reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Klaudia przede wszystkim dziecko z butelki więcej i rzadziej je bo się tak nie męczy.
Na cycu je mniej bo się męczy szybciej, przez co też może wołać cyca częściej . Moja to różnie się budzi od 1,5 w porywach do 3h ale wtedy ja wybudzam i karmie.
Po jakim czasie mniej więcej to karmienie się normuje ? Bo chyba później dziecko nie je co godzinę ?

Nie chwalę żeby nie zepsuć, pierwsze karmienie idzie gładki póki co. Mam nadzieję , że tak już zostanie .. a mleko będę mrozić, nie zostawiać w lodówce. Bo wtedy mi szkoda i jej podaje. Tylko lepiej w woreczkach czy tych pudełeczkach ?
A twoja królewna może podrosła i lepiej jej chwycić. Nie zastanawiaj się :) ważne, że je ładnie [emoji173]️:*
Woreczki :*

No właśnie nie chce wrócić do wymiotów i ulewania. Bo wcześniej dałam jedna pierś, przysnęła, dałam druga. I jak się okazało , wypijała to rzadkie, po tym wymioty i dalej głodna. Więc teraz daje tylko jedna pierś, trzymam jak najdłużej, aż już nie będzie chciała złapać lub usnie na amen. A ja nie wiem jak to sprawdzić ile je. Bo z tej "lepszej" piersi odciagalam zawsze ze 100ml ale gdybym chciała jeszcze ściągnąć w czasie jej odpoczynku to pewnie z 50 by jeszcze poszło. Nawet jak piersi myślę, że puste bo miękkie i mało co leci, to dostawiam mała i leci ładnie. To może je te 100 , bo w drugiej udawało mi się ściągnąć z 20/30 , raz 50 ale ciężko. Tyle , że odciagalam to wszystko w dosłownie 3-5minut.
Mi też już laktator niby nie ściąga, a ręcznie tryska. Czy mała słychać jak łyka. Także laktator to też żaden wyznacznik :)

Nie jechaliśmy jeszcze naszym autem więc będę sprawdzać ale mi to kiepsko wyglądało. Chociaż u KatiNails też widzę taka pozycja siedząca bardziej. A co do luzu to podłuż jej może coś pod pupę bo niebezpiecznie trochę kurcze.
Ma wkładkę dla noworodka pod pupa. Półsiedząco. Jak wpinam fotelik w stelaż to jest to samo. Plecami jest oparta i pupa niby ładnie. Tylko się zsuwa... Coś potem jeszcze mąż pokombinuje z pasami.
IMG_20180818_121655.jpg
IMG_20180818_121658.jpg
received_538525379901385.jpeg

Załączniki

• IMG_20180818_121655.jpg
    IMG_20180818_121655.jpg
    74,3 KB · Wyświetleń: 359
  • IMG_20180818_121658.jpg
    IMG_20180818_121658.jpg
    70,6 KB · Wyświetleń: 349
  • received_538525379901385.jpeg
    received_538525379901385.jpeg
    74,8 KB · Wyświetleń: 351
Ale maleństwo [emoji16] my używamy już pampersów 2 od tygodnia gdzieś, ubranka 56 zaczynają być małe, a z pepco to nawet 62 zaczynają być małe [emoji16][emoji16][emoji16]
O rany. To ja dalej na jedynkach. 56 połowa poszła na później , dalej w niektórych ma luzno :p a myślałam , że nawet raz nie założy tego rozmiaru heh ;)

reklama
Po jakim czasie mniej więcej to karmienie się normuje ? Bo chyba później dziecko nie je co godzinę ?
Powiem Ci szczerze że nie wiem. Aleksa karmilam mieszanie z przewaga mm bo miałam mało pokarmu. I zawsze na żądanie. Teraz Maje też karmie na żądanie. No i dla mnie wyłączne karmienie swoim pokarmem to też nowość. Powiem szczerze że jestem aż mile zaskoczona bo spodziewałam się że będzie tak jak z Aleksem.

Do góry