reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja jutro mam urodziny, ale chyba mi nie sprawi tej przyjemności :) najlepsze jest to ze się czuje lepiej niż kiedykolwiek w ciąży :D w poniedziałek mam ktg, nawet nie mam skurczy ehm, a gin mi przepowiedział ze do dziś jak dotrwam do będzie idealnie hehe

A tak odbiegając, czy macierzyński dostanę tak jak wypłatę, będąc zatrudniona na czas nieokreślony ? Czy będzie to w innym terminie ?
Wszystkiego Najlepszego !!:***

reklama
Sliczniutkie te Wasze dzieciaczki Mamusie [emoji173]
Mi dziś się śniło dziecko, tylko że to bylo dziecko przyjaciolki, ktore bylo niemowlakiem i samo siadalo :D i nie mogłam się nadziwić temu zjawisku [emoji12]
Ja chcę wtorek także mały niech się powoli zbiera :D:p
Hehe, zaproszenie mu wręczyłaś że ma się szykować? [emoji23] Jak nie to poleconym nadaj to jeszcze może dojdzie :p
U mnie termin na czwarteczek, ale wtorki też lubię więc może być albo wtorek albo czwartek. Byle nie poniedziałek [emoji23]Poza tym ja się urodziłam we wtorek i Maz też, więc dzieć też może się urodzić we storek[emoji3] ale nie poganiam, wyjdzie kiedy zechce :)

Dobrego dnia :)

Zdarza jej się, że nie jest :D a tak serio, to płaczliwa była przy tych bólach brzuszka. Tak to jest spokojna, płacze tylko jak jest głodna [emoji173]️ czyli co chwilę [emoji23]

A jak sobie radzicie dziewczyny z kolkami? My od paru dni musimy cierpieć patrząc jak nasza Kornelia od 20:30 tak do 22:30 codziennie te same pory ma właśnie chyba kolki, bo nic nie skutkuje tzn cyca possie i zaraz płacze i to taki płacz mocny tzn pręży się, brzuszek się napina, nóżkami kopie i rączkami wywija i widać, że cierpi. Jedyny sposób żeby jej ulżyć to jak ją nosimy tak jak do odbijania się i bujamy i masujemy brzuszek plecki a tak to biedna płacze i aż wczoraj łzy miała.. masakra. Serce mi pękało z bólu jak ona cierpiała. Daliśmy jej espumisan 15 kropel doustnie, bo tak położna kazała. Do mleka daliśmy 5 kropel, bo tak było na opakowaniu, ale położna mówi, ze te 5 kropel do mleka to „gowno” daje i nic dziecku nei pomoże. Także jak coś dziewczyny to podawajcie na kolki to doustnie 15 kropel i najlepiej lekarz mówił ze tak 2 h przed kołkami tzn my podamy tak o 18 dziś jej żeby uniknąć jej cierpienia. I teraz pytanie do tych, które wiedza.

Jak to się stosuje? Pare razy dziennie dawać jej te krople espumisan czy tylko właśnie tak o 18 te 15 kropli doustnie i koniec? Czy regularnie pare razy dziennie i wtedy jej przejdzie??

Najlepsze jest to, ze ona w ciągu dnia puszcza bączki i to niezłe i robi kupek dużo i normalne i nawet w czasie tych kolek wczorajszych miała 3 kupki i położna powiedziała, ze to bardzo dobrze.

Jest na tyle w porządku, ze mowila żeby korzystać z jej numery tel i dzwonić pisac gdy tylko trzeba i ona pomoże. Mega kobieta pomocna nam się trafiła.

reklama
Gratulacje [emoji7]
Hej dziewczyny :)
Ja już na patologi, jak znowu tak mocno skoczy mi ciśnienie to od razu tną, a jak nie to jakoś po weekendzie.
Dostałam magnez, tabletki na ciśnienie i leżakuje :)
Trzymam kciuki, by już nie było takich skoków.

Jeszcze chwila i nasze maluchy będą miesiąc miały [emoji846]

A to nasz Alex.
20180816_1710_353.jpg

Załączniki

• 20180816_1710_353.jpg
    20180816_1710_353.jpg
    44,1 KB · Wyświetleń: 455
Do góry