reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2020

Wiecie co, to nie jest śmieszne, ja się właśnie obudziłam, jest 2 w nocy. Ból brzucha już drugi raz i tak jak wy, dziecko kulka w jednym miejscu z boku, twarda i jak pięść skupione wszystko. Już czuję jak mi brzuch twardnieje, to skurcz. Muszę się zapytac w czwartek ginekologa, czy to normalne
Aaaa to to są skurcze. Ja wzięłam nospe, mimo, że jestem przeciwniczką. Bo mi na wieczór stwardniał brzuch aż gorący. Bóli zero ale się wystraszyłam że to z nerw bo wczoraj dosyć podirytowana byłam. Dziś jest już dobrze.

reklama
Współczuję @Kundzia093
Ja odebrałam wyniki krwi. Leukocyty za niskie, mam stresa. Która z was ma za niskie Leukocyty?
No i MCHC za wysokie, a do ginekologa dopiero jutro. Proszę, pocieszcie człowieka, bo się już naczytałam po nocach o strasznych rzeczach.
Norma dla bez ciąży to 3,8-10, a ja mam 7,1. Gdzie w ciąży ma być ponad 10 będę ryczeć.
Nie martw się, pewnie to nic strasznego. Ja miałam za wysokie leukocyty i lekarz powiedział, że mam leukocytozę, a był to objaw infekcji układu moczowego. Wyniki w ciąży skaczą i tylko lekarz wie czy to coś złego czy nie. Zwłaszcza, że najczęściej nie interpretuje się pojedynczego parametru, a raczej w zestawieniu z innymi, które masz dobre (oprócz tego MCHC). Ja ostatnio też miałam dwa parametry za wysokie, ale lekarz powiedział, że wszystko ok.

Współczuję @Kundzia093
Ja odebrałam wyniki krwi. Leukocyty za niskie, mam stresa. Która z was ma za niskie Leukocyty?
No i MCHC za wysokie, a do ginekologa dopiero jutro. Proszę, pocieszcie człowieka, bo się już naczytałam po nocach o strasznych rzeczach.
Norma dla bez ciąży to 3,8-10, a ja mam 7,1. Gdzie w ciąży ma być ponad 10 będę ryczeć.
Nie czytamy internernetów. Już mówiłam wdł internetu, już z 5 razy zabiłam swoje dziecko. W tym parę dni temu Air Wickiem bo miało pięknie pachnieć kwiatuszkami. Ja mam 9,3 i lekarz powiedział że mam świetne wyniki, nic nie mówił że mam mieć coś powyżej. Także poczekaj sobie na spokojnie na opinię lekarza. Obejrzyj sobie ulubiony film, zjedz dobre zarelko i odespij nocne skurcze.

My z synusiem po wczorajszej wizycie :-) Po raz trzeci dostałam potwierdzenie że chłopczyk. Waży 316 g i ma się dobrze :-) Udało się dr złapać na zdjęciu twarzyczkę mój starszak (6 lat) stwierdził że wygląda jak zombiak ; -) Padam po dzisiejszej nocy nic prawie nie spałam. Jak na lewym boku się położyłam to jakaś dziwna kolka mnie chytała a na prawym boku budził mnie potworny ból pleców i prawej strony... :-/
Gratuluję:) A Ty Kasik1p3 który masz teraz tydzień wg usg? Mój mały wczoraj cały czas zasłaniał sobie rączkami twarz, aż lekarz się śmiał. Ale udało się zrobić zdjęcie samych ust i noska, bo resztę zakrył. Lekarz i tak chciał obejrzeć tylko usta, aby zobaczyć czy nie ma jakichś rozszczepów.
Też mam problem ze spaniem, trudno mi znaleźć odpowiednią pozycję.

My z synusiem po wczorajszej wizycie :-) Po raz trzeci dostałam potwierdzenie że chłopczyk. Waży 316 g i ma się dobrze :-) Udało się dr złapać na zdjęciu twarzyczkę mój starszak (6 lat) stwierdził że wygląda jak zombiak ; -) Padam po dzisiejszej nocy nic prawie nie spałam. Jak na lewym boku się położyłam to jakaś dziwna kolka mnie chytała a na prawym boku budził mnie potworny ból pleców i prawej strony... :-/
Super, gratuluję. Który już masz tydzień? :-) ja w poniedziałek też usłyszałam że na 100 % chłopiec :-) :)

Gratuluję:) A Ty Kasik1p3 który masz teraz tydzień wg usg? Mój mały wczoraj cały czas zasłaniał sobie rączkami twarz, aż lekarz się śmiał. Ale udało się zrobić zdjęcie samych ust i noska, bo resztę zakrył. Lekarz i tak chciał obejrzeć tylko usta, aby zobaczyć czy nie ma jakichś rozszczepów.
Też mam problem ze spaniem, trudno mi znaleźć odpowiednią pozycję.
Wg usg 20+1 wg Om 19+1

reklama
Współczuję @Kundzia093
ja mam hemoglobine niska bardzo i o wiele za wysoka tarczyce :/ ta tarczyca mnie martwi :/ i się trochę boję bo miałam powtarzane badania i ciągle rośnie :/

Do góry