reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny u mnie zaś pod górkę.Dzwonili że wynik pappa wyszedł źle ( z czym się liczyłam) ZD 1:115,z usg 1:184 (wiek 38lat). I teraz stoję przed decyzją czy zrobić amniopunkcję czy nie.Ale bardzo boję się powikłań i straty maluszka.Moja lekarka prowadząca nie jest za amniopunkcją.Twierdzi że obraz usg jest prawidłowy NT 2,3 jest w normie.Ale decyzja należy do nas.Nie wiem co robić.

Dziewczyny u mnie zaś pod górkę.Dzwonili że wynik pappa wyszedł źle ( z czym się liczyłam) ZD 1:115,z usg 1:184 (wiek 38lat). I teraz stoję przed decyzją czy zrobić amniopunkcję czy nie.Ale bardzo boję się powikłań i straty maluszka.Moja lekarka prowadząca nie jest za amniopunkcją.Twierdzi że obraz usg jest prawidłowy NT 2,3 jest w normie.Ale decyzja należy do nas.Nie wiem co robić.

Hej, mi pappa (jestem rok młodsza) wyszedł po usg zd 1:3596
Wiec różnica jest, choc i tak nadal u ciebie nie jest źle. A nie myślałaś o teście z krwi SANCO? Zanim zdecydujesz co dalej?

Nie rob amiopunkcji. Zobacz jak usytuowana jestes na wykresiez gdyz to ryzyko względne liczą więc nie ma co na razie się przejmować. Statystyki sa okrutne, wiem z doświadczenia, jestem mgr ds zdrowia publicznego, wiec jest to rzecz ktora sie zajmujemy, procz tego pielęgniarka, wiec mam styczność z pacjentami, a niestety amiopunkcja niesie z soba ryzyko, takze statystycznie ale jednak i pytanie czy Pani majac wynik w która kolwiek strone cos by zmienila?

Jest to napewno trudna decyzja. Ja chyba nie zdecydowalabym się.

Luknij wyzej moje wyniki. Jaka rozbieżność miedzy pappa usg wiekiem a nifty.
Amino nigdy w zyciu bym nie zrobila. Nie darowalabym sobie tego ze swiadomie wbijam igle w brzuch obok dziecka.
Jak chcesz miec pewnosc rozwaz NiftyPro. 2397zl. 200 zaliczka. 50 za pobranie. Reszta na konto po pobraniu.
Jedno pewne. Ta pappa powinna byc zakazana.

Wlasnie wrocilam od endo-gino.
Pomierzoną wybadana jak nigdy.
Dzidzia 160gram i 15 cm [emoji170][emoji170][emoji170]
Tarczycą mam sie nie przejmowac. Bo poza ft3 reszta oki. A to.wlasnie ft4 odpowiada za ft3 a tak wsio oki. Usg tarczycy zyl i wezlow mialam tez robione.

reklama
Ja mam 3kg na plus i tez juz brzuch mam dosc spory. Wczoraj bylam na wizycie. 10 cm od glowy do pupy, cala nie dala sie zmierzyc;) 170gram no i potwierdzila sie dziewczynka :) do tego powtarzalam glukoze bo ostatnio wyszla sporo podwyzszona ale w normie tym razem wiec pewnie cos w nocy podrzarlam ostatnio przed badaniami [emoji85][emoji23]

Do góry