reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Ja chyba musze zastosowac taktyke jak Mujer. Jak dzieci wracaja ze szkoly i przedszkola to chce byc tylko dla nich, bo jak wisze na telefonie to mi jest ich szkoda. Najwyzej wiesci z waszych wizyt bede odczytywac z opoznieniem, a przyznam ze lubie czekac na wasze wizyty. Po porodzie nie bedzie lzej, wiec teraz musze byc w 100% dla moich skarbow, bo potem dziecko ukradnie troche czasu dla siebie. Bede sie starala zajrzec codziennie, rano i wieczorem. Latwo mozna sie od was uzaleznic :D.
Ja też staram się jak najwięcej czasu poświęcać synkowi tym bardziej że teraz znowu złapał infekcje i siedzi w domu a i tak mam wrażenie, że za długo wisze na kom. Gdybym zaglądała tutaj tylko raz dziennie to chyba nie byłabym w stanie wszystkiego nadrobić :D
Witam [emoji5]Czy można dołączyć do grupy ? Termin mamy na 16 kwietnia leci nam 11tc narazie wszystko ok. Fasolka mierzy 4,11 cm póki co zero objawów nawet bol piersi ustąpił od 3 miesiąca
Witamy :) skąd jesteś?
Fryty tez bym mogła jeść na okrągło. Masakra :D Czasami mam wyrzuty sumienia ze karmie malucha takim syfem.
A jak tam wasze piersi, u mnie 13+2 i piersi już w ogóle mnie nie bolą.
U mnie dzisiaj 13+4 i bolą mnie tylko podczas dotykania. A co do zachcianek to narazie nie mam i jem podobnie jak przed ciąża.

Witam ☺Czy można dołączyć do grupy ? Termin mamy na 16 kwietnia leci nam 11tc narazie wszystko ok. Fasolka mierzy 4,11 cm póki co zero objawów nawet bol piersi ustąpił od 3 miesiąca

Witamy :)

O matko. Nie wyobrażam sobie, aby moje dzieci szły o 23:0 spać. Padłabym. Od początku mają rytuały. 19:00 do łóżek. Czytanie i spanie. O 12:00 drzemka. I tak przywykli, że nie protestują, a my mamy wieczory dla siebie ;)

@delicious ja też często sobie robiłam dłuższy detoks od neta, np. tydzień :D Teraz trochę byłoby mi szkoda haha. Wolę być na bieżąco.

Co do zdrowego odżywiania to mam w ciąży problem. Jem co mi wpadnie w ręce. Jem za trzech. Cud, że za wiele nie przytyłam. I mam mega ochotę na majonez. Nigdy go w domu nie miałam. Jadłam tylko z wielkanocnymi jajkami :p A teraz non stop. I frytki. Masakra.

Ja od tygodnia wykończyłam słoik majonezu, i stwierdziłam że jak tak dalej pójdzie to dojdę do 70 kg przed 2 trymestrem haha :D ale kanapki mniej smakują bez majonezu, chyba niedługo się skuszę od nowa :D

Miałam mieć na 21 ale po ostatniej wizycie się zmieniło duży przyrost fasoleczki a jak u Ciebie z objawami i mnie brak jakichkolwiek
Nudnosci,chociaz coraz slabsze, sennosc i ogromny apetyt:) czyli standardowo

Jajka z majonezem sa u mnie minimum 2 razy w tygodniu. Na frytki tez mam straszna ochote tak jak w 1 ciazy, ale rzadko sobie pozwalam:) nawet na te domowe

Musi byc coa w tym majonezie, bo ja parowki jem z ketchupem i majonezem i wczoraj wykonczylam tu ke majonezu heinz. Dzisiaj kupie w sloiku i zjem z jajami :D

Ja mam faze na zupki chinskie.

Witamy :)

Ja od tygodnia wykończyłam słoik majonezu, i stwierdziłam że jak tak dalej pójdzie to dojdę do 70 kg przed 2 trymestrem haha :D ale kanapki mniej smakują bez majonezu, chyba niedługo się skuszę od nowa :D
Ja przy 170cm mam 55kg, także o wagę póki co się nie boję. Najlepiej się czuję z wagą 60kg. Ale boję się, że przy trójce waga znowu pójdzie za bardzo w dół :(

Ja przy 170cm mam 55kg, także o wagę póki co się nie boję. Najlepiej się czuję z wagą 60kg. Ale boję się, że przy trójce waga znowu pójdzie za bardzo w dół :(
Hehe, ja mam 180 i waze jakies 72 aktualnie [emoji14] najlepiej mi bylo przy 67-68 :) mam nadzieje, ze przy dwojce maluchow dojde do tej wagi

Dziewczyny, pewnie głupie pytanie, ale może doradzicie ;) Sąsiadka się wyprowadza i robi imprezę w sobotę. I czy z takiej okazji się coś kupuje/przynosi? :p Bo imieniny czy tam parapetówa to wiadomo, a tu jestem w kropce czy tak z pustym rękami.

Wy tu o jedzeniach dobrych, a mi wczoraj gin powiedziala, ze do konca ciąży nie moge przytyc ani kg. Zero cuksow i fryt pysznych ;D juz sie w zyciu najadlam teraz rozsadek musi byc, troche mnie to przeraza. Pierwsze co jak przychodze do niej to na wage :D

reklama
Musi byc coa w tym majonezie, bo ja parowki jem z ketchupem i majonezem i wczoraj wykonczylam tu ke majonezu heinz. Dzisiaj kupie w sloiku i zjem z jajami :D

Ja mam faze na zupki chinskie.
Matko ja też mam fazę na zupki chińskie!
Dziewczyny, pewnie głupie pytanie, ale może doradzicie ;) Sąsiadka się wyprowadza i robi imprezę w sobotę. I czy z takiej okazji się coś kupuje/przynosi? [emoji14] Bo imieniny czy tam parapetówa to wiadomo, a tu jestem w kropce czy tak z pustym rękami.
Ja bym coś wzięła że sobą na pewno a imprezę potraktowała tak jak zwykła parapetówke :)

Ja mam 175 cm wzrostu i w pierwszej ciąży startowałam z waga 63 kg i przytyłam ponad 20 kg a teraz zaczynam z waga 69, mam nadzieję że tym razem tyle nie przytyje, przy dziecku nie będę miała tyle czasu na objadanie się :D

Do góry