reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
W domu też mogę siedzieć... tyle że raczej mnie nie puszczą. A nie zostawię na 2 godziny młodej maluchami szczególne ż rana. A do 13 na czczo raczej nie wytrzymam. Chyba trzeba będzie czekać do końca września i dopiero zróbić badania. Ale póki co cukier mam ok. Wierzyłam.przez parę dni ż ranna i po posiłkach i na cukrzycę to nie wygląda póki co.
Tak tylko że do domu musisz się jakoś dostać po godzinie wrócić na pobranie i po dwóch też wrócić na pobranie. Przez to wynik może wyjść fałszywie pozytywny. Ja miałam minimalnie podniesiony cukier (drugi pomiar) i gdybym tylko w tym czasie poszła do wc to cukrzyca by mi nie wyszła [emoji28]

Aż taka wstrętne w smaku jest to coś? :D mój pierwszy cukier z krwi był w normie. Kiedy takie badanie się robi? Z tego z co Was czytałam trzeba być na czczo wypić to świństwo i się czekać 2h na pobranie krwi? Jak to dokładnie wygląda? ;)

Aż taka wstrętne w smaku jest to coś? :D mój pierwszy cukier z krwi był w normie. Kiedy takie badanie się robi? Z tego z co Was czytałam trzeba być na czczo wypić to świństwo i się czekać 2h na pobranie krwi? Jak to dokładnie wygląda? ;)
Dla mnie nie jest najgorsze , trzeba szybko wypić najlepiej na raz :p ale fakt czekanie masakra

@Mujer jak u Ciebie z mdlosciami/zgaga? Odpuscily? moje mdłości już powoli przechodzą! Zgaga nadal dręczy, ostatnio nawet po zimnym, tłustym kakao źle się czułam więc odpuszczam :( Nie mam za to w ogóle energii, wczoraj ryczalam jak głupia że w domu jest syf, że nie mam sily sprzątać ani gotować... trochę kicham i smarkam więc codziennie herbata z miodem lipowym, sokiem z aronii albo cytryna.
Czy w ciazy mozna pic herbatę lipowa ? W tamtym roku sporo nazbieralam i ususzylam, gdzieś czytałam że jest dobra na górną drogi oddechowe, które najczęściej mnie męczą.

Masz trzy pobrania chociaż niektórzy lekarze wpisują żeby zrobić dwa. Czyli na czczo po godzinie id wypicia i po dwóch od wypicia. Ja która w poprzedniej ciąży żyłam tylko dzięki słodkością jadłam je na potęgę to miałam problem z wypiciem bo dla mnie to było za słodkie. Ale tak jak dziewczyny piszą nie każda tak ma. Moja koleżanka piła wczoraj i mówi że było smaczne więc wypiła bez problemu [emoji4] jeżeli nie ma wskazań to każda ciężarna ma to badanie tak koło 26 tc

Mieliśmy dzisiaj zebranie w pracy i podobno po do mojej koleżanki podeszła taka starsza pani i pyta się jej czy ja przypadkiem nie jestem w ciąży bo tak wyglądam (mam dzisiaj taka luźna koszule i leginsy). Ludzie to są jednak zajebiscie wścibscy :/ a co ja to obchodzi...może po prostu podjadlam na urlopie.

Mieliśmy dzisiaj zebranie w pracy i podobno po do mojej koleżanki podeszła taka starsza pani i pyta się jej czy ja przypadkiem nie jestem w ciąży bo tak wyglądam (mam dzisiaj taka luźna koszule i leginsy). Ludzie to są jednak zajebiscie wścibscy :/ a co ja to obchodzi...może po prostu podjadlam na urlopie.
Jak taka wscibska to dziwne ze nie miala odwagi podejsc do Ciebie i bezpośrednio zapytac... ach jak mnie denerwuje takie zachowanie

reklama
@Mujer jak u Ciebie z mdlosciami/zgaga? Odpuscily? moje mdłości już powoli przechodzą! Zgaga nadal dręczy, ostatnio nawet po zimnym, tłustym kakao źle się czułam więc odpuszczam :( Nie mam za to w ogóle energii, wczoraj ryczalam jak głupia że w domu jest syf, że nie mam sily sprzątać ani gotować... trochę kicham i smarkam więc codziennie herbata z miodem lipowym, sokiem z aronii albo cytryna.
Czy w ciazy mozna pic herbatę lipowa ? W tamtym roku sporo nazbieralam i ususzylam, gdzieś czytałam że jest dobra na górną drogi oddechowe, które najczęściej mnie męczą.
Mnie o godzinie 10 opuszcza siła.. Jak mdłości przeszły, to do 10 coś zrobię potem 5 minut muszę się położyć bo nie mam siły.. Może też przejdzie ;)

Do góry