Ewunka
Fanka BB :)
Na 16Czyli na12 tyg sie nie skonczylo?![]()
Sukcesem nie jest zjeść a zjeść utrzymać

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na 16Czyli na12 tyg sie nie skonczylo?![]()
Przykro miHej, jeszcze u Was nie pisalam, ale regularnie czytamudzielam sie na watku z poronieniami. Nie chcialam u Was pisac, bo jednak wiekszosci sie udaje, a moje historie nie sa ostatnio pozytywne.
Moim problemem jest to, ze u mnie za kazdym razem zaskakuje, ale tracę ciaze w 5-6tyg.
W 2015 mialam dwa ICSI i lacznie 3 transfery, z ostatniego mam dziecko, to byla pierwsza ciaza, oprocz krwawienia na poczatku, byla bezproblemowa.
Od 2017 mialam dwa Icsi, 5 transferow. Cos sie zmienilo, bo tym razem kazdy transfer konczy się ciaza i kazda obumiera w 5-6 tyg. W ostatni poniedziałek 14dpt dwoch blastek beta wynosila 3012, w czwartek 7872, w czwartek dostalam tez lekkiego krwawienia, w piątek rowniez pare kropel, dzisiaj potop... U mnie oznacza to tylko jedno, wiec nie mam juz nadziei. We wtorek mam wizyte, nie łudze sie jednak, ze cos z tego bedzie. W miedzyczasie bylam u Pasnika, dostalam immunosupresje przed transferem plus encorton w ciazy, oprocz tego clexane i standardowe leki przy transferze.
Mam pytanie, czy ktos ma lub mial podobna historie?
I @annemarie ja tez jestem z De. Gdzieś mi wpadlo w oko, ze leczysz sie u dr. Sylke reichel fentz. Czy moglabys mi powiedziec jak wyglada leczenie u niej? Sa wizyty czy kontakt meilowy? Dlugo czekalas na wyniki i opis? Slyszalam ze czeka sie nawet do pol roku. Mam do niej godzine drogi autem, nie wiem czy sie nie przejechac, najpierw na wizyte. Wiesz moze czy kasa pokrywa wizyte, badania, recepty od niej? I kto w ogole moglby mi dac skierowanie do niej? Gin? Przepraszam za tyle pytan, nie wiem co robic. Mam jeszcze zarodki i chyba ta lekarka jest moja ostatnia nadzieja.
Ja jestem na etapie raczej nie jedzenia niz jedzeniaNa 16.
Sukcesem nie jest zjeść a zjeść utrzymać![]()
Cos jeść musiszJa jestem na etapie raczej nie jedzenia niz jedzeniapewno sie zmieni
Dziękuję za kciuki[emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] zacisniete! Kiedu betujesz? [emoji173]
@Dgd kochana ja po transferze spacerowałam 2 dni jadłam ananasa i brokuły z kalafiorem kasza gryczana samo zdrowe jedzenie zero cukròw dużo wody i białka piłam mleko kakao zero kawyDziewczyny czy w dniu transferu powinnam leżeć, czy mogę połazić trochę? Mąż mi na nic nie pozwala, tylko poi sokiem z ananasa i karmi, co bym miała dużo siłyA d..a rośnie
Ale mam wrażenie, że to wcale nie jest takie dobre dla kropka. Mam rację?
I jak,? Dziś się utrzymała? [emoji848] [emoji7] [emoji134]
Biedulko i ty tez ;(@annemarie witaj w klubie![]()
Ja też bym chętnie czasami sobie zygnela, tak to tylko chodzę i mi się odbija wszystkim co zjadlam i wypilam.
Tak pociesze pozniej jest z 2 tygodnie spokoju i wkracza zgaga ktora z dnia na dzien jest coraz wieksza az w koncu bez lekow sie nie daMusimy przewegetowacna wlasne zyczenie. Ja sobie zawsze tlumacze ze to tylko taka faza i swiadczy o zdrowej ciazy.
Przezyjemy