reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kupiłam np. krem na ciemieniuche której nie ma. Krem na rozstępy którym się nie smarowalam. Pościel do łóżeczka - wypełnienie, które będzie leżało pewnie do zimy, poszewki i drugi ochraniacz też się nie przydadzą przez najbliższy miesiąc / dwa / trzy. Emulsje do kąpieli i jeszcze kilka rzeczy. Przewijak też nie potrzebny. Heh. No nic, uczymy się na błędach :D

A gdzie przewijasz? Mi mega wygodnie na przewijaku, który jest na łóżeczku i tam u góry mam zawsze wyciągnięte pares st pieluch, worki na te pieluchy te zapachowe, chusteczki nawilżone, smietniczek mały panda na te chusteczki brudne a obok kosz duży na pampersy zużyte. I na tym mam jednorazowy podkład do przewijania :D i przewijanie mega szybko idzie, sprawia mi mega przyjemność i plecki nie bolą

Ja to chyba nie założę w ogóle tych bluz, body z długim rękawkiem wszystkich. A body z kótkim mi zabrakło, mama mi dokupiła 2 sztuki [emoji16] przez te upały [emoji16]
Też mi brakło body z krótkim rękawem [emoji33] a np spodnie na 56 ( mam chyba z 15 par ) leżą [emoji23][emoji57]
Jakie on ma boskie te usteczka [emoji7]
Po tatusiu [emoji9][emoji9]
Swoją drogą ty to już pewnie rzygasz zdjęciami Olka więc śmiało pomijaj posty ze zdjęciami [emoji16][emoji16]

Też mnie to ucieszyło , że tyle przybrała. Myślałam , że mleko mam do D..
Z butelki jej daje moje jak nie mam siły jej przystawiać już .Ale to i tak rzadko może raz dziennie lub raz w nocy. Tak, cały czas piersią. Nawet sutek który się nie wyciągnął i myslalam , że będzie trzeba kupić nakładki , ładnie ssa. Mam taki spokój psychiczny i jestem zadowolona jak zje i jest spokojna. Będę ją brala na częstsze spacery może. Chociaż nie wiem na ile dwutygodniowe dziecko może wyjść. Bo bym wyszła z nią z dwa razy na te dwie godziny w ciągu dnia. Żeby sobie odpoczęła , pospala.
Myślę, że przy tej pogodzie możesz spokojnie iść 2 razy dziennie na spacer nawet po 2godziny byle nie w tym największym slońcu między 11-16

madziula92 a próbowałaś pić rano siemie lniane? może Ci pomoże na te 2h wizyty w wc ;) gdyby nie dąło rady to zawsze możesz też spróbować czopków na zaparcia eva/qu

Mojemu tacie to nie przeszkadza że karmie [emoji23] wprost przeciwnie sam jest bardzo za KP. Zresztą jak Aleks był mały mieszkałam u rodziców no i normalnie karmilam :D
Mnie w ogóle nie razi po oczach karmienia piersią. Nawrt jeśli ta pierś widać [emoji23] sama przecież też mam cycki i karmilam syna a teraz karmie córkę :)
Fakt faktem ja bym nie wywaliła cyca ostentacyjnie, w większości galerii są pokoje dla mam z dziećmi. Poza tym oprócz spacerów i osiedlowych sklepów (a przed wyjściem karmie dziecko) nie chodzę nigdzie więcej i wracam do domu na porę karmienia :)
Ja też karmię przy siostrze, mamie. Ale przy bracie czy ojcu (jeśli bym kontakt utrzymywała) to w życiu bym cycka nie wywaliła. Trochę dziwnie [emoji16] ale widocznie musicie mieć super kontakt. ;)

O to to.!
I ja bym tego argumentu użyła jakby ktoś mi zwrócił uwagę.
Bo
1. Skoro dorosłym można jeść publicznie to czemu nie można dziecku?
2. Dziecko nie widzi piersi w aspekcie seksualnym.. I karmienie piersią nie jest aspektem seksualnym.
KP przeszkadza tym którym ta czynność kojarzy się z fizycznoscia a nie naturalna czynnością. Tak jesteśmy stworzone. Pierwsi maja w pierwszej kolejności za zadanie wykarmic potomstwo tak jak u wszystkich ssaków. A aspekt seksualny to nie natura a człowiek im nadal.

I święta racja. Ale ludzie tego nie rozumieją i krzywo patrzą. A np ja wolałabym się nie stresować. Tym bardziej , że mieszkam w małym mieście i co chwilę się moja kogoś znajomego, sąsiada, rodzinę itp. i zaraz by było gadanie na całe miasto. A jeszcze niech by ktoś zdjęcie zrobił bo o tacy się trafiają. Oburzone starsze Panie i śliniący się faceci. To nie dla mnie .. ale zdanie mam identyczne na ten temat jak Twoje.

reklama
Mój mąż też widział jak to wygląda i był przerażony bo pamiętał jak rodziłam córkę to tak nie krzyczałam. A teraz oprócz krzyku to był płacz i błagania o cc. Dobrze , że chociaż partych miałam tylko dwa i mały się urodził. Ale za to dłuższe niż te 4 z córką.
Ja partych dwie godziny. Ale na koniec powiedziałam , że nie będę przeć i czekam na cc , już mieli robić , podłączyli mnie pod kroplówkę , dali coś na wymioty , a tu skurcz przyszedł , parcie i wyleciała. Nie chcę sobie nawet przypominać. Przeżyłam koszmar porodowy. Darłam się od 4 rano do 9

Do góry