reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny fotelik samochodowy dla starszego dziecka który dłużej potrzyma i najchętniej tyłem do kierunku jazdy, jaki polecacie? Taki dla dziecka 2 lata+ Cena mnie nie interesuje tylko bezpieczeństwo.

Edit. Dla dziecka który szybko rośnie w górę [emoji23]

reklama
A ile ma Twoj maluch? Tak mniej wiecej do 9-10mz karmienie w nocy jest normalne. Potem juz to tylko przyzwyczajenie, a nie potrzeba.
A ograniczenie nocnego karmienia jest mozliwe, ale musisz po prostu odmowic i przemeczyc sie 2-3 noce, bo bedzie bunt i placz, a potem spokoj.
Dziś kończy 10m. Próbowałam przemęczyć, ale on się coraz bardziej rozkręca i zaczyna płakać (a normalnie rzadko płacze). I robi to z zamkniętymi oczami jakby przez sen.

Dziś kończy 10m. Próbowałam przemęczyć, ale on się coraz bardziej rozkręca i zaczyna płakać (a normalnie rzadko płacze). I robi to z zamkniętymi oczami jakby przez sen.
A jakbys mu spróbowała podac mm? Moj potrafil sie budzic i ze 20 razy, spal ze mną, co pobudka to cyc. Tetaz daje mm i odkładam z miskiem i druga pobudka jak jest to juz biorę do lozks i daje cyca. Tak robie od kilka dni i poki co tyło dzis byla kiepska moc

Zapewniam Cie - dwie nieprzespane noce (bo bedzie plakal i sie zloscil) i koniec karmienia nocnego. Wg mnie warto.

Dziewczyny fotelik samochodowy dla starszego dziecka który dłużej potrzyma i najchętniej tyłem do kierunku jazdy, jaki polecacie? Taki dla dziecka 2 lata+ Cena mnie nie interesuje tylko bezpieczeństwo.

Edit. Dla dziecka który szybko rośnie w górę [emoji23]
Ja mam Joie Stages 9-25kg i odradzam. Podobno najlepsze w tym przedziale sa axikidy.

u mnie to jest tak, że Anastazja wstaje w nocy 2x a czasem raz, przewraca się z zamkniętymi oczami po łózku więc ja daje cycka minuta i spi... na dniach zaczynam kombinować z wodą w razie czego... albo mm tylko nie śpię tam gdzie kuchnia i nie wiem jak to rozegrać by męża nie budzić? jak to się robi w nocy z mm? to grzanie wody i studzenie to wieczność i Anastazja rozbudzi się na całego..
Ja miałam zawsze odlana zimna przegotowana wode i tylko w czajniku podgrzewalam to co juz mialam przegotowane wczesniej i mieszalam. Teraz robie mleko na wodzie mineralnej.

Ja mam ten sam problem więc też chętnie się dowiem. Poza tym mój mały wierci się przez sen, raz jest w poprzek łóżka, zaraz wzdłuż, itp.
Wiercenie, budzenie się, nie upatrywalabym w głodzie bo u mnie raz Marcelina budzi sie srylion razy i nie wiadomo o co kaman a raz perzespi całą noc a ma zaraz 14mcy. Do tego to co ostatnio wyczynia w łóżeczku to kosmos, a rozwazalam zrobienie jej juz tapczaniku ale nie ma szans bo chyba spalaby na podłodze.

reklama
Do góry