reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja zaczynalam z waga 80 kg, do 14 tyg schudlam do 72. Na dzien dzisiejszy jest 82 ,to od wagi wyjsciowej mam tylko 2 na plusie. No, ale mojej lekarce sie nie podoba i mowi, ze jednak za bardzo tyje. No coz.. wiem, ze mogla bym sie lepiej postarac, ale lubie dobrze zjesc. Waga zajme sie po porodzie:-D:blink:

reklama
Ja zaczynalam z waga 80 kg, do 14 tyg schudlam do 72. Na dzien dzisiejszy jest 82 ,to od wagi wyjsciowej mam tylko 2 na plusie. No, ale mojej lekarce sie nie podoba i mowi, ze jednak za bardzo tyje. No coz.. wiem, ze mogla bym sie lepiej postarac, ale lubie dobrze zjesc. Waga zajme sie po porodzie:-D:blink:
Ja mam 7 na plusie i moj lekarz nic nie mowil ze za duzo. Co prawda jak rozmawialismy np o tym bolu w kroczu czy cos to tez powiedzial, ze no mam swoje gabaraty, jak to ujął, i tez i kręgosłup i wszystko moze to bardziej odczuwać ;) ale ja mu mowoe, ze ja sobie świetnie zdaje sprawe z tego, ze waze za dużo itd ale teraz to juz po zawodach i zajme sie tym po ciąży. Nigdy mi sie jakos chamsko nie odezwal czy cos o wadze. Bardziej boję się, ze jak pojde na Cc to ordynator i jeden jego taki przydupas się do mnie przywala, bo juz przy poerwszej ciąży mi cisneli roznymi tekstami.

Co za baba.... Na jakiej podstawie ocenia Ciebie i Twoja ciaze nie wiedzac tak na prawde nic.... no bez jaj... Najmadrzejsza sie znalazla. Nic tylko zignorowac. Dobrze, ze skierowanie dala, a reszte zlewamy cieplym moczem, ze sie tak wyraze. Btw. 7 kg to bardzo ladny przyrost i niech nie pitoli.
To tak jak moja teściowa .. Przed ciążą ważyłam 43 kg więc niedowaga a ta mi wiecznie liczy kg i dopieprza . Nie zapomne jak przed ostatnio byłam u gina i tradycyjnie pyta ile przytyłam , ja mówię że 3kg a ona z takim przesadnym tonem : aż trzy?? ( bo miałam do tamtej pory 2 kg na miesiąc)
Wgl się dziwie jak można ciężarnej kg liczyć , żeby chociaż sama miała figure modelki a do tego to jej daleko.. Albo co chwile niby przypadkiem mi donosiła co wsiowe Grażyny mówią ; przed tem jak patyk a tu teraz taka baba ( tu rozkłada łapska na metr) :errr:
Nie ukrywam , po którejś takiej uwadze chciało mi się wyć po prostu tak mi było przykro. I nie ukrywam że przez to też mam coraz więcej kompleksów chociaż staram się z tym walczyć.
Od początku przytyłam 9 kg , najbardziej widać po udach ale co z tego .. na pewne rzeczy nie ma się wpływu:blink:

Woow Dziewczyny, to chyba tylko ja mam jakas dziwna lekarke [emoji23]
Ja zaczynalam z 99 kg! Od poczatku ciazy schudlam do 93 kg, ta waga od kilku tygodni sie utrzymuje na stalym poziomie i w czasie wizyt raczej zawsze byly pytania czy napewno sie nie glodze, skoro waga stoi w miejscu. W pewnym momencie tyle o to pytala ze mialam wyrzuty ze krzywdze dziecko [emoji85]

W ogóle uważam, że dopierniczanie się do wagi ciężarnej czy takie właśnie „zbędne” komentarze dają ludzie, często niestety kobiety, które mają kompleksy albo są złośliwe i po prostu szukają dziury w całym... mnie rzadko kto pyta ile przytyłam, częściej mi mówią, że mam mały-duży brzuch ... bo niektórzy mówią, że mam mały, a niektórzy, że duży i potrafię to usłyszeć jednocześnie jednego dnia [emoji23] cóż, brzuch mam jak w ciąży, tyję jakbym w ciąży była... No ogólnie raczej..... jestem w ciąży [emoji85]

@kasia98
Ale masz paskudną teściowa... naprawdę współczuję[emoji853] taka typowa teściowa z kawałów... Szkoda, że nie masz jak się od niej odciąć.. ale chociaż ją ignoruj i puszczaj mimo uszu co gada... Jednym uchem wpływa, drugim wypływa [emoji5]

reklama
Do góry