reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
W moim mieście aby mieć dobra opiekę trzeba wybrać się prywatnie, tak też chodzę. Każda wizyta +usg to 120zl. Z cytologia było droższe chyba o 50zl. Do krwi znalazłam laboratorium w przychodni na wsi gdzie mieszkam mają chyba najtańsze ceny w całym powiecie. Najbardziej kosztowne są leki. Po każdej wizycie recepta na około 150zl (starczy zawsze równo do kolejnej wizyty). Wczoraj kupilam pierwsze spodnie ciazowe, ulga bo nie ciśna mnie w pasie. Minus, gumka kończy się na żołądku... od wczoraj mdłości jakby trochę odpuscily, ale zgaga jest nie do wytrzymania, moje slinianki produkują hektolitry śliny, która podraznia mi przelyk i nia najczęściej wymiotuje... :( jakieś rady na zgage?
To i tak luksusowe ceny. We Wrocławiu podstawowa wizyta wszędzie kosztuj od 180 zł w górę. Jeśli robisz jakiś wymaz, cytologię etc. To 250 lekka ręka leci :/ a jeszcze cisną na wizyty co 2 tygodnie

To i tak luksusowe ceny. We Wrocławiu podstawowa wizyta wszędzie kosztuj od 180 zł w górę. Jeśli robisz jakiś wymaz, cytologię etc. To 250 lekka ręka leci :/ a jeszcze cisną na wizyty co 2 tygodnie
Masakra z tymi cenami. Moja lekarka bierze 100zl z badaniem i usg na każdej wizycie, zawsze ma czas , jest mega miła i kompetentna. Dlatego nawet nie myślałam o NFZ bo 100 co 4 tyg to nie jest tak źle. Ale jak w Rzeszowie już byłam na nagłej wizycie u innego lekarza to 200 poszło.

Co do badań ja zapłaciłam 114 zł ale nie musiałam teraz wszystkich robić. Tyko toxo, WR i coombsa. Myślę że będzie kazała je stopniowo robić, może części nie będę musiała powtarzać po poprzedniej ciąży.

reklama
Dziewczyny smarujecie się już czymś? Ja mam masło kakaowe Palmera. Ale sama nie wiem kiedy zacząć smarować.
A na piersi cos stosujecie?
Ja ogolnie zawsze po kąpieli smaruje sie zwykłą oliwką Johnsons bo tutaj w uk jest okropnie twarda woda, wiec skóra swędzi po umyciu.

Do góry