• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

@Dita_333 niestety, moja teściowa to po prostu zły człowiek, jej córka jeszcze gorszy. I ani pokora, ani wyrozumiałość w tym przypadku nie pomoze.staram się zachować w miarę poprawne relacje.
Dziewczyny, znacie może sklep korob.pl? Są tam zabawki w bardzo atrakcyjnych cenach, ale sklep opinie ma.. różne. Może któraś z Was coś tam zamawiała?

Od złych ludzi strzeż nas Panie [emoji87][emoji31]
Unikaj jej jak ognia, tacy ludzie to wampiry i tylko zabierają radość innym
[emoji20]
Ja zamawiałam [emoji5] były czasy, że dość sporo. Ale ostatni raz z pol roku temu.. Ogólnie zamawiałam u nich książki [emoji173]️ ale tez puzzle dla synka czy czasami zabawki dla siostrzenicy i siostrzeńca [emoji5] było wszystko ok. Nie narzekałam
[emoji106]

haha I co.. czekałaś w niej czy się przebrałas heheh:)

powiem ci że kicham dzień w dzień już 2 tydzień ... ale wczoraj i dziś czuję jakbym miała zapchany noc..ale nie bardzo .. chyba a to ogrzewanie mnie wkurza nad ranem i też mnie zapycha
a jak się czujesz co do bólu itd??

dzis śię wybudziłam ok 6 czując skurcze przepowiadające.. ale tym razem już dość bolesne..ból idzie od dołu na brzuch który staje się twardy jak kamień... 2 h to trwało .. co 7 .10. 5 15.10min ..potem prxysnelam znów ... i tak jak się obudziłam to zaraz zaczęłam czuć je znowu tyle że są w przeróżnym odstępie czasowym ale właśnie już dosyć bolesne... wrrrr

jak czytam że tak moga występować jeszcze długo to mnie ciary przechodza ..najdłuższy dziś trwał 46s LOL

z dziecmi miałam kompletnie inaczej ..jak nie wody wpierw to bole krzyzowe i to mnie z córką wybudziło jak się akcja szybko zaczęła bez tych bolesnych przepowiadających a teraz te bole na końcówce mnie wykończą takie niewiadomo co :oo2:
tyle dobrze że młody się rzuca w przerwach

Ja tez nie miałam żadnych przepowiadających. Mało tego dalej nie wiem czy je mam [emoji23] czy to dalej te twardnienia - macica sie stawia, tyle ze bardziej boleśniej [emoji28] tak jak pisałam - moje siostry przepowiadające miały jako bole okresowe... w pierwszej do porodu nic mnie nie bolało, zero skurczy i twardnien... Teraz te twardnienia od dawna co mam, ale już są różne... raz samo twardnienie i napięcie, a czasami z takim bólem - jakby parcie na pęcherz połączone z bólem z dołu podbrzusza...
jeden nawet minute moze trwać... ale nie mam ich tak regularnie jak ty... jeden, góra dwa i spokój...

Ja tez mam zapchany nos albo taki dziwny katar - raz jest, raz nie jest.. najczęściej w nocy i nad ranem [emoji53]

reklama
Wiesz co no dziś tak liczę godziny, by donosić. Obawiam się takiego porodu z zaskoczenia. Na razie w zasadzie nie czuje, żeby coś się kroiło. Ta skóra mnie tak piecze, że chciałabym urodzić już jutro.
Generalnie rzecz biorąc obawiam się: by donosić, by nie urodzić 1 listopada (moja bratowa ma urodziny i jakoś mi to nie bardzo), no i by nie przenosić, te wywoływanie, jakaś cesarka odpada. A reszta jakoś mi już obojętna. Generalnie nie czuje, żeby coś sie działo.

To w sumie mam podobnie... byleby donosić. Tez nie chce 1 listopada rodzić, ani przenosić [emoji5] takie tam...małe życzonka [emoji106][emoji28]

Od złych ludzi strzeż nas Panie [emoji87][emoji31]
Unikaj jej jak ognia, tacy ludzie to wampiry i tylko zabierają radość innym
[emoji20]
Ja zamawiałam [emoji5] były czasy, że dość sporo. Ale ostatni raz z pol roku temu.. Ogólnie zamawiałam u nich książki [emoji173]️ ale tez puzzle dla synka czy czasami zabawki dla siostrzenicy i siostrzeńca [emoji5] było wszystko ok. Nie narzekałam
[emoji106]

Ja tez nie miałam żadnych przepowiadających. Mało tego dalej nie wiem czy je mam [emoji23] czy to dalej te twardnienia - macica sie stawia, tyle ze bardziej boleśniej [emoji28] tak jak pisałam - moje siostry przepowiadające miały jako bole okresowe... w pierwszej do porodu nic mnie nie bolało, zero skurczy i twardnien... Teraz te twardnienia od dawna co mam, ale już są różne... raz samo twardnienie i napięcie, a czasami z takim bólem - jakby parcie na pęcherz połączone z bólem z dołu podbrzusza...
jeden nawet minute moze trwać... ale nie mam ich tak regularnie jak ty... jeden, góra dwa i spokój...

Ja tez mam zapchany nos albo taki dziwny katar - raz jest, raz nie jest.. najczęściej w nocy i nad ranem [emoji53]

napewno masZ te przepowiadające..macica twardnieje to cóż to mogłoby być innego jak jej przygotowywanie się w ten sposób do porodu .

tylko wlasnie ja już długo je mam ( z początku delikatne twardnienia) i widzę że im dalej w las tym zdarzały się dni z bardziej dokuczliwym tym twardnieniem gdzie w trakcie nie mogłam pozycji zmienić bo bolało wrrni aż zapierało mi dech plus wlasnie to napieralnie na pęcherz w tym momencie ..

od paru dni miałam bóle miesiączkowe w dole brzucha też ... potem 2 dni lepiej ... parę twardnien może i dziś od rana mnie te bolesne męczą że muszę łapać miarowy oddech wrrrrrrr i kochana zdaje sobie sprawę z tego że tak mnie może męczyc i męczyć ... choć wolałabym nie :p Bo powiem ci że to jest męczące :(
od h mam co 5.6.5.3.5min i są różnej długości jak i to że nie nabierają na siłę więc to nie to eeeeeeee

aby dotrwać do wizyty w następnym. tygodniu..chce się jeszcze z lekarzem swoim zobaczyć i pogadać o wielkości dziecka:p
także nast. weekend bybły idealny haha

napewno masZ te przepowiadające..macica twardnieje to cóż to mogłoby być innego jak jej przygotowywanie się w ten sposób do porodu .

tylko wlasnie ja już długo je mam ( z początku delikatne twardnienia) i widzę że im dalej w las tym zdarzały się dni z bardziej dokuczliwym tym twardnieniem gdzie w trakcie nie mogłam pozycji zmienić bo bolało wrrni aż zapierało mi dech plus wlasnie to napieralnie na pęcherz w tym momencie ..

od paru dni miałam bóle miesiączkowe w dole brzucha też ... potem 2 dni lepiej ... parę twardnien może i dziś od rana mnie te bolesne męczą że muszę łapać miarowy oddech wrrrrrrr i kochana zdaje sobie sprawę z tego że tak mnie może męczyc i męczyć ... choć wolałabym nie :p Bo powiem ci że to jest męczące :(
od h mam co 5.6.5.3.5min i są różnej długości jak i to że nie nabierają na siłę więc to nie to eeeeeeee

aby dotrwać do wizyty w następnym. tygodniu..chce się jeszcze z lekarzem swoim zobaczyć i pogadać o wielkości dziecka:p
także nast. weekend były idealny haha

To ty moze niedługo będziesz rodzic, co? [emoji848] tak początkiem tygodnia???
Kiedy masz wizytę u lekarza w przyszłym tygodniu? Scan też?

Wydaje mi się że te teściowe to każda jest taka sama, nie wiem czy je uczą być teściowymi w jakiejś specjalnej szkole czy co. Ja na początku nawet się dogadywałam z moją, a później z dnia na dzień było coraz gorzej. Cieszę się że udało nam się od niej wyprowadzić i ograniczyłam kontakt do minimum. Ona jeszcze ani razu nas nie odwiedzila a ja Ostatni raz u niej byłam 3 miesiące temu i to tylko dlatego że szwagierka mieszka w domu obok. Z ciąży specjalnie się jakoś nie ucieszyła, nie ma zamiaru nam pomagać, bo pomaga córeczce w wychowaniu trójki dzieci. Ani razu przez te 8 miesięcy nie spytała jak się czuje, nawet jak byłam w szpitalu, a w tym roku nawet nie złożyła mi zyczeń na urodziny. Ale ja powiedziałam że się "odwdzięcze" za wszystko. Dziecka powiedziałam że u niej nie zostawie w życiu! Mężowi smutno, bo moi rodzice dali nam mieszkanie, pomagają w remoncie, kupują wózek, martwią się o nas, cieszą się z wnuczka a ona poprostu zero zainteresowania czym kolwiek.. Nie wiem jak można być takim człowiekiem

Ok[emoji5]
Czekam jeszcze na opinie kilku dziewczyn, zebym sama nie decydowała i piszę do administratorki [emoji5] ale nie wiem ile to potrwa czasu... pewnie jak znajdzie chwile, ale to już nie zależy ode mnie [emoji848][emoji53]

A pierwsza córeczka SN czy cc? Przypomnij czemu cc? Cukrzyca? Już nie pamietam [emoji53][emoji85]

Haha [emoji23] taaaaak, tak mówił [emoji16] ale on swoje, a ja swoje [emoji85] moze jestem głupia ale wg mnie lekarz nie przewidzi takich rzeczy... co innego jak wody odchodzą jak u Eweli czy Katarynki, albo taka akcja jak u majacyr czy springflower... Ale tylko dlatego, Żr odrobina mi się skróciła szyjka i jest miękka to mam rodzic wcześniej? [emoji23][emoji85][emoji23]Główka napiera, bo już ten tydzień... norma [emoji5] dla mnie to wróżenie z fusów [emoji5]
Ja teraz jestem prawie pewna, ze na wizycie okaże sie, ze szyjka nie drgnęła, jest zamknięta, a dodatkowo synek wazy max 3kg [emoji28][emoji23][emoji85] i tyle było mojego strachu niespełna 3 tygodnie temu...[emoji86][emoji33]
Tym bardziej, ze dobrze sie czuje, objawów przepowiadających brak. Czop tez się nie pokazał... nic tylko jeszcze nosić bobasa, aż łaskawie zechce wyjsć [emoji16][emoji848]
A ty jak czujesz? Wcześniej urodzisz?

Fajne takie spotkanko [emoji5][emoji106] aż normalnie poczułam zapach kiełbaski [emoji33][emoji23]
Bardzo fajnie :) juz drugi raz organizowalismy, we wakacje pare razy w kilka mam spotkanie na placu zabaw i w ogole. Pare takich mam jest co mozna zorganizować. Wczoraj nawet padl pomysl imprezy dla doroslych w przyszłą sobote, bo tata naszych grupowych blizniakow trenuje dzieciaki w noge i organizuje dla rodziców raz w roku mala imprezke, dwa dania gorace, zimna plyta, tance ;) no i wpadl na pomysl żeby połączyć to tez z nami, rodzicami przedszkolaków :) a i o kuligu juz cos mówią jak będzie snieg :)
My dzisiaj zaliczamy urodziny u męża chrześniaka, niestety w domu, ale za to jutro ostatni? w sezonie grill na działce...
No pogoda w tym roku to na prawdę dała czadu, chyba od kwietnia cały czas raczej pogodnie... :)
Oj tak pogoda nas rozpieszcza :) my dzis posiadowka u znajomych, chyba ostatnia okazja przed porodem, bo tak to chlopaki czesto w soboty pracuja :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry