reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2019

U mnie 12t1 i termin na 2-3kwiecien, na usg poczatkowo bylo tydzień do tylu, teraz juz 3 dni, a termin mam wyznaczony tylko z miesiaczki
No ja mam dziś 11t6d i termin na 4 kwiecien więc wyliczenia sie zgadzają:) z naszymi kolorowymi umysłami nie ma najgorzej
U mnie termin tak czy siak w karcie wprowadzają dlugopisem dopiero po USG w 12 tygodniu, póki co jest olówkiem. Ale poprzednim razem i tak sie machneli bo dzidzia wyszła równo tydzień pozniej

reklama
Proszę popraw mnie jeśli sie myle ale jeśli w piątek masz 13t i 0/1 dzień to juz będzie skończonych 13 tygodni prawda? Będziesz w trakcie 14, mimo ze lekarze będą liczyć 13 tygodni ukończonych.
No i życzę najlepszych wieści na jutrzejszym badaniu:)
@gaga92 jak wizyta? Czekamy :)

Jest tak jak piszesz, to co podają lekarze i my tu najczęściej typu któryś tydzień i któryś dzień, to skończone i pełne tygodnie, a jesteśmy w kolejnym.

Dzięki za życzenia przydadzą się jak nic, do 15 chyba jajko zniosę.

Moj rudy umysl tez czasem sie doliczyc nie moze haha :D

Ja swojego nie kłopoczę i ściągnęłam aplikację Flo Fem, bardzo fajna. Wcześniej zapisywałam sobie di płodne, objawy itd, potem przeszłam w tryb ciąża i można użyć opcji skończone tygodnie bądź bieżące, wpisywać wagę, w większości nie korzystam ale ten kalendarz ciąży jest fajny.

Dziewczyny mam takie głupie trochę pytanie ale to moja pierwsza ciąża wiec wole dopytać. Ja pracuje jako trener z dziećmi. No i wczoraj jak dziecko wchodziło na wysoka trampolinę przez przypadek kopnęlo mnie w wzgórek łonowy (kość łonową). Czułam ze dostałam w kość. Zabolało ale ból był krótki. Pytanie czy cokolwiek mogło się stać ? Nie sadze ale wole zapytać :D myśle ze kości działają jak tarcza ochronna. Co sądzicie ? Od tamtej pory nic mnie nie boli. Żadnych skurczy. Jedynie co to miałam takie kłucia jakby szpilka w okolicy szyjki chyba, ale wcześniej tez mi się takie zdarzały.

Dziewczyny mam takie głupie trochę pytanie ale to moja pierwsza ciąża wiec wole dopytać. Ja pracuje jako trener z dziećmi. No i wczoraj jak dziecko wchodziło na wysoka trampolinę przez przypadek kopnęlo mnie w wzgórek łonowy (kość łonową). Czułam ze dostałam w kość. Zabolało ale ból był krótki. Pytanie czy cokolwiek mogło się stać ? Nie sadze ale wole zapytać :D myśle ze kości działają jak tarcza ochronna. Co sądzicie ? Od tamtej pory nic mnie nie boli. Żadnych skurczy. Jedynie co to miałam takie kłucia jakby szpilka w okolicy szyjki chyba, ale wcześniej tez mi się takie zdarzały.
Z tego co słyszałam to ciało kobiety jest tak zbudowane że w ciazy trzeba porządnie oberwac żeby się coś stało. Dziecko jest wbrew pozorem głęboko w brzuchu. Jak nic Cię nie boli i nie plamisz to prawdopodobnie jest ok ;) ale uważaj na siebie! Ja teraz od syna (a szczególnie jego nóg ) się odsuwam. Nie wyglupiamy się jak zawsze tylko spokojniej :)

Z tego co słyszałam to ciało kobiety jest tak zbudowane że w ciazy trzeba porządnie oberwac żeby się coś stało. Dziecko jest wbrew pozorem głęboko w brzuchu. Jak nic Cię nie boli i nie plamisz to prawdopodobnie jest ok ;) ale uważaj na siebie! Ja teraz od syna (a szczególnie jego nóg ) się odsuwam. Nie wyglupiamy się jak zawsze tylko spokojniej :)
Też mi się wydaje ze trzeba dostać konkretnego urazu zeby było jakieś zagrożenie. Teraz będę już bardziej jeszcze uważać :)

reklama
Ja swojego nie kłopoczę i ściągnęłam aplikację Flo Fem, bardzo fajna. Wcześniej zapisywałam sobie di płodne, objawy itd, potem przeszłam w tryb ciąża i można użyć opcji skończone tygodnie bądź bieżące, wpisywać wagę, w większości nie korzystam ale ten kalendarz ciąży jest fajny.

Ktory u Ciebie jest tydzien ?

Do góry