marta021993
Fanka BB :)
U mnie 16t4d i 4kg na plusiewgl ile zdążyłyście przytyć? bo ja to się robie lekko podłamana jeśli mam być szczera :/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie 16t4d i 4kg na plusiewgl ile zdążyłyście przytyć? bo ja to się robie lekko podłamana jeśli mam być szczera :/
Ja 2,5 kg do przodu. W poprzedniej ciąży przytyłam 16 kg. Brzuch mam duży.wgl ile zdążyłyście przytyć? bo ja to się robie lekko podłamana jeśli mam być szczera :/
Dziewczyny u mnie zaś pod górkę.Dzwonili że wynik pappa wyszedł źle ( z czym się liczyłam) ZD 1:115,z usg 1:184 (wiek 38lat). I teraz stoję przed decyzją czy zrobić amniopunkcję czy nie.Ale bardzo boję się powikłań i straty maluszka.Moja lekarka prowadząca nie jest za amniopunkcją.Twierdzi że obraz usg jest prawidłowy NT 2,3 jest w normie.Ale decyzja należy do nas.Nie wiem co robić.
Nie rob amiopunkcji. Zobacz jak usytuowana jestes na wykresiez gdyz to ryzyko względne liczą więc nie ma co na razie się przejmować. Statystyki sa okrutne, wiem z doświadczenia, jestem mgr ds zdrowia publicznego, wiec jest to rzecz ktora sie zajmujemy, procz tego pielęgniarka, wiec mam styczność z pacjentami, a niestety amiopunkcja niesie z soba ryzyko, takze statystycznie ale jednak i pytanie czy Pani majac wynik w która kolwiek strone cos by zmienila?Dziewczyny u mnie zaś pod górkę.Dzwonili że wynik pappa wyszedł źle ( z czym się liczyłam) ZD 1:115,z usg 1:184 (wiek 38lat). I teraz stoję przed decyzją czy zrobić amniopunkcję czy nie.Ale bardzo boję się powikłań i straty maluszka.Moja lekarka prowadząca nie jest za amniopunkcją.Twierdzi że obraz usg jest prawidłowy NT 2,3 jest w normie.Ale decyzja należy do nas.Nie wiem co robić.
Jest to napewno trudna decyzja. Ja chyba nie zdecydowalabym się.Dziewczyny u mnie zaś pod górkę.Dzwonili że wynik pappa wyszedł źle ( z czym się liczyłam) ZD 1:115,z usg 1:184 (wiek 38lat). I teraz stoję przed decyzją czy zrobić amniopunkcję czy nie.Ale bardzo boję się powikłań i straty maluszka.Moja lekarka prowadząca nie jest za amniopunkcją.Twierdzi że obraz usg jest prawidłowy NT 2,3 jest w normie.Ale decyzja należy do nas.Nie wiem co robić.
Dziewczyny u mnie zaś pod górkę.Dzwonili że wynik pappa wyszedł źle ( z czym się liczyłam) ZD 1:115,z usg 1:184 (wiek 38lat). I teraz stoję przed decyzją czy zrobić amniopunkcję czy nie.Ale bardzo boję się powikłań i straty maluszka.Moja lekarka prowadząca nie jest za amniopunkcją.Twierdzi że obraz usg jest prawidłowy NT 2,3 jest w normie.Ale decyzja należy do nas.Nie wiem co robić.