reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dzień Dobry wszystkim. Ostatnio nie mialam czadu ogarnąć forum bo codziennie w pracy bylam ale już nadrobiłam.[emoji4] Ja właśnie czekam w kolejce u lekarza jeszcze 8 osób przede mną wiec sobie posiedzę...przeziębienie meczy mnie jakieś ponad 2 tyg z przerwa 2 dniowa...źle śpię ,nos zapchany aż bolą zatoki..już padam ze zmęczenia. Jestem dopiero w 8 tyg ciąży wiec musze sie oszczędzać. I stwierdziłam ze chce to doleczyć na zwolnieniu i mieć spokój..
Chociaż koleżanka mowila ze ona cala ciążę była przeziębiona, to mnie nie pociesza ... Któraś tez jest taką szczęściara jak ja?

reklama
Dzien dobry [emoji4] dzis juz mialam ladniejszy niz wczoraj cukier na czczo wiec sie ciesze dzis bylo 90 [emoji57]
Witajcie Laseczki, dzisiaj rozpoczynam 2 trymestr [emoji3] czuję ekscytację jakby cokolwiek się zmieniło od wczoraj [emoji23] a tu nic, naqet waga jak zaklęta stoi w miejscu [emoji2955][emoji2955][emoji2955] pewnie za 3 miesiące będę narzekać na jej skok. Ech, życie [emoji6]
Miłego dnia Wam wszystkim [emoji8]
Ejj drugi trymestr to raczej zaczniemy za tydzien od 14+0 a nie od 13+0 [emoji6][emoji14]
Dzień dobry! Wstaje i jadę na krzywą, choć cukier z palca nie nastawia pozytywnie [emoji20] ehh
Będzie dobrze [emoji8]
Cześć dziewczynki a ja dziś kończę 32 lata
... AAAA stara dupa[emoji39][emoji41] stawiam [emoji512]wirtualnego i [emoji477] buziaki miłego dnia
Stoooo lat !! [emoji320][emoji512] wszystkiego najlepszego !![emoji320][emoji512]
Haha, ja już niezwiększające jak zaczynać to liczenie:))) mi każdy kalkulator w necie pokazuje, ze zaczynam drugi trymestr od 6.12 czyli skończonego 14 tygodnia. Dziewczyny, jak to w końcu się liczy? Mam termin ostatniej om 30.08, tp wg om 6.06, wg usg 2.06. W którym miesiącu w końcu jestem, i trymestrze:). Kalendarze pokazują 3 miesiąc , rozpoczęty 14 tydzien, a początek drugiego trymestru od 6.12. Tutaj dodatkowo zdjęcie:)
Zobacz załącznik 920493
Mam dokladnie tak jak ty om 30.08, tp 6.06 i dzis mam 13+0 czyli poczatek 14tc ale drugi trymestr liczę od 14+0, czyli za tydzien drugi trymest [emoji6]
Ja mam dokladnie tak samo i tego sie trzymam [emoji6]
@Vivienne 1 sto lat!! wspaniały wiek skończyłam taki właśnie w sierpniu:D

Dziewczyny ja już w stresie przed prenatalnymi o 10 biorę sobie zimną wodę i batonika. Chciałabym żeby maluch skakał więc może go obudzę naturalnie. Tak serio naprawde się boję jejeu to straszny stres o_O
Wiem jaki to stres wiec po prostu trzymam kciuki i wiem ze bedzie dobrze [emoji8][emoji8]
Jeszcze jeden pomiar i do domu...
Nie mam złudzeń, nawet po 1h glukometry pokazują dużo za dużo[emoji21][emoji20]
Nie martw sie, mi na czczo w labo z glukometru wyszlo 136 a na wyniku krzywej juz "tylko" 92

Hej. Ja od 6 już na nogach.bo głodna :)

@Vivienne 1 wszystkiego najlepszego

A u mnie o dziwo zauważyłam brak objawów poza zgaga I pobolewanie brzucha... Aż zaczęłam się martwić a do soboty tyle czasu..

Kurde, no zaraz przestanę wchodzić na to forum! Co za badziewie! Nic nie widać tylko te zasrane emotki.
A gdzie te emotki ? Ja nie widze [emoji53]

Ej wiecie co chyba zglupialam do reszty [emoji23] [emoji85] znalazłam na olx ciuszki w fajnej cenie bo 30zl za jakiesc 50sztuk i umowilam sie z babka na weekend jak bedzie u nas w miescie ze te wezme na pewno a sie okazuje ze ma jeszcze dodatko dwie reklamówki i w sumie za wszystko chce 50zl wiec biore [emoji85][emoji85]

Kurde, no zaraz przestanę wchodzić na to forum! Co za badziewie! Nic nie widać tylko te zasrane emotki.
Też mnie to wkurza. Tylko nie wiem z czego to się bierze. Piszę z telefonu (nie przez aplikację) i w swoich postach tego nie widzę, ale w innych (nie wszytskich) tak. Aż oczy i głowa mnie bolą...i uciekają mi posty, które są pomiędzy i pisane "normalnie".

Też mnie to wkurza. Tylko nie wiem z czego to się bierze. Piszę z telefonu (nie przez aplikację) i w swoich postach tego nie widzę, ale w innych (nie wszytskich) tak. Aż oczy i głowa mnie bolą...i uciekają mi posty, które są pomiędzy i pisane "normalnie".
To sciagnij sobie apke bb [emoji6] tutaj tego nie ma

reklama
A gdzie te emotki ? Ja nie widze [emoji53]

Ej wiecie co chyba zglupialam do reszty [emoji23] [emoji85] znalazłam na olx ciuszki w fajnej cenie bo 30zl za jakiesc 50sztuk i umowilam sie z babka na weekend jak bedzie u nas w miescie ze te wezme na pewno a sie okazuje ze ma jeszcze dodatko dwie reklamówki i w sumie za wszystko chce 50zl wiec biore [emoji85][emoji85]
A nie miałaś przypadkiem stosu swoich? :-D :-D :-D Drażnię się :p Mam obiecane od koleżanki ubranka po synku (paczka z rozm 62 już sie na pakuje) a i tak szukam na olx dla dziewuszki. Mam nadzieję, że za 2tyg poznam płeć :-)

Dziewczyny, które chustuja...macie kurtki do chustowania? Do tej pory nie nosilam jakos bardzo dużo w chuscie...więc nie mialam specjalnej kurtki/bluzy. Teraz zaczynam się zastanawiać. Bo jednak plaża blisko-chustowac będziemy sporo, bo lubimy dużo spacerować po plaży; w październiku jak zacznie się robić chłodniej to mała będzie mieć 4m-ce...i tak zastanawiam się nad kurtka typu parka. Znalazlam nawet w spoko cenie (110-120zl) na olx z możliwością rozszerzenia z boku- na czas ciąży oraz z dokladana wkładka dla dziecka na czas chustowania. Z firmy Bon Prix. Co sądzicie? Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane.

Do góry