reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
witajcie :)
dzięki za przywitanie :)
odzywam się dopiero teraz bo praktycznie cały dzionek nie miałam neta :wściekła/y:
ale nie ma tego złego - porobiłam kupę rzeczy zaległych :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
miło widzieć swojskie twarze :-):-)
i te nowe jak mnie miło przywitały :zawstydzona/y::zawstydzona/y: dziękuję :)

a teraz biorę sie za moja linijkę ze spóźnionym porodem o 176 dni :-D
ssak śpiocha, jego zabawki się piorą razem z matą edukacyjną
ale dziś popełzał :szok::szok: cały dzień mój Krzyś miał tak ruchliwy - ale tak pozytywnie bo śmiał się 2/3 całego czasu aktywności :tak: mamusia zakochana na amen - a dwa ząbki wyglądają jak niedojedzony ryż i tylko błyszczą ładnie z pysiaka :-) ale jeszcze mnie nie ugryzł :blink:

Pirzonek, zazdroszczę Ci aniołka. :tak:

Karolina była dzisiaj taka marudna, że myślałam, że sie potnę. Cały dzień buuuuuczała :-(. Mam nadzieję, że to tylko następstwo szczepienia i nie będzie tak już zawsze, bo będę łyyyyysa :szok:. Z jednej strony było mi jej bardzo szkoda, a z drugiej użalałam się nad sobą. I jeszcze Ada miała milon spraw do mnie. Oj, dziś miałam niefajny dzień. :no: Dobrze, że już wieczór.

Efilo, myślę, że Zosia nie jest już za duża na te puzzle. Z nich da się wyczarować różne rzeczy - np. kostki. Poza tym to świetna zabawka edukacyjna - Ada ma już 4,5 a czasami jeszcze się nimi bawi - ma takie z literkami i cyferkami.

Dziewczyny, czy Wam też od jakiegoś tygodnia świruje forum bb? Czy to może mój kijowy internet radiowy? Czasami muszę przeładować stronę 3 razy, żeby pojawiła się w całości.

Pirzonku
wsadziłaś mate normalnie do pralki? Zabawki tez? Pyatm bo na metkach jest ze nie mozna ich prac. Daj znac czy przezyly. No i jeszcze opis programu poprosze.

Moniczko - życze co by ten dzień był wyjątkiem. Biedna Karolinka. Tuli tuli.

Pirzonek, zazdroszczę Ci aniołka. :tak:

Karolina była dzisiaj taka marudna, że myślałam, że sie potnę. Cały dzień buuuuuczała :-(. Mam nadzieję, że to tylko następstwo szczepienia i nie będzie tak już zawsze, bo będę łyyyyysa :szok:. Z jednej strony było mi jej bardzo szkoda, a z drugiej użalałam się nad sobą. I jeszcze Ada miała milon spraw do mnie. Oj, dziś miałam niefajny dzień. :no: Dobrze, że już wieczór.
a może ona ząbkuje? teraz kolejne szczepionki to dzieci znoszą lepiej
mój aniołek tylko po pierwszej szczepionce był marudny i miał gorączkę i opuchniętą nóżkę
jak wychodziły mu ząbki 2 tygodnie temu to marudny był przez dzień - na szczęście nocami był i jest luzik :-) śpi od 19:30 odłożony do łóżeczka po kąpieli i jedzonku - zasypia sam w pokoju swoim i śpi do 6:20 budząc się guganiem do karuzelki :-):-)

Pirzonku
wsadziłaś mate normalnie do pralki? Zabawki tez? Pyatm bo na metkach jest ze nie mozna ich prac. Daj znac czy przezyly. No i jeszcze opis programu poprosze.
.

elficzku - na głównym opakowaniu maty jest opis jak uprać - tzn złożyć do tej czerwonej siatkowej torebki i włożyć do pralki na program: pranie ręczne w temp 30 stopni - taką zapakowaną matę włożyłam z tą siatką do pralki + zabawki - ale tylko wybrane, na tych co jest pozwolenie na pranie - czyli słonik, żabka, papuga - do tego dorzuciłam jeszcze takie inne pluszaki co mamy dla Krzysia, co można prać w 30 stopniach ;)
a pałąków i innych cudów z tej maty nie piorę, bo nie ma pozwolenia - czasem je przecieram wilgotna szmatką

jakby ktoś nie zauważył to już urodziłam :-):-) 176 dni po terminie :-D:-D:-D
i to od razu prawie półroczne dziecko - waga pomiędzy 7 a 8 kg, wzrost 72 - 74 cm :-):-) Synuś i Mamusia czuja się dobrze ;-);-);-);-)

Pirzonek, boszeee, jak ja Tobie i Martitce zazdroszczę tych nocek przespanych.
Ja postanowiłam, że dziś dam Karolce butlę ze sztucznym jak obudzi się 23.00-23.30. Może ja mam kolejny kryzys, bo mała budzi mi się od kilku dni jeszcze dwa razy i nic poza cycem nie pomaga.

A co do ząbkowania to możesz mieć rację, bo ostatnio też bywała marudna bardziej niż zwykle, choć nie tak jak dziś. I dziś cały dzień ręka w buzi i jeździła nią po dziąsłach jak szczoteczką, żel też nie pomagał.

Pirzonku witaj,rozgosc sie u nas spokojnie:tak::tak::-):-)

Efilo ja mate i pokrowiec od bujaczka tez pralam w pralce na krotkie pranie -30 min i na 30 stopni,wyglądaja oki,nic sie nie stalo,tylko nie wiem co z zabawkami zrobic:-D

Pirzonku witaj :tak:

Monika Maksio też się ostatnio buczeć nauczył i zamiast płakać to właśnie tak buuuczy :szok: dziś prawie cały dzień :szok:
Do tego nauczył się pluć na odległość :baffled: i opluł dziś panią w Urzędzie Skarbowym, jak robiłam korektę zeznania :szok::baffled:

reklama
Dorotka - dziękuję za gościnę :-);-)
Monika77: ja Krzysiowi na ząbki i dla ulgi dawałam po żelu lodowatego smoka z zamrażarki - aż go na chwilkę zatykało a zaraz potem gugał z radości :-):-)
i dawałam mu soczek w kubku niekapku - dzięki ząbkowaniu nauczył się z niego pić :-):-):-) chłodne picie - soczek z lodówki + woda w temp pokojowej 50%/50%
dziecko lubi sobie tak smoczkiem lub tym kubkiem dotykać po dziąsełkach i od czasu do czasu pociągnąć łyczek picia aby schłodzić sobie dziąsełko - to też pomaga

Do góry