reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Hej dwupaki. Ja wczoraj zaczęłam 15 tydzień [emoji7] i muszę wam powiedzieć ze o ile mnie organizm nie oszukuje to we wtorek w nocy jak leżałam a dodam ze zjadłam żelki miałam pierwszy raz takie uczucie jakby łaskotania tak niziutko! Mam nadzieje ze to pierwsze oznaki mojego małego człowieka. Dzisiaj leniwie spędzamy dzień w lozku. Nie miałam siły wstać zaprowadzic młodej wiec będzie zalegała ze mną i budowała z klocków a później jak to przystało na mame przedszkolanke dorwiemy jakieś książki coby trochę się pouczyć :)
Ja dziś zaczęłam 15 tc i wczoraj właśnie poczułam takie delikatne ruchy a potem w tym miejscu zrobiła mi się taka wielka kula, po prostu miałam nierowny brzuch. Nie wiem jak to wytłumaczyć i też nie wiem czy to jelita było czuć czy dzidziusia

reklama
Kiedyś czytałam na fb jak jedna mama powiedziała w laboratorium, że ma mocz dziecka z nocnika. I nie przyjęli jej, bo powiedzieli, że wyjdzie fałszywy wynik z ogromną ilością bakterii
No jak się go nie wyparzy to wiadomo że wyjdzie mnóstwo bakterii dlatego właśnie pytam czy można wyparzac nocnik plastikowy

Kochane, poradzicie co mogę dać w prezencie świątecznym 5cio letniemu chłopcu?
Ja kupiłam grę Dobble i spodnie dresowe, bo mama mówiła, że potrzebne. Szukam jeszcze czegoś małego :)
A ja właśnie usłyszałam na innym forum kolejna teorie co do płci[emoji22] że biksa przeziernosc zwiastuje dziewczynke... Sprawdziło się u was??
Mój młody jeszcze w łóżku zaraz zobaczy swój Mikolajkowe prezent [emoji3][emoji848]
No to niezły numer, bo ja też mam wysoko, a od niedawna mam przeczucie na chłopca. Z tym, że w pierwszej ciąży też miałam a mam córkę ;)

My nadal w domu, mała już znudzona i nie w sosie więc o wszystko jest afera, a największa jak jest GIL. "Pomocy, pomocy, gil!". To jest dopiero mistrzyni dramaturgii, nie chcę wiedzieć jakie numery będzie robić swojemu facetowi jak ją hormony w ciąży dopadną hahaha :)

Ja już w ogóle finalizuję kupowanie prezentów świątecznych i bardzo się cieszę, że będzie spokój.
Moja mała dostanie od Mikołaja KOPARKĘ, o której marzy, ale czekamy z prezentem na tatę :)

Rety! A ja właśnie zobaczyłam ze już powoli zaczyna mi się wydzielać z piersi bezbarwna substancja. A miałam nadzieje ze tym razem nie będzie tak szybko. W ciąży z młoda od 18tyg się zaczęło a jakoś w 25 to już musiałam w staniku spać bo miałam plamy na bluzce

Ja kupiłam grę Dobble i spodnie dresowe, bo mama mówiła, że potrzebne. Szukam jeszcze czegoś małego :)No to niezły numer, bo ja też mam wysoko, a od niedawna mam przeczucie na chłopca. Z tym, że w pierwszej ciąży też miałam a mam córkę ;)

My nadal w domu, mała już znudzona i nie w sosie więc o wszystko jest afera, a największa jak jest GIL. "Pomocy, pomocy, gil!". To jest dopiero mistrzyni dramaturgii, nie chcę wiedzieć jakie numery będzie robić swojemu facetowi jak ją hormony w ciąży dopadną hahaha :)

Ja już w ogóle finalizuję kupowanie prezentów świątecznych i bardzo się cieszę, że będzie spokój.
Moja mała dostanie od Mikołaja KOPARKĘ, o której marzy, ale czekamy z prezentem na tatę :)
Szczerze to ja tez myślę że to zależy w dużej mierze od przyswajania kwasu foliowego

A ja właśnie usłyszałam na innym forum kolejna teorie co do płci[emoji22] że biksa przeziernosc zwiastuje dziewczynke... Sprawdziło się u was??
Mój młody jeszcze w łóżku zaraz zobaczy swój Mikolajkowe prezent [emoji3][emoji848]
Ciekawe...
Moja dzidzia tak się wiercila że na początku wyszedł pomiar 0,9 lekarz musiał powtórzyć pomiar i wyszło 1,4 . Podobno maks przyziernosc i to 3,5.

reklama
Przezierność?

Dziewczyny, skoro zaczęłam myśleć o płci to podkusiło mnie żeby wyszukać USG z 6/7 tygodnia. Podpowiecie mi co mówi Ramzi? :)
Nie tak sama przeziernosc ale ogólnie wady genetyczne co wiąże się... Na studiach miałam pół roku położnictwo i podobne badania pokazywała nam babka że kwas ma wpływ też na to

Do góry