reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Któraś z Was pisała, ze nie powinno się dziecko w pionie nosic, ale gdzieś mi to umknęło. Dlaczego? Moja mała to uwielbia i się uspokaja jak już nic nie pomaga

Ja tez pierwsze słyszę i moim zdaniem pozycja jest dobra i nawet wskazana, bo brzuszek wtedy jest w super pozycji nasze ciało masuje im brzuszki i później wszystko lepiej tam w środku funkcjonuje i jak jest kolka to ta pozycja działa cuda :)

reklama
Dzien dobry,
Moja mała wczoraj przespała w ciągu dnia 5h ciągiem, Pojadla z jednej piersi znow zasnela na 2h, Myslalam ze nocka będzie ciężka, bo Wyspala się przez Dzien. A ona Jak zasnela o 23 tak wstała dopiero o 5, Pojadla przed 6 zasnela i spała do 9.30. W jakiś sen zimowy mi zapada czy co? ;o
Po piersi tak długi sen? [emoji16] Zazdro [emoji16]

Dziewczyny jak zaczęła sie w tum miejscu gdzie miała mała kłute w szpitalu szczepionkę i jest bąbel z ropką to co z tym zrobić? Raczej nie wyciskać ani nic? Psikac czymś czy zostawić aż samo pęknie i się osuszy??
Samo ma peknac :) Maji właśnie oprócz sinego guzka nic nie rośnie. Na ropę póki co się nie zapowiada. A w sobotę skonczy już 6 tygodni.

Może światło ją rozbudza? Bo ja to od początku usypiam małego po ciemku. I żadnego problemu nie ma. Czasem marudzi jak mu smoczek wypadnie. Ale ogólnie w nocy nie mam problemu. Z córką tak samo robiłam i też w nocy spała ładnie.

U nas ciemno jak w tyłku hah :D jedynie w jej pokoiku mam zapalone te lampki na ścianie to taka lekka poświatę daje i przynajmniej ją widze czy je czy ulewa itd ale to nawet tu do nas na łóżko nie wpada to światło. Po prostu eczesniej nie miałam w ogóle takich sytuacji, wydaje mi się ze to te „skoki rozwojowe” i dziecko musi trochę pomęczyć skoro cały dzień mi praktycznie spała i nawet mówię wam w tych godzinach swoich aktywności dzięki przejażdżce autem 30 min dziecko spało nam od 20:30-23 także podejrzewam ze musiała w nocy pomęczyć siebie żeby zasnąć ;)

Któraś z Was pisała, ze nie powinno się dziecko w pionie nosic, ale gdzieś mi to umknęło. Dlaczego? Moja mała to uwielbia i się uspokaja jak już nic nie pomaga
Na kręgosłup to nie jest dobre. W tym momencie dziecko jeszcze powinno być w pozycji poziomej. Maje czasem też tak chwilę noszę. Bo już się rozgląda ciekawa i się wtedy uspokaja.

Wlasnei podobno trzeba bardzo tego pilnować. To oznacza, ze dziecko czesciej jest karmione jak leży na prawym boczku swoim i leży często na prawym. U mnie to możliwe wiec teraz będę bardzo tego pilnować
A ja słyszałam że dziecko przybiera taką pozycję w jakiej najczęściej było w brzuszku. My się karmimy tyle samo z prawej co z lewej piersi. Ja małego noszę na lewej ręce a mąż na prawej. Czyli wyrównuje się ☺

Dziewczyny, co to jest? Potowka chyba nie.. trądzik czy jakas wysypka?
Raz jest bardziej czerwona, raz jaśniejsza..

IMG_4711.JPG

Załączniki

• IMG_4711.JPG
    IMG_4711.JPG
    280,8 KB · Wyświetleń: 365
reklama
Do góry