reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pickup to zabieg pobrania komórek. NK mi spadło, ale transfer i tak się nie udał, a miałam zarodek przebadany genetycznie. Mi akurat zostało trochę skutków ubocznych po tym leku, więc teraz mam już trochę więcej ostrożności do tego. I co gorsza wcześniejszy immunolog nie powiedział, żeby przerwać na czas stymulacji. Dopiero Paśnik zwrócił na to uwagę. I teraz wiem dlaczego po ostatniej stymulacji nie miałam ani jednego zarodka. Najprawdopodobniej to właśnie steryd brany długotrwale, w dużych dawkach i tuż przed stymulacją :frown:

@Dgd, a jakie skutki uboczne zaobserwowalas? Ja zaczynam moja terapie za jakies 20 dni!

Tak mam AA. Zobaczymy Pasnik mowil ze sa na to sposoby, mowil ze nawet naturalnie moze sie udac a co bedzie zobaczymy. A Ty masz problem z kirami czy cos jeszcze? Super ze sie udalo!
Oooo z kirami , z NK, z mutacja, niedrozne jajowody, i pare innych rzeczy , ktore dzieki temu ze kozystamy z dawczyni zniknely z tej listy.Udalo sie 18 lat temu, teraz 3 lata walki z wiatrakami, 3 poronienia , mase negatywnych transferow... no ale , marudzenie tez nie pomaga, trzeba dzialac;)

Kurcze to mi troche dalas do myslenia, bo mnie Pasnik od 10 tygodnia kazal schodzic a skonczyc w 12 i badz tu madry! Jesli jutrzejsze usg pojdzie planowo to zapytam jeszcze w klinice co o tym mysla.
Mieciu zawsze jest tak ze bedziemy stac pomiedzy „trzema” opiniami dwoch roznych lekarzy. Mi to tak moja pani immuno tlumaczyla, wam Pasnik kaze tak;)wierze ze wie co robi. Zawsze mozesz go o to zapytac dla swietego spokoju.Nie ma co porownywac :)

Kurcze to mi troche dalas do myslenia, bo mnie Pasnik od 10 tygodnia kazal schodzic a skonczyc w 12 i badz tu madry! Jesli jutrzejsze usg pojdzie planowo to zapytam jeszcze w klinice co o tym mysla.
Lekarze raczej wiedzą co robia, ja miałam 20 mg encortonu do 12 tygodnia i później schodziłam co 2,5 mg na tydzień i z serduchem dzidzi wszystko na szczęście ok.

reklama
Okno implantacyjne dobry lekarz wychwyci po wartosciach hormonow i grubosc endometrium, w Katowiach robia w Gyncetrum Era Test ktore to okno wyznacza. Ja przy okolo 20 transferach zaczynalam brac progesteron zawsze 5-6 dni wczesniej , przy zarodkach 3 dniowych. Wlasnie zeby to zsynchronizowac. Ja zawsze kwestia kliniki i lekarza , ktory jedzie albo na jedno kopyto albo kombinuje zeby ucelowac.
@Annemarie w całym swoim życiu tego nie słyszałam [emoji33] [emoji33]
A to się robi za dodatkową opłatą?
Pewnie połowa lekarzy zajmująca się ivf nawet nie wiedziałabym jak to zrobić [emoji19]

Do góry