reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny jestem coraz bliżej decyzji o wdrażaniu mm...
Dostała wczoraj na wieczór butlę i wypiła 130 ml (więcej nie chciała) i spała niemalże 5 godzin (przebudziła się dwa razy, by smoczek Jej podać). Potem to zjadła cycka nabrzmiałego i ... za godzinę obudziła się i wypiła drugiego nabrzmiałego od mleka...więc nie wiem kurna. Chyba Jej nie trzyma to mleko hm. Do rana już kiepsko spała.
Dziewczyny ze starszymi dziećmi co radzicie -co zrobić jak się obudzi w nocy nie będzie chciała smoczka a nie będzie pora karmienia? słyszałam, żeby wodę podać, ale Ona kiepsko wodę pije...
I pytanie na ile opakowanie mleka starcza? @Ewunka Wam jak schodzi z tą kaszką i dwoma karmieniami?
Wiesz co nie wiem starcza na 3/4 dni ( ja mam opakowania po 400 dag)
Moim celem bylo " zaprogramować" dziecko ..... by jadło i spalo w wyznaczonych godzinach .Proponuje jej podilki o stalych porach i zjada ile chce . O 15 jje obiad i chce czy nie idzie na drzemke do łóżeczka .
Z nocnego karmienia zrezygnowałysmy jak miała 6 m dawałam jej wode pluła darła sie - budziła sie koło 3 i do 6 nosiłam na rekach i proponowałam wode . Po tygodniu stwierdziła ze na wode to ona nie wstaje i tak spi od 21 do 8 rano .Potem ma drzemke ok 10 ( 30 minut) i po obiedzie ( 2-3 h ) czasami tylko 30 minut w dzień spi .

reklama
No a ja biedna odsylali do domu ze szpitala z tym ze ona nie w Polsce rodzila tylko w Szwecji
Misis jeste pod wrażaeniem Twojej pamięci :) Dokładnie tak było. Wody odeszły mi w piątek rano a urodziłam w niedzielę po południu i musieli wywoływać bo skurczy i rozwarcia nie miałam. Takie standardy w Danii :)

Misis jeste pod wrażaeniem Twojej pamięci :) Dokładnie tak było. Wody odeszły mi w piątek rano a urodziłam w niedzielę po południu i musieli wywoływać bo skurczy i rozwarcia nie miałam. Takie standardy w Danii :)
Kurcze to mojej bratowej wody odeszly o 6h00, o 8h00 byli w szpitalu i od razu oksy, bo lekarze powiedzieli, ze ma 24h zeby urodzic. O 16h00 bylo po wszytskim.
Tu u nas tez nie odesla do domu jak wody odeszly, za duze ryzyko.

Wiesz co nie wiem starcza na 3/4 dni ( ja mam opakowania po 400 dag)
Moim celem bylo " zaprogramować" dziecko ..... by jadło i spalo w wyznaczonych godzinach .Proponuje jej podilki o stalych porach i zjada ile chce . O 15 jje obiad i chce czy nie idzie na drzemke do łóżeczka .
Z nocnego karmienia zrezygnowałysmy jak miała 6 m dawałam jej wode pluła darła sie - budziła sie koło 3 i do 6 nosiłam na rekach i proponowałam wode . Po tygodniu stwierdziła ze na wode to ona nie wstaje i tak spi od 21 do 8 rano .Potem ma drzemke ok 10 ( 30 minut) i po obiedzie ( 2-3 h ) czasami tylko 30 minut w dzień spi .
No nie powiem tani interes z tym mlekiem to nie jest :p
Ja już kombinuję. Rano dostała cycka, teraz zjadła kaszkę na wodzie z musem owocowym i dałam Jej kawałki banana do tego. I poszła spać...(bez cycka!). Myślę, że odstawienie Jej to tylko w mojej głowie trudne, bo narazie Zosi idzie super hmm. Kolejne karmienie znowy cyca bym Jej dała, potem obiad a dalej to zobaczę...Dziś niestety nie mam mleka a niedziela niehandlowa, no ale też piersi mi zwariują jak za dużo będę kombinowała, więc stopniowo...Zobaczymy.

Ja już kombinuję. Rano dostała cycka, teraz zjadła kaszkę na wodzie z musem owocowym i dałam Jej kawałki banana do tego. I poszła spać...(bez cycka!). Myślę, że odstawienie Jej to tylko w mojej głowie trudne, bo narazie Zosi idzie super hmm. Kolejne karmienie znowy cyca bym Jej dała, potem obiad a dalej to zobaczę...Dziś niestety nie mam mleka a niedziela niehandlowa, no ale też piersi mi zwariują jak za dużo będę kombinowała, więc stopniowo...Zobaczymy.
A ile Zosia ma?

A nie chcesz jej dać swojego odciągniętego czy chcesz całkowicie zlikwidować z karmienia piersią

reklama
A nie chcesz jej dać swojego odciągniętego czy chcesz całkowicie zlikwidować z karmienia piersią
Kochana Ona ma 8 miesięcy skończone :) Ja trochę schudłam ostatnimi czasy może to też miało wpływ, widzę, że Ona się nie najada już piersią. Ja nigdy nie odciągałam, bo wcześniej Zośka była aż za grubasek :) Mleka miałam pod dostatkiem zawsze.

Do góry