Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dzisiaj jej 6 dzień. Położna będzie u nas w poniedziałek. Nic mi nie mówiła ze mogę ją gdzieś zważyć.Bo to właśnie nie tyle waga co długość dziecka ma znaczenie co do rozmiaru ubranek
mój syn miał 60cm i w tę 56 nie wchodził ..waga 4050![]()
teraz syn 3380 54cm a na poczatku wszedł w ciuszki na 2.5kg dziecko hehe tyle że tam na metce była podana waga dziecka a nie na jaką długość to jesttakże oo
także bardziej długość dziecka a nie jego waga ma znaczenie
Ile mala ma dni? kiedy położna będzie ważyć znów?
dała ci info gdzie są spotkania gdzie można dziecko zważyc? np. co pn?
w nocy mała.na piersi ci wisiala to jadła czy spala.przy piersi?
a jak zabierasz.to chce ssać znów i jak dajesz to ssie jakis czas?
co ile je?
ja na początku skupialabym się na sprawdzaniu wagi małej zanim wprowadzilabym takie karmienie butla i tylko ściąganie laktatorem
kupka i siusia prawidłowo
sama.napisalas że pokarm masz
pozatym im czesciej je i wolno to też nie będzie spijać wszystkiego z piersi bo je na raty hmm
to jak tylko przysypia to bym wyjmowała piers...chociażby po to by znów zasysałaDzisiaj jej 6 dzień. Położna będzie u nas w poniedziałek. Nic mi nie mówiła ze mogę ją gdzieś zważyć.
W nocy wisi na piersi i zasypia po 10min jak zacznie ssać. Jak próbuje wyciągnąć to się budzi. W dzień jest ok. Budzi się co 3 godz albo sama ja budzę tylko ze je bardzo długo. Nocą praktycznie ciągle chce cyca, wiec nawet ciężko mi zapisać o jakich porach je. Teraz np karmiłam o 20.20, 21.45 i teraz o 23 juz przy cycu.
Tylko ze gdybym tak za każdym razem wyjmowala pierś to ona praktycznie wcale by nie jadła bo ciągle śpi. A ja ją próbuje laskotac żeby obudzić.to jak tylko przysypia to bym wyjmowała piers...chociażby po to by znów zasysała
a jak budzi się po 3h to za syna ssać łapczywie ? dłużej wtedy ssie nie zasypiając?
Tylko ze gdybym tak za każdym razem wyjmowala pierś to ona praktycznie wcale by nie jadła bo ciągle śpi. A ja ją próbuje laskotac żeby obudzić.
Po 3 godzinach zaczyna ssać łapczywie i może przez 5min tak ssie a później zasypia .
Jak był w szpitalu to wiedziałam, bo co dzień go ważyli, ale różnie przybierał jednego dnia 30g a innego 60g.A z tą odrzywką to ile twój mały np. przybiera dziennie czy tam ile przybrał na parę dni?
Tylko ze gdybym tak za każdym razem wyjmowala pierś to ona praktycznie wcale by nie jadła bo ciągle śpi. A ja ją próbuje laskotac żeby obudzić.
Po 3 godzinach zaczyna ssać łapczywie i może przez 5min tak ssie a później zasypia .