reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
2 zarodki. Grudniu tez dwa. Beta rosla normalnie, byl pecherzyk, ale przez kilka dni po pecherzyku byly krawienia i skurcz i doszlo do poronienia. Dlatego teraz bedziemy zyli z dnia na dzien, bez planow na przyszlosc.
@Felia, ja wszystko wiem i sama mówiłam, że nie będę sie cieszyć z pozytywnej bety... więc w żadnym wypadku nie będę Ci gratulować, ale uśmiech mam od ucha do ucha :)
@Biedroneczka83 nie odstawiaj niczego! Beta ruszyła, równie dobrze 11 dpt moze być ponad 100, co jest super wiadomoscią! Tak to jest z tymi wczesnymi betami, dają więcej wątpliwosci niz pożytku z nich.

Witaj, chyba zdecydowała bym sie na in vitro w Polsce. U mnie transfer zarodka 4AA sie nie udal a transfer zarodków 4BC i 4CC okazał sie szczęśliwym i z tych "gorszych" zarodków mam 9 miesięczne bliźniaki [emoji173]
Dziękuję. Wlasnie Ciebie mialam na mysli piszac ze ostatnio tu czytalam o blizniakach ze slabszych zarodkow
Juz zdecydowalam ze robie ivf w Novum tylko teraz musze umowic wizyte a nie wiem do kogo zeby bylo jak najszybciej i najlepiej.

@Felia, ja wszystko wiem i sama mówiłam, że nie będę sie cieszyć z pozytywnej bety... więc w żadnym wypadku nie będę Ci gratulować, ale uśmiech mam od ucha do ucha :)
@Biedroneczka83 nie odstawiaj niczego! Beta ruszyła, równie dobrze 11 dpt moze być ponad 100, co jest super wiadomoscią! Tak to jest z tymi wczesnymi betami, dają więcej wątpliwosci niz pożytku z nich.

No tak jak miałam betę ponad 100 to były bliźniaki ale se polazły w 8 tygodniu to teraz może ruszy i będzie dobrze. Może trochę się tych Waszych fluidów nawdycham i moZe się jeszcze trochę połudzę.
Miłego dnia dziewczynki, ale piekne słoneczko!!! [emoji274][emoji274][emoji274][emoji274][emoji274]

@Forget-me-not... witaj! Jestem szczerze oburzona tym, co piszesz. Jeśli te zarodki były słabsze, ale rokowały, to naprawdę 3ci swiat! Narażają Cię na kolejną stymulację, podczas gdy transfer w zasadzie w porownaniu do stymulki nie jest żadnym obciązeniem!
Kochana, wiem, że masz tam refundację, ale jeśli pytasz o radę, to spróbowalabym w Polsce. Leczę się w No.vum, polecany dr W...dzki i.Z..ra, ale w sumie do kogo tam nie pójdziess to jest ok. Szef od beznadziejnych przypadków, droższy i dłużej się na niego czeka więc daj sobie szansę z kim innym. Powodzenia!

Ja dzis miałam USG - 17dpt i było widać tylko pęcherzyk, nic więcej. Nie wiem czy tak powinno być, czy już ten pęcherzyk żółciowy powinien być widoczny? Pytałam sie o refundację to powiedzial że mi nie przysluguje. Wszystkie leki bez zmian + zwiekszył mi dawkę duphastonu doustnie.
Pęcherzyk żółtkowy powinien być widoczny w piątym tygodniu ciąży kiedy pęcherzyk ma już jakieś mm, chyba 8-10mm. U ciebie to jeszcze kropeczka która dopiero rośnie o około 1mm na dzień.
Dlaczego nie otrzymałaś luteiny, lekarze u mnie w mieście twierdzą że to jest ta sama substancja czynna. Badałaś dziś progesteron?

reklama
Do góry