Kciuki, dziewczyny za wizyty! Ma już któraś termin na genetyczne? Mnie zapisali na 26 września. Będzie skończony 12tc.
Te gentycznie sa tylko prywatnie prawda ? I to jest to 3d ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kciuki, dziewczyny za wizyty! Ma już któraś termin na genetyczne? Mnie zapisali na 26 września. Będzie skończony 12tc.
Ja mam! 12 września. [emoji3]Kciuki, dziewczyny za wizyty! Ma już któraś termin na genetyczne? Mnie zapisali na 26 września. Będzie skończony 12tc.
Nie, każda ma. Robi się między 11 a 14tc. Mierzy się przezierność itp.Te gentycznie sa tylko prywatnie prawda ? I to jest to 3d ?
Nie, genetyczne jest miedzy 11 a 14 tygodniem i należy sie każdej kobiecie w ciąży, to się tylko tak nazywa, tak samo jak na USG w 20-23 mówią połówkoweTe gentycznie sa tylko prywatnie prawda ? I to jest to 3d ?
Tak, bez zadnych problemów. Leżałam dwa razy na patologii, ale tp raczej z moich nerwów. Za pierwszym razem bałam się, ze wypadl mi kawalek czopu w 31 tygodniu i że wody będą się saczyc, zostawili mnie na obserwacji i za drugim razem na koncowce ciąży slabo czułam ruchy przez caly dzien i tez na obserwacje. To juz byl 37 tydzien. A tak to zadnych problemow. My po 1 miesiaczce od zabiegu zaczelismy sie starac i zaskoczylo. Zabieg 30 czerwca, miesiaczka 1 sierpnia i po niej ciąża.Ewelina i ta ciaza donoszona byla bez zadnych problemow? Mi lekarz kazal miesiac dluzej odczekac :/ i dopiero od wrzesnia sie starac. Mam przez to troche obaw.
Nie, każda ma. Robi się między 11 a 14tc. Mierzy się przezierność itp.
Nie, genetyczne jest miedzy 11 a 14 tygodniem i należy sie każdej kobiecie w ciąży, to się tylko tak nazywa, tak samo jak na USG w 20-23 mówią połówkowe
Chyba na NFZ tez jest genetyczne, bo sprawdzaja kość nosowa, przeziernosc karkowa, etc. I obraz 3d nie zawsze da sie podejrzec. Tzn. Da sie, ale jak sie dziecko zle ulozy, to nie widać nicTe gentycznie sa tylko prywatnie prawda ? I to jest to 3d ?
Nie wiem jzk tam u Ciebie, ale jak chodziłam na nfz to dostawałam skierowanie na takie usg.Wiec ja mam wizyte 6 wrzesnia na nfz. To bedzie 11 tydzien. Nie wiem co tam będzie, dopiero zaloza karte ciazy
Nie do końca. To jest czas na wykrycie ewentualnych wad, zespołów itp. Zwykłe dłuższe i dokładniejsze.Wiec to zwykle badanie usg tylko nazwa taka ?![]()