reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie!!!
Podczytuje Was z krzaków juz od kilku miesięcy i tak czaję się żeby napisać, ale widzę ze przyjmujecie nowe dziewczyny z otwartymi ramionami, wiec mam nadzieje ze i mnie przygarniecie?!
Ja lecze sie w medycznym trzecim swiecie (tak to ktoras z Was ostatnio okreslila) czyli w UK i juz szlag mnie trafia... 1.5 roku temu mialam pierwsza nieudana procedurę ivf i od tego czasu ciagle na cos czekam... Mam tu refundowane 3 pelne podejscia. Teraz zastanawiam sie czy nie olac tego wszystkiego tutaj i podejść do kolejnej stymulacji w Polsce.
I tu mam pytanko do Was dziewczyny. Prosze napiszcie mi czy w Polsce mrozi sie slabsze zarodki? Mam na mysli klase BC, CC
Mi z pierwszej stymulacji zadnych zarodkow nie mrozili. Mialam podany 4AA. Ostatnio pielegniarka mi pokazywala rozpiske embriologa i w 3 dobie mialam 7zarodkow 8komorkowych i 1 7komorkowy a w 5 dobie wlasnie tylko 1 4AA a reszta BC itp Powiedzieli ze mroza tylko te najlepszej jakosci. I to mnie troche dreczy bo widzialam ze jedna z dziewczyn ostatnio pisala ze ma bliźniaki ze slabszych zarodkow. Dodam ze u nas problemem jest przede wszystkim slabe nasienie.
Prosze napiszcie co o tym myslicie.

reklama
Dziewczyny czy utrogeston biorą dziewczyny również przy staraniu naturalnym czy to lek tylko do przygotowania np do transferu ? Pytam się bo ostatnio znalazłam u koleżanki te same tabletki co ja biorę i ona jest w ciazy 16t gdzie przez 9 lat starali się i niby mówi ,ze miała zrosty i jak poddała się zabiegowi zaszła w ciaze ??

Witajcie!!!
Podczytuje Was z krzaków juz od kilku miesięcy i tak czaję się żeby napisać, ale widzę ze przyjmujecie nowe dziewczyny z otwartymi ramionami, wiec mam nadzieje ze i mnie przygarniecie?!
Ja lecze sie w medycznym trzecim swiecie (tak to ktoras z Was ostatnio okreslila) czyli w UK i juz szlag mnie trafia... 1.5 roku temu mialam pierwsza nieudana procedurę ivf i od tego czasu ciagle na cos czekam... Mam tu refundowane 3 pelne podejscia. Teraz zastanawiam sie czy nie olac tego wszystkiego tutaj i podejść do kolejnej stymulacji w Polsce.
I tu mam pytanko do Was dziewczyny. Prosze napiszcie mi czy w Polsce mrozi sie slabsze zarodki? Mam na mysli klase BC, CC
Mi z pierwszej stymulacji zadnych zarodkow nie mrozili. Mialam podany 4AA. Ostatnio pielegniarka mi pokazywala rozpiske embriologa i w 3 dobie mialam 7zarodkow 8komorkowych i 1 7komorkowy a w 5 dobie wlasnie tylko 1 4AA a reszta BC itp Powiedzieli ze mroza tylko te najlepszej jakosci. I to mnie troche dreczy bo widzialam ze jedna z dziewczyn ostatnio pisala ze ma bliźniaki ze slabszych zarodkow. Dodam ze u nas problemem jest przede wszystkim slabe nasienie.
Prosze napiszcie co o tym myslicie.
Witaj Kochana [emoji173]
Wychodzi na to, ze malo wiem o ivf, skoro jestem w szoku po Twoim poscie [emoji54]
U mnie uzyskano 7 zarodkow, jeden dobry podany na swiezo (puste jajo) oraz zamrozono 6 kolejnych: 1 dobrej klasy i 5 slabych. Poki co transfer tego jednego mrozonego dobrego dal ciaze (aktualnie 14tc), ale zaden lekarz nie wspominal, ze z pozostalych zarodkow nic nie bedzie. Zreszta nasze forum pokazuje, ze nieraz niezbyt dobrze rokujace zarodki daja zdrowe dzieci.. ale mowie, mialam szczescie, jestem w ciazy z drugiego tramsferu, tak naprawde nie mam wiedzy jakie sa standardy, szczegolnie w innych krajach. Moze inne dziewczyny sie wypowiedza..

Mam wyniki bety. 7 dpt - 154,50.
Estradiolu i Progu jeszcze nie ma.
super teraz za piekny przyrosty
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png

reklama
Dziewczyny, tak spojrzalam na transfer w grudniu... w tym samym dniu po transferze mialam 97,5. Razem z M stwierdzilismy, ze fajnie, ze cos pozytywnie sie stalo, ale nie bedziemy sie cieszyli. Zycie nas nauczylo poprzednio, ze nie warto. Postaramy sie zyc od wizyty do wizyty majac nadzieje na kolejna pozytywe, a etarz poki co zyjemy tak jak poprzednio. Po prostu sie staramy i tyle. Wiec wybaczcie, ale nie chce tez nikomu dziekowac itd, choc powiem wam, ze ciesze sie, ze jestescie i ze tak nas wszystkie wspieracie :)

Do góry