reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Oczekujaca123 kciuki żeby wszystko się jeszcze uspokoiło ktory tydzien macie 25?
25t4d... próba odcięcia pompy z fenoterolem skończyły się skurczami co 30min. Bez leku wytrzymałam 6h.... nie wiem jaki pomysł bd miał dziś profesor .... Tak naprawdę mam tą pompę od 9.03... W standardzie powinnam mieć odpieta po 48h... jestem dziwny przypadek:(

Dziewczyny ja z poradą . Koleżanka jest w ciąży dwie wcześniejsze poronione . Ma zespół antyfosfolipidowy bierze clexane 0.6 i acard150 plus duphaston 2*1 . Dziś dzwoniła i widziała bardzo delikatnie podbarwiony śluz no i oczywiście się denerwuje . Lekarka jej nie zapisała luteiny . Ja mam podjęzykowa orientujecie się jakie są dawki luteiny podjęzykowej i ile duphastonuu można brać bo jej lekarka stwierdziła że jak ma duphaston to po co Luteina

Ja tą podjęzykową luteine brałam 3x3 bo tam jest dawka 50 a nie 100. Zaszkodzić nie zaszkodzi jej na pewno

@Oczekujaca123 trzymam kciuki za każdy następny dzień!!

Ja tą podjęzykową luteine brałam 3x3 bo tam jest dawka 50 a nie 100. Zaszkodzić nie zaszkodzi jej na pewno

@Oczekujaca123 trzymam kciuki za każdy następny dzień!!
Był profesor pół żartem pół serio uznał, że jeszcze 15tg to niewiele i skoro lubię tą pompę to sobie będę z nią leżeć [emoji25] lepsze to niż wcześniaki ....

Niestety nie ma opcji żebym miała echo serca i niepokoje się tym ubytkiem u Stasia. Miałam mieć.... Ale to inny budynek A nikt od pompy mnie nie odepnie.... eh :(

@Oczekujaca123 to tak dla pocieszenia powiem Ci ze u mnie lekarz tez zauważył ubytek i na kolejnym usg już nie było. Nawet mnie nie informował na tym pierwszym usg bo mówił ze się często samo naprawia. Może i tak jest u Stasia ? :) lepiej leż tam pod pompą a na echo serca przyjdzie czas. I tak byś teraz prócz wiedzy o tym nic nje mogła zrobic... ja co prawda w domu i inna sytuacja ale każdy dzień a potem każdy tydzień ciąży to dla mnie cud. Ciagle liczę jak jestem daleko :) a właśnie... a na usg nie widać czy serduszko się poprawiło? mój ginekolog już po samym usg zobaczył... echo serca mam we wtorek
@kasiula222 mój profesor kazał zmniejszyć acard albo nawet odstawić jakby były jakieś krwawienia

@Oczekujaca123 leż z ta pompa ile się da,to i tak rewelacyjnie że ci dali fenoterol, bo z tym lekiem jest bardzo ciężko, u mnie w szpitalu go nie mieli, wem że dziewczynie w 30 tc dali jakiś inny lek w kroplówce bo nie czuła skurczy a na ktg się pisały...
co z tym CRP rozumiem że spadło ???juz przeziębienie minęło?

@Oczekujaca123 leż z ta pompa ile się da,to i tak rewelacyjnie że ci dali fenoterol, bo z tym lekiem jest bardzo ciężko, u mnie w szpitalu go nie mieli, wem że dziewczynie w 30 tc dali jakiś inny lek w kroplówce bo nie czuła skurczy a na ktg się pisały...
co z tym CRP rozumiem że spadło ???juz przeziębienie minęło?
Crp z wczoraj 8. Więc odstawili antybiotyk. Bo ewidentnie było to przeziębienie plus zastój w nerce.
Pewnie

reklama
Był profesor pół żartem pół serio uznał, że jeszcze 15tg to niewiele i skoro lubię tą pompę to sobie będę z nią leżeć [emoji25] lepsze to niż wcześniaki ....

Niestety nie ma opcji żebym miała echo serca i niepokoje się tym ubytkiem u Stasia. Miałam mieć.... Ale to inny budynek A nikt od pompy mnie nie odepnie.... eh :(
Uff uff ile już te twoje bąbelki ważą ? Pewnie już blisko kilograma. Co to pompa, wytrzymasz dla swoich dzieci wszystko. Myślę że rzeczywiście będą cię cały czas pod nią trzymać żeby nie było niespodzianek. A to że próbują odłączać to znaczy że uważają że jest poprawa. Super że crp spadło. Teraz tylko łe z tyłkiem w górze i się relaksuj. A ja trzymam kciuki nieustająco!

Do góry