reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Czyli mam pecha. Nie dość, że krwotok, skrzepy wielkości pięści wylatujące ze mnie przez tydzień, to teraz 11 dni po porodzie nadal regularna @. No ileż tam tego może być? :O

Ja tak miałam..
No wyboru nie mam, przecież korka sobie nie wsadzę :p Mam nadzieję, że potem czeka mnie przynajmniej MINIMUM rok bez okresu :p

No u mnie tak bylo:) i tego ci zyczę:)

O jejku nie pamiętam szczerze mówiąc ile czasu...

@StarAnia pytałaś o krwawienie
No ja sześć tyg po tamtych porodach. Czasem był dzień spokoju. Czasem takie brązowe plamienia jak na koniec okresu. Czasem znów krew. Potem tydz przerwy i okres. Nie karmiłam. Teraz dwa i pół tyg i podobnie sytuacja. Krew- plamienie - spokój i tak w koło. Gin mówi ze to jak najbardziej ok. A i karmie [emoji7][emoji7][emoji7]

Czyli mam pecha. Nie dość, że krwotok, skrzepy wielkości pięści wylatujące ze mnie przez tydzień, to teraz 11 dni po porodzie nadal regularna @. No ileż tam tego może być? :O

Ania a może skontroluj. Dużych skrzepów nie powinno być. I obfitych krwawień na tym etapie tez już raczej. Przynajmniej tak mówią gin których spotykam.

Oj, to moje znajome podostawały okres raz dwa, jeszcze w połogu. Jedna z tego co pamiętam w 3 czy 4 tygodniu po porodzie. A karmiła piersią.

To zależy jak często karmiła. Bo to że ktoś karmi nic nie mówi. Musi być częste karmienie bez np długich przerw nocnych.. u mnie okres wrócił jak przerwy nocne się wydłużyły.. jak ktoś karmi w dzień A w nocy szczęśliwy że dziecko śpi i nie daje cycka to niestety

To zależy jak często karmiła. Bo to że ktoś karmi nic nie mówi. Musi być częste karmienie bez np długich przerw nocnych.. u mnie okres wrócił jak przerwy nocne się wydłużyły.. jak ktoś karmi w dzień A w nocy szczęśliwy że dziecko śpi i nie daje cycka to niestety
A okres mi wrocil po 14 mc kp,.kiedy przerwa w dzien byla dluzej, niz 6 godzin☺ choc w 2-5 mc zycia maly w nocy duzo spal, i nie karmilam często

Ostatnia edycja:
reklama
Ania a może skontroluj. Dużych skrzepów nie powinno być. I obfitych krwawień na tym etapie tez już raczej. Przynajmniej tak mówią gin których spotykam.
Byłam wczoraj u gina. Skrzepy były jeszcze w szpitalu, bo 3 doby po porodzie tam coś było jeszcze nie tak - mialam rozwarcie na 4 cm i właśnie te skrzepy w drogach rodnych. Ale dostałam zastrzyk z oksy w tyłek i powylazilo już chyba wszystko. Szyjka zamknięta, wszystko cacy. Tylko czekac aż krwawienie ustanie :)

Do góry