a o jakiej ustawie mowa?
Nie wiem dokładnie. Ginekolog mi mówił ostatnio, że od 2019 wchodzą nowe wytyczne dotyczące cięcia po cięciu i, że już nie ma wyboru.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a o jakiej ustawie mowa?
O jej a ja zjadłam w sylwestra sałatkę warzywną z majonezem [emoji849] całkiem o tym zapomniałam.Dzien dobry mowie i ja! Nie mialyscie dziewczyny dla mnie litosci. 10 dni mialam ograniczony dostep do neta a Wy wyprodukowalscie w tym czasie 319 stronOd razu przyznam, ze nie wiem, czy to nadrobie. Na poczatek dobrze bedzie byc na biezaco. To, co mi sie rzuca w oczy po zalogowaniu to to, ze doszly nowe mamusie. Witam sie wiec z nowoprzybylymi serdecznie
Ja sie dla odmiany na swieta... nie najadlam. Moja rodzina mimo 1000 uwag z mojej strony, nie przygotowala prawie nic zjadliwego dla mniePolowa lodowki na majonezie a majonezu (jajecznego) wszak nie wolno. Moj maz jadl wiec za dwoje (ale szczuply jest, wiec moze). Snieg jak na zlosc stopnial w dniu przyjazdu a spadl na kilka godzin przed odjazdem (a i to mizernie), wiec dziec mial malo okazji do harcow. Wrocilismy wczoraj w nocy a tu nie ma nawet jednego jedynego symbolicznego platka sniegu, choc lekki mroz trzyma
A to mozliwe. Ja bylam "wywolywana", moj maz byl "wywolywany" i nasz pierworodny tez musial byc po terminie wywolywany a i to zaskoczylo za czwartym podejsciem![]()
ja na zaparcia mam cały rytułał i mi pomaga, rano woda z cytryną na czczo, potem 2 kiwi w ciągu dnia, Ispagul taki preparat na zaparcia naturalny no i codziennie mały jogurt, oprócz tego biorę probiotykJa ważę tyle co na początku ciąży. Bo na prenatalnych mnie ważył to schudłam 2kg i teraz je na nowo przybrałam. Także na razie jestem na 0 ale coś czuję, że się zaczyna bo czuje się taka ociężała. Ja 20+6 [emoji6]
Chyba mi się przyda te zwolnienie. Spałam do 9 z jedną mała przerwą na siusiu [emoji3] tak się jeszcze nad tym twardym brzuchem zastanawiam. Może zaparcia mają wpływ? Jak na początku ciąży nie miałam z tym problemu tak gdzieś od 13tc się zaczęło... pomaga tylko stres i kawa z mlekiem. Jeżeli mialyscie zaparcia, to jak sobie radzicie w ciąży?
Mój sam chce chodzić, aż mnie czasem wnerwia, bo strasznie się angażuje w USG i nakręca, a ja jestem bardzo ostrożna i nie ma we mnie taki j emocji [emoji23][emoji85]Dziewczyny, bierzecie na polówkowe tatusiów? Mój jeszcze nie miał okazji, ciągle pracował, ale już na polowkowe bardzo by chciał pójść![]()
Dziewczyny kochane w którym skonczonym tygodniu ciąży bedziecie miały robione badania połówkowe? Tak to wypierałam ze strachu myślami a przyszedł czas ,żeby się zapisać
Super wiadomościJuż po wizycie jest nieźle ale mogłoby być lepiej moja watroba nie jest w za dobrym stanie ale można ja podleczyc naturalnie poprzez dietę. Dzidziuś nie powinien ucierpiec ale mam się szykować na cesarke dla bezpieczeństwa i karmić mogę do 3 miesięcy bo potem układ immunologiczny dziecka się rozwija i moglby się zarazić . Szkoda bo chciałam karmić jak długo się da.... Ale Co z wszystko dla malego[emoji4] dzięki dziewczyny za wsparcie.... ps. Kupiłam zdrapke za 5 euro a wygrałam 100
Dziewczyny, bierzecie na polówkowe tatusiów? Mój jeszcze nie miał okazji, ciągle pracował, ale już na polowkowe bardzo by chciał pójść![]()
Piediatrzy niestety się nie znają tzn nie wszyscy. Moje dziecko milo 3 miesiące i bylo serio bardzo duze jak na swoj wiek a pediatra wręczyła mi ulotki z bobovity i powiedziala zeby juz rozszerzac diete bo synek maly i ma skaze bialkowa to nie bedzie przybieral już na wadze. No i lepiej moje mlekonodstssic i dac mm bo po moim moze miec dalej problemy...
Dziewczyby ale majonez ze sklepu moznaO jej a ja zjadłam w sylwestra sałatkę warzywną z majonezem [emoji849] całkiem o tym zapomniałam. ja na zaparcia mam cały rytułał i mi pomaga, rano woda z cytryną na czczo, potem 2 kiwi w ciągu dnia, Ispagul taki preparat na zaparcia naturalny no i codziennie mały jogurt, oprócz tego biorę probiotykMój sam chce chodzić, aż mnie czasem wnerwia, bo strasznie się angażuje w USG i nakręca, a ja jestem bardzo ostrożna i nie ma we mnie taki j emocji [emoji23][emoji85]
U mnie będzie 21+4Dziewczyny kochane w którym skonczonym tygodniu ciąży bedziecie miały robione badania połówkowe? Tak to wypierałam ze strachu myślami a przyszedł czas ,żeby się zapisać
Ja też. I z podłym nastrojem. Szarość i burość za oknem są najwidoczniej zaraźliwe.
Widzisz los się do Ciebie uśmiecha! Głową do góry. Dieta mówisz i będzie dobrze, lepiej jak tabletki łykac.Już po wizycie jest nieźle ale mogłoby być lepiej moja watroba nie jest w za dobrym stanie ale można ja podleczyc naturalnie poprzez dietę. Dzidziuś nie powinien ucierpiec ale mam się szykować na cesarke dla bezpieczeństwa i karmić mogę do 3 miesięcy bo potem układ immunologiczny dziecka się rozwija i moglby się zarazić . Szkoda bo chciałam karmić jak długo się da.... Ale Co z wszystko dla malego[emoji4] dzięki dziewczyny za wsparcie.... ps. Kupiłam zdrapke za 5 euro a wygrałam 100