Mi jeszcze skrzepy wylatuja ;) wszystko sie czysci jeszcze ,a tez mam i lekkie plamienie i mocniejsze ;)

Do góry