reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny było już o ciuszkach dla maluchów, a ja się chciałam zapytać o te dla nas. Nie mam doświadczenia, powoli muszę rozejrzeć się za czymś ciążowym, bo moje wszystkie dopasowane rzeczy robią się trochę ciasne, a dzisiaj zaczynamy 12 tydzień. Podpowiedcie co warto kupić na ten czas jesienno zimowy, żeby nie poniosło mnie czasem jak na zwykłych zakupach, a potem i tak leży. Mam sporo dzianinowych sukienek, ktore myślę się rozciągną i do nich rajstopy ale jak to jest w jeansami, legginsami i innymi wynalazkami. Ile warto sztuk wziąć?Zobacz załącznik 897801
Ja już sobie kupiłam joggersy w hm mega wygodne polecam są szare i czarne, mam też jedne czarne spodnie ale one trochę mi zjeżdżają jeszcze z brzucha więc jeśli któraś z Was lubi taki luzniejszy styl to polecam te joggersy. Ja już od miesiąca chodzę w takich spodniach bo niestety moje mnie bardzo uciskaly w pasie.

reklama
Dziewczyny było już o ciuszkach dla maluchów, a ja się chciałam zapytać o te dla nas. Nie mam doświadczenia, powoli muszę rozejrzeć się za czymś ciążowym, bo moje wszystkie dopasowane rzeczy robią się trochę ciasne, a dzisiaj zaczynamy 12 tydzień. Podpowiedcie co warto kupić na ten czas jesienno zimowy, żeby nie poniosło mnie czasem jak na zwykłych zakupach, a potem i tak leży. Mam sporo dzianinowych sukienek, ktore myślę się rozciągną i do nich rajstopy ale jak to jest w jeansami, legginsami i innymi wynalazkami. Ile warto sztuk wziąć?Zobacz załącznik 897801
Ja miałam jedne ciążowe dżinsy z h &M i polecam były bardzo wygodne, miały wysoki pas. Miałam też legginsy ciążowe bo te normalne mnie uciskaly. Dresy tez polecam. Rajstopy też ciążowe rozmiar 6 ale to dlatego że jestem wysoka i sporo przytylam. Bluzki, koszulki itp poprostu rozmiar większe. No i właśnie sukienki luźne lub "rozciagliwe" to też w normalnym lub o rozmiar większe. W każdym razie najlepsze były rzeczy miękkie i luźne ale nie jak worki znowu ;)

Mialam dwie pary jeansow ciazowych i do nich nosilam swetry oversize- zwykle, nie ciazowe, oraz legginsy i do tego tuniki z grubszego materialu. Jedno i drugie rozwiązanie dobrze sie sprawdzalo :) niebawem tez bede sie rozgladac za ciuszkami, ale poki daje rade to chodze w normalnych spodniach z wyzszym stanem.

Ja już sobie kupiłam joggersy w hm mega wygodne polecam są szare i czarne, mam też jedne czarne spodnie ale one trochę mi zjeżdżają jeszcze z brzucha więc jeśli któraś z Was lubi taki luzniejszy styl to polecam te joggersy. Ja już od miesiąca chodzę w takich spodniach bo niestety moje mnie bardzo uciskaly w pasie.
Kitty wrzucisz zdjecie tych joggersow?

Laski. Panikuje... na 10.45 mam wizytę kontrolną z bólami pleców i wymiotami, może mi coś przepisze skutecznego lekarz. Wczoraj zaczęłam sobie wkręcac że coś jest nie tak, mroczne sny, że znów serduszko nie bije... itp. Jadę dziś niestety sama Więc panika rośnie... :( zaczynam dokładnie 10tc do tego momentu jeszcze nigdy nie dotrwalam...

Laski. Panikuje... na 10.45 mam wizytę kontrolną z bólami pleców i wymiotami, może mi coś przepisze skutecznego lekarz. Wczoraj zaczęłam sobie wkręcac że coś jest nie tak, mroczne sny, że znów serduszko nie bije... itp. Jadę dziś niestety sama Więc panika rośnie... :( zaczynam dokładnie 10tc do tego momentu jeszcze nigdy nie dotrwalam...

Odgoń złe myśli i proszę wytrzymaj tę godzinę, my tu czekamy i trzymamy kciuki za Ciebie i maleństwo.

Za godzinę wszystkiego się dowiesz, nie ma co panikować, szybko zleci i będziesz miała jasną sytuację, jedź już teraz do lekarza, może wcześniej Cie przyjmie, a jeśli nie to chociaż nie będziesz siedziała sama ze swoimi myślami, tylko wśród ludzi.
Sny nie są prorocze i nie możesz sobie tego wmawiać.
Trzymam kciuki i postaraj się myśleć o czymś innym.

Kitty wrzucisz zdjecie tych joggersow?
Proszę :)
Screenshot_20180914-100016.jpg
Screenshot_20180914-095931.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180914-100016.jpg
    Screenshot_20180914-100016.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 215
  • Screenshot_20180914-095931.jpg
    Screenshot_20180914-095931.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 224
Trzymam kciuki na pewno wszystko będzie dobrze! Powodzenia :)

reklama
Trzymam kciuki, zeby z dzidzia bylo ok. Na ktorym odcinku masz bole plecow? Tez mam, w odcinku krzyzowym, i moj lekarz twierdzi ze to normalne.
Wygladaja zacnie :)

Do góry