reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grypa jak sobie pomoc ?

nowamloda12

Fanka BB :)
Cześć kochane :)
14t3d ciąży.. A mnie po 5-latach, dopadło jakieś choróbsko.. Ból głowy, kaszel, katar, okropny ból gardła. Znacie jakieś domowe sposoby, aby sobie ulżyć i niczym nie faszerować?

reklama
Rozwiązanie
Dobry na zatkany nos. Opary rozrzedzaja wydzieline i robi się wodnisty katar. U dzieci stosuje. Tylko czosnek obrany i rozgnieciony.
Mąż za to lubi kanapki z czosnkiem. Plasterki soli, czeka aż sok puści i zajada.
Zrobię sobie dzisiaj te gałganki. Nie lubię czosnku jesc strasznie. Pojadę zaraz do apteki zapytam o jakaś pomoc. Nie chce tez przesadzić. Jedynie co to pomaga mi fiorda na gardło kiedy misze ustami oddychać.
Hej. Mnie pod koniec ciąży dopadła infekcja dróg oddechowych a patrzyłam, żeby się jak najszybszej wyleczyć bo za niedługo miałam mieć cesarkę a wiadomo cięty brzuch i kaszel to złe połączenie. Piłam syrop z cebuli, herbata z miodem, inhalacje z soli fizjologicznej ale nie bardzo pomagało a nawet było gorzej. Lekarz mi wtedy polecił syrop prawoźlazowy, pastylki dla kobiet w ciąży na gardło i też z tej firmy takie saszetki do rozpuszczania, nasivin na katar i stodal. Po 6 tygodniach przeszło ale niestety do cesarki się nie wyrobiłam :D. Życzę dużo zdrowia!

Hej :) Tez mnie dopadło przeziębienie w ciązy ginekolog kazala się wygrzewac w łozku moczyc stópki w gorącej wodzie i grube skarpetki i herbatka z imbirem i cytrynką :)
Powinno pomóc

Ewentualnie inhalacje z sola morska. Jesli nie będzie poprawy to do lekarza mniejszym zlem będzie przeleczyc sie antybiotykiem niż chodzić z infekcja. W rossmanie mozna kupic wszystkie leki z serii dla kobiet w ciazy i karmiących piersia *spam*

Przede wszystkim odpoczynek. Do łóżka się wygrzewać. Dużo pić. Herbata z sokiem z malin, mikstura imbir+cytryna+miód, na ból gardła można Tamtum verde, Argentin T. Ja bralam jeszcze duzo wit C, zwlaszcza w naturalnej owocowo warzywnrj postaci.
Prenatalne to w sobie wiele nie mają. Szkoda kasy.

reklama
Przede wszystkim odpoczynek. Do łóżka się wygrzewać. Dużo pić. Herbata z sokiem z malin, mikstura imbir+cytryna+miód, na ból gardła można Tamtum verde, Argentin T. Ja bralam jeszcze duzo wit C, zwlaszcza w naturalnej owocowo warzywnrj postaci.
Prenatalne to w sobie wiele nie mają. Szkoda kasy.
Dokładnie ja brałam syrop prena len na bazie czosnku nawet co jakiś czas zapobiegawczo a i tak coś mnie dopadło. Pije ciepła wode z cytryna dużo moczę ciagle nogi. Ale ro i tak nie pomaga. Szkoda ze kąpieli w wannie nie można tęsknie za tym.

reklama
Dokładnie ja brałam syrop prena len na bazie czosnku nawet co jakiś czas zapobiegawczo a i tak coś mnie dopadło. Pije ciepła wode z cytryna dużo moczę ciagle nogi. Ale ro i tak nie pomaga. Szkoda ze kąpieli w wannie nie można tęsknie za tym.
Ogólnie można choć warto mieć kogoś pod reka do pomocy w razie w ;) chyba ze masz jeszcze jakies innr przeciwwskazania niż ewentualne zaslabniecie.

Do góry