reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Masz piękny brzuszek. Ja w 23 tyg mam jak w pierwszej ciazy w 30 tyg. Panie w żłobku pytaja się czy będą bliźniaki :p

Dziekuje [emoji846]W pierwszej ciąży podobno są właśnie mniejsze te brzuszki [emoji846] jeszcze wszystko przede mną. Zawsze może nadrobić w kolejnych tygodniach [emoji846], aczkolwiek nie narzekam poki co [emoji846]chociaż już mam problem ze schylaniem się czy nawet zakładaniem skarpetek lub butów [emoji23] i zauważyłam ze zaczynam inaczej chodzić. Jak kaczuszka [emoji846]

reklama
Wszystkie się doczekacie [emoji846] dłuższe wieczory sprzyjają [emoji173]️[emoji173]️
@martoosia04, przykro mi. A nie myślałaś nad monitoringiem chociaż jednego cyklu zeby sprawdzić czy pecherzyki pękają? Jakie masz endometrium itp. Warto to sprawdzic dla własnego spokoju. Mój gin z tych dokładnych i milam monitoring juz w drugim cyklu starań a pierwszym cyklu na lekach. Mnie to uspokoiło, ale ja miałam i tsh lekko za wysokie na starania i prolaktyne. PodxA starań byłam na euthyroxie, bromergonie i jodidzie. Aaa i brałam jeszcze Cyclodynon i Femibion Natal 1 plus kwas foliowy już od starań.

@Ann89, będzie dobrze [emoji846] zobaczysz pęcherzyk, a może nawet zarodek [emoji846]

Kwas foliowy też biorę od pół roku prawie. M. też bierze.

Co do monitoringu, to nie wiem jak to się odbywa. Opiszecie?

Któraś robiła z mężem badanie nasienia? Patrzę w tej diagnostyce i nie wiem które robić dla spokoju naszego sumienia.

Dziekuje [emoji846]W pierwszej ciąży podobno są właśnie mniejsze te brzuszki [emoji846] jeszcze wszystko przede mną. Zawsze może nadrobić w kolejnych tygodniach [emoji846], aczkolwiek nie narzekam poki co [emoji846]chociaż już mam problem ze schylaniem się czy nawet zakładaniem skarpetek lub butów [emoji23] i zauważyłam ze zaczynam inaczej chodzić. Jak kaczuszka [emoji846]
No mi też ciężko natomiast z chodzeniem problemu nigdy nie mialam.

Kwas foliowy też biorę od pół roku prawie. M. też bierze.

Co do monitoringu, to nie wiem jak to się odbywa. Opiszecie?

Któraś robiła z mężem badanie nasienia? Patrzę w tej diagnostyce i nie wiem które robić dla spokoju naszego sumienia.

Zależy jak dlugie masz cykle i jeśli wiesz kiedy masz owu to najlepiej iść w jej okolicach. W dni płodne generalnie. Ja byłam 3 razy w ciągu tygodnia. Gin mi powiedział kiedy powinna być owulacja na podstawie wielkości pęcherzyka. Lekarz sprawdza czy pecherzyki prawidłowo rosną i czy pękają. Czasem jest tak, ze ładnie rośnie i nie pęka. Staje sie przerośnięty i mimo, ze wszystko wskazuje na owu jej nie ma przez ten pęcherzyk. Widać z którego jajnika jest owu i gin sprawdzi Ci tez grubość endometrium, która jest ważna do zagnieżdżenia się maluszka [emoji846] Pomys na tym. Jak okaże się, ze wszystko jest ok, tym bardziej, ze wyniki hormonów masz ok to trzeba małża wysłać na badanie armii [emoji846] a jak sie okaże, ze nie pękają to są na to zastrzyki. Kasieńka3b ten cykl ma chyba na Ovitrelle.
Przynajmniej bediesz miała poczucie, ze działasz [emoji846] no i jasność sytuacji. Z tego co obserwuje zaczyna Cię to coraz bardziej męczyć wiec może warto rozważyć krok w ta stronę wlansie

Tu masz link:
Link do: Monitoring owulacji - Dzidziusiowo.pl

Ostatnia edycja:
Część dziewczyny dawno się nie odzywałam. ...ale podczytuje Was ... Co raz więcej zaciazonych widzę ..Gratulacje .
Ja ogarniam się po poronieniu chodź jest chwilami ciężko , a wokoło mnie same ciężarne co nie ułatwia wszystkiego ..;( życzę wszystkim dobrze ale w sercu boli ...
Zaczynam robić powoli badania wyszukuje lekarzy i zapisuje się na wizyty , bez badań nie ryzykuje z ciąża .. W tym roku daje spokój sobie ale od marca na nowo pomyślę ...
Malina ja teraz w ciąży miałam cukier naczczo 91 i po teście obciążenia glukozą wyszło za dużo po 2 h . Byłam na diecie ale naczczo był po nocy cukier podwyższony ... Więc skontroluj sobie jeszcze raz . Najlepiej jak byś miała glukometr . Po poronieniu jeszcze nie badałam cukru ...zwyczajnie się boje ;)) ale jeszcze tydzień i zacznę badać glukometrem czy będzie ok .

Zależy jak dlugie masz cykle i jeśli wiesz kiedy masz owu to najlepiej iść w jej okolicach. W dni płodne generalnie. Ja byłam 3 razy w ciągu tygodnia. Gin mi powiedział kiedy powinna być owulacja na podstawie wielkości pęcherzyka. Lekarz sprawdza czy pecherzyki prawidłowo rosną i czy pękają. Czasem jest tak, ze ładnie rośnie i nie pęka. Staje sie przerośnięty i mimo, ze wszystko wskazuje na owu jej nie ma przez ten pęcherzyk. Widać z którego jajnika jest owu i gin sprawdzi Ci tez grubość endometrium, która jest ważna do zagnieżdżenia się maluszka [emoji846] Pomys na tym. Jak okaże się, ze wszystko jest ok, tym bardziej, ze wyniki hormonów masz ok to trzeba małża wysłać na badanie armii [emoji846] a jak sie okaże, ze nie pękają to są na to zastrzyki. Kasieńka3b ten cykl ma chyba na Ovitrelle.
Przynajmniej bediesz miała poczucie, ze działasz [emoji846] no i jasność sytuacji. Z tego co obserwuje zaczyna Cię to coraz bardziej męczyć wiec może warto rozważyć krok w ta stronę wlansie

Tu masz link:
Link do: Monitoring owulacji - Dzidziusiowo.pl
Rozmawiałam z M. i on jest jak najbadziej za takim monitoringiem. Jutro zadzwonię do ginki mojej i się dowiem co i jak tam u niej wygląda. Ew jeśli nie będzie chciała tego zrobić na NFZ (a w to nie wierzę) to dowiem się jak to odpłatnie wygląda i zaczniemy działać.

@Kasienka3b kochana ile w ciągu cyklu byłaś na takim USG?

Rozmawiałam z M. i on jest jak najbadziej za takim monitoringiem. Jutro zadzwonię do ginki mojej i się dowiem co i jak tam u niej wygląda. Ew jeśli nie będzie chciała tego zrobić na NFZ (a w to nie wierzę) to dowiem się jak to odpłatnie wygląda i zaczniemy działać.

No i super [emoji846] najważniejsze to mieć jakiś plan działania. Trzymam kciuki zeby ten nowy obserwowany cykl zakończył się pięknym plusikiem [emoji846]

@ilonaz zaszła po ovitrelle, ja też ;) ja miałam monitoring 3 miesiące, niby pęcherzyki pedały, niby owulacja była, ale jednak dopiero po podaniu tego zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka się udało ;) warto spróbować

reklama
Do góry