reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
My już po... Dzidzia zdrowa!! Przeziernosc 0.9mm :) dzidzia 7cm :) wszystko na miejscu :) że zdjęcia wygląda mi na chłopca :)
IMG_20181205_184742.jpeg

Załączniki

• IMG_20181205_184742.jpeg
    IMG_20181205_184742.jpeg
    41,1 KB · Wyświetleń: 438
ja mam jutro wizyte prenatalna na 12;20....juz sie boje:(
Będzie dobrze zobaczysz [emoji8][emoji8]

Dziewczyny gratuluje wizyt [emoji8][emoji8]

A ja jestem w szoku [emoji54] moj syn swierdzil ze nie bedzie mi pomagal nas pakowac bo on woli juz teraz isc spac zeby jak najszybciej bylo rano bo on chce jak najszybciej jechać do babci [emoji85]
I powedrowal do siebie spać [emoji14]

A ja jestem w szoku [emoji54] moj syn swierdzil ze nie bedzie mi pomagal nas pakowac bo on woli juz teraz isc spac zeby jak najszybciej bylo rano bo on chce jak najszybciej jechać do babci [emoji85]
hhehe no widzisz jaki pozytywnie nastawiony :))

@baby_55 my mieszkamy w Cork , pisalas tez ze termin miesiaczki Ci wypada wiec to moze byc te to ;) ja w pazdzierniku przez 3 4 dni mialam plamienia wlasnie w terminie miesiaczki , a bylam na progesteronie , do tej pory bez plamien i wszystko w porzadku :) tylko trofoblast mamy przy szyjce wiec mog sie pojawic plamienia po stosunku dlatego lekarz kazal podchodzić z rozsadkiem:-p jak wspominasz pprowadzenie ciazy tu i porod? Ja osobiscie jestem przerazona i najchętniej juz bym wracala do domku:hmm:
Ogólnie zadowolona byłam, oczywiście same początki trudne, bo z tyłu głowy masz to, że do 12 tyg raczej niewiele zrobią, ale potem już super, w sumie tylko raz byłam u polskiego gina a tak to tylko do szpitala chodziłam, szkoda mi było chodzić do GP tylko po to, żeby mi zmierzył ciśnienie i zważył ;)
Bardzo fajne było to, że cały wywiad polozniczy robią na początku i jak jedziesz do porodu to nie musisz myśleć co zabrać, wypełniać tony papierów na porodówce mając skurcze, tylko jedziesz i rodzisz :)
Nie wiem jak u Ciebie w szpitalu to wygląda ale u mnie było tak, że gdybym mieszkała trochę bliżej szpitala (wybrałam nie ten najbliższy miejsca zamieszkania) to wyszłabym do domu już po 6 godzinach od porodu, mieszkalam poza rejonem tego szpitala, więc wyszłam na następny dzień
Jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć to pisz :)

ja mam jutro wizyte prenatalna na 12;20....juz sie boje:(
Wszystko bedzie dobrze, nie stresuj się :) trzymam kciuki

hhehe no widzisz jaki pozytywnie nastawiony :))
On to ogolnie moglby byc non stop z babcią [emoji6] bylismy w tym roku tam maj-sierpień a potem wrzesień-październik i za kazdym razem jak wracalismy to byla tragedia bo jeden wielki ryk [emoji52] tak samo jak wtedy gdy babcia do pracy szla to młody w placz bo on chce z nia [emoji14]
Jak babcia jest to mama juz nie jest wazna [emoji14]

Dobrze, że się cieszy na wyjazd. Moj syn bardzo przeżył przeprowadzkę, płakał przez kilka tyg i mówił, że tęskni za kolegami, za placami zabaw itd. Do tej pory wysyłają do siebie rysunki, listy (tzn pisane przez mamy ;-) ). Ciężko było przez pierwsze tygodnie.
Udanego pakowania i szerokości jutro!

reklama
Ja po wizycie... Ochlonelam przez drogę...Udało się zrobić na LUXMED ale tylko dzięki Pani z rejestracji która była bardzo uprata na moje szczescie... Następnym razem zaniosę coś słodkiego tej kobiecie:)
Maluch prawie 7cm wg usg 13+1 więc trochę starsza ciąża :)
Serducho bije 168/min, kości nosowe prawidłowe przeziernosci 1.1 więc wszystko w jak najlepszym porządku... Następna wizyta 4.01.2019 więc już wtedy doktorek obiecał powiedzieć płeć bo dzisiaj widział ale mówi że woli upewnić się i jak będzie pewny to mi powie...
Jeju jaka ja jestem szczęśliwa :) :) :)
Gratulacje, piękny dzidziuś i super wieści :)

Do góry