reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To forum prywatne już istnieje? Mam na myśli to stworzone teraz by przerzucić się na pisanie tam?? Jak będzie to wrzuccie proszę link ;)

Może ja naiwna jestem, ale myślę że te mamy które chcą dołączyć są prawdziwe. W pierwszej ciąży udzielałam się na innym forum i gdy po porodzie zapragnelysmy utajnic nasze rozmowy to też padła propozycja prywatnego. Zgłosiło się parę kobietek ( dokładnie jak tutaj teraz) które były potem bardzo aktywne A nie były jakimiś szpiegami czy trollami.
Oczywiście wiem że jestem w mniejszości i zrobicie jak chce większość jednak w mojej małej głowie nie mieści się by te lipcowe niekolezanki aż tak knuly i marzyły o tym by nas czytać. A jeśli się mylę to widać jest u nas tak ciekawie że czas pomyśleć by wydać te nasze wypociny ;) zgarniemy siano i pojedziemy z dzieciakami do spa ;) (żart naturalnie).

Swoją drogą wiecie nie mam wody... już drugi raz w tym tygodniu. Nie mam się czym zająć... moje życie to chyba tylko porządki:/ A taki len mnie przez to ograniczenie ogarnął że nawet ćwiczyć mi się nie chce...
Ja też myślę że to realne mamuśki [emoji16]

Ja jakoś nie mam nic przeciwko żeby dodać te nowe mamy do prywatnego , jakoś nie wierzę w spisek że licowki czy ktoś się podszywa i zakłada konto specjalnie.

Wróciliśmy ze spaceru trochę pada ale nie bardzo. Olek ładnie pospal w sumie jeszcze śpi w domu w gondolce.

Dziewczyny mam pytanie, możecie polecić jakiś leżaczek czy bujaczek taki żeby Olek więcej widział niż z maty i żeby był mały albo idealnie szybko składany? Mamy małe mieszkanie wiec potrzebuje coś kompaktowego.

Ciekawe, że jak ja dołączyłam to nagle tyle nowych mam...

No właśnie to jest podejrzane, że w sumie ciąża trwa 9 miesięcy i wiadomo niby nie ma czasu jak ktoś ma problemy większe typu zagrożona ciąża i stres to myśli o innych sprawach niż leżenie i Internety, ale z drugiej strony ja nieraz ratowałam się forum i zaspokajałam też potrzebę „towarzystwa”, bo czułam się samotna i forum to było wybawienie i w życiu nie pomyślałabym żeby bać się odezwać czy cos. A teraz nagle tyle się pojawiło osob, które nas czytały cały czas i ani jednego posta wcześniej nie napisały.

Dlatego już same nie wiemy co myśleć [emoji85]

To pięknie, że tak zniosła. Pewnie bidula odsypia teraz stres. Super, duża dziewczynka [emoji5] i niech ta lekarka się puknie w czółko, sama za dużo wazy [emoji28]
Za mało to źle, za dużo tez źle. Przecież dzieci jak zaczną raczkować i pełzać wszędzie to się zrobią bardziej fit, wiadomo, że teraz tylko jeść pić i spać [emoji3]
Właśnie odsypia :)
no i zdążyłam listę już ogarnąć w tym czasie :)
a np obwod główki ma taki sam jak miesiac temu 39 cm a klatka tak samo 40 , zmierzyć się nie dała bo się wierciła wyszło że 60 cm ale napewno ma trochę więcej jakby się dobrze rozprostowała :D

Jestem z podlasia dokladnie Suwałki jak to kazdy mowi biegun zimna gratuluje coreczki. I jak ogolnie sie chowa ? Corcia szczesliwa ze ma braciszka czasami az obudzi taka w nim zakochana ale za to o mnie zazdrosna bo wiadomo jak to malenstwo to jednak duzo czasu sie poswieca maluszkowinale staram sie i z nia czas spedzac. A ja juz nie planuje he he ale roznie w zyciu bywa w sumie jestem po dwoch cesarkach i chyba balabym sie 3. Dokladnie wazne ze dzieciatko nakarmione i szczesliwe ale corcie karmilam tylko poltorej miesiaca a synka niestety tylko miesiac. A tak bardzo chcialal karmic dluzej ale coz wazne aby dziecko zdrowo roslo. A ty skad jestes? Jesli moge zapytac. Ogolnie moje dzieciaczki urodzily sie male 2680 gram i corka i syn mieli taka sama wage urodzeniowa. Z synem mialam termin na 28 sierpien ale postanowil wyjsc 11 sierpnia ale sie rozpisalam
Nie jest tak zle, w rozpisywaniu sie ale nie dorownasz Karolinie :D co nie? @miloscwczasachpopkultury :*

Jak zrobiłam raz..na swój ślub. Niestety, jak się już robi to trzeba robić je cały czas[emoji16] mnie wyleciały moje i myślałam że się popłaczę[emoji16] jak skończę karmić to wracam do odżywki For long lashes - mega polecam. Rzęsy były gęste i długie. W życiu takich nie miałam [emoji16]

Popieram :) po robieniu rzęs albo robisz następne ciagle co te 3-4 tyg albo inwestujesz z 70 zł w zestaw regenerujący, bo on działa serio cuda. Siostra mojego Bartka używa długo i ma takie rzęsy jak marzenie, bez malowania długie i gęste. Już wiem co chce na Mikołaja dostac od mojego [emoji85]

reklama
No właśnie najgorsze to leżenie. Ale efekt mega naturalny i ma się spokój. Nie trzeba jakoś zbytnio się wtedy ogarniać. Tylko włosy związać i gotowe :D mi tak babeczka zrobiła, że nawet nie było widać że to sztuczne, więc chyba górę wezmą te rzęsy. Najwyżej co pół godziny będę wstawać rozprostowac nogi.

Super wyglądasz [emoji5]

Do góry