reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wybieram się jutro do kuzynki która tydzień temu urodziła synka. Mówiła że ubranek mają dużo na różne rozmiary. Nie mam pomysłu co mogę kupić dla małego. A my w prezentach głównie dostaliśmy ubrania... Co wasze dzieci innego dostały? Może coś mnie zainspiruje :)

Może jakiś kocyk, maskotka do przywoeszenia do wózka lub fotelika? Pampersy pare opakowań ;) chusteczki nawilżone, jakis smoczek na większy już rozmiar od 3 miesięcy

reklama
Chcieć, a móc kochana [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji3]

U mnie w sumie w ciągu dnia śpi, koło mnie albo po karmieniu na rękach, na spacer jak jedziemy to tez w aucie już zasypia i jest relaks na dworze :) później to różnie od tej 18-19, ale no kiedyś dziecko tez musi się wymęczyć żeby spać dalej. A ja coraz bardziej lubię te momenty gdy nie śpi, bo zaczepia, gada i jest coraz fajniejsza [emoji173]️

A w nocy no tez bym chciała żeby spała ciągiem 6 h, ale nie narzekam, bo i tak jakoś się wysypiam w miarę ;) może później się to unormuje jak będzie miała 5/6 miesięcy albo nagle niespodzianka i niebawem, różnie bywa
Gdyby mi spała w nocy normalnie to jak dla mnie może nie spać cały dzień. Bo jest z nią więcej radości jak leży i zaczepia. Ja sprzątam w lezience a ona sobie gada , piszczy. Dzisiaj zaczęła bąbelki robić ze śliny i się śmiała :D

Ja zostawiam Młodego z mężem często , czasem z moją mamą zostawał i bez problemów. Ostatnio jak mama z nim została i wróciłam to jak mnie zobaczył to się zaczął uśmiechać i cały trzasl sie aż żebym go wzięła na ręce :) mega miłe to było :)

Jeśli chodzi o prezenty to my różne dostaliśmy ale najbardziej się cieszyłam jednak z pampersów bo to idzie jak woda. Dostaliśmy też komplecie elegancki w rozm 74 akurat na święta powinien być i to też był super prezent bo nie takie codziennie ubranko. A tak to kocyki, kostki, ubranka.

Inhslujrmy się z rana ale to i tak nic nie daje. Póki katarek nie przyjdzie to nie mam jak jej pomóc :( zamówiłam priorytetem to nieszczęsny weekend po drodze ://
Zobacz załącznik 911132

Ja kupiłam jedna w rossmanie ten z canpola co się ciągnie ustami [emoji23] za 29 zł, bo Bartek sam podjechał a nie ma aplikacji. Ale jestem zadowolona, wczoraj po kąpieli robiliśmy i trochę glutkow wyszło, a mina małej bezcenna, była niby przerażona, ale bardziej ciekawa co się dzieje xd

Wlasnei nie chciałam czekać i wolałam kupić coś na miejscu. No i najtaniej, bo tylko 30 zł daliśmy

Dzień dobry. Wczoraj nie miałam siły juz do Was zajrzeć. Mój został na ponad 2h z mala i obydwoje ryczeli [emoji53] chciałam się od stresować u fryzjera a tylko się denerwowałam. Eh

Czasami bywa i tak. Wiesz ja tez nie lubię zostawiac małej sam na sam tylko z tatusiem, bo się boje, że sobie nie poradzi i będzie płacz, a wtedy najbardziej cierpi się jak dziecko płacze. A wiadomo mama zawsze zna jakieś sztuczki i potrafi uspokoić najszybciej. Z drugiej strony jak dziecko popłacze to krzywda się wielka nie stanie, a tatuś tez musi się wyćwiczyć w takich bojach i nauczyć jak uspokoić maleństwo, krzywdy na pewno nie zrobi i też jednak jest rodzicem także musimy im dać większy kredyt zaufania i wsparcia w tych sprawach [emoji5]

Mój ma zmorzone napięcie mięśniowe i do tego nerwus i ona wszystko wyczula. Ani jeść ani spać nie chciała. Jak przyjechałam to tak się wtulila we mnie i zasnęła

Czuła, że mamusi nie było. To normalne [emoji20] ale tez musimy uczyć czesciej żeby zostawały sam na sam z drugim rodzicem, bo zwariujemy i później właśnie będzie więcej takich sytuacji, że dzieci jak mamusi brak to robią malutki terror i cierpią i one i tatuś [emoji52]

reklama
Pewnie była już tutaj o tym rozmowa ale.. co na wypadające włosy? Jest strasznie u mnie, lecą na potęgę :/ każde rozczesanie włosów kończy sie pełna umywalka włosów

Podobno to tak musi być w sensie czytałam, że to te hormony po ciąży się wyrównują czy coś i mało co może pomoc.. :( ale może jakieś witaminy skrzypowita czy coś żeby zadziałać od wewnątrz? Bogata w witaminy i minerały dieta, porządnie jesc, pic te 2,5 l wody. No i może ograniczać stres, nie wiem :(

Do góry