Ja z pierwszym też 6 godzin. To jest szansa że z drugim się szybko uwine [emoji23]To dobrze że zdążyłaśJa z pierwszym-6h,z drugim-4h,z trzecim-3h a z tym niewiem. Ja jestem z Opatowa, do Lublina tam gdzie chodzę do lekarza jest 2h jazdy. Jeżeli mnie umówi na termin i wywoła poród lub będzie cesarka, to zdążę. Jeżeli się zacznie wcześniej to jadę prosto do szpitala w Opatowie. Nie będę ryzykować.
reklama
Ja się też czuję jak słoń dodatkowo katar mnie wykancza.Dziewczyny ja od tygodnia czuję się jak mamuci słoń, niby dużo nie przytyłam ale czuję jak mi ten bęben rósnie jak szalony ja mam apetyt ale dużo zjeść mnie mogę bo zaraz mi wszystko podchodzi do góry a gdzie tu jeszcze się turlać 3 msc [emoji14]
Ja mam z kolei rozkminy takie... Że szpital w którym chciałabym rodzic jest oddalony o 80km (1.20h) drogi i teraz jako pierworodka się zastanawiam czy zdążymy czy to nie jest głupi pomysł , ale mój szpital w pobliżu to jest jedna wielka drama.. lekarz powiedział że to nie jest jak w filmach, że 15 min od skurczy i już dziecko jest, czy któraś z Was też dojeżdżała dalej do porodu?
P.s w Biedronce teraz są kocyki kliny i gadżety dla niemowlaków
Ta promka w biedrze to chyba nie w każdej u mnie nic nie ma. Mam małą biedronki i zawsze połowy rzeczy brakuje.
Aguara
Fanka BB :)
Pieluchy terta/flanela, prześcieradła itp od czwartku :-)Ja się też czuję jak słoń dodatkowo katar mnie wykancza.
Ta promka w biedrze to chyba nie w każdej u mnie nic nie ma. Mam małą biedronki i zawsze połowy rzeczy brakuje.
Celia89
Nie mogę znaleźć swoich wyników z rezonansu
latam już od 1,5 h i lipa. Ale chyba rezonansem się opiekowała moja matka bo to za poważne badanie, które mogłabym zgubić. I zgubiła. Nie wiem czy warszawa ma odpis... Co ja pójdę do neurologa i powiem "Panie uwierz mi
mam torbiel, to nie tak że się migam przed porodem SN" XD.... Teraz to mi rezonansu nie zrobią bo w ciąży nie można absolutnie.
Pewnie i tak do mnie nie DOJEDZIE. ale mam pepco i akpol baby blisko więc kupię takie rzeczy tam.Pieluchy terta/flanela, prześcieradła itp od czwartku :-)
Celia89
Narazie sie poddaje bo jeszcze trochę czasu jest, a szkoda mi słonecznego dnia na walke z papierami
znalazłam moje słynne wyniki z potwornym endometrium z 2012 !
którego jak widac nie mam.... Jak by były u mnie to by były... Ja pamiętam, że mnie dekiel szefowa w poprzedniej firmie nie chciała puścić na badanie więc robiłam prywatnie w niedzielę 12 listopada... Koszt to 700 zł takiej zabawy. A że nie miałam jak odebrać bo przecież ja nigdy nie miałam ani urlopu ani chorobowego, wyniki odebrała kuzynka i chyba przez tele powiedziała, że stoi w miejscu ani nie zniknął ani nie rośnie.
hhehe a wogóle matka mi powiedziała, że musiałam wczoraj u lekarza zrobić z siebie ostrego żula, który nie wiadomo ile chla. Gadamy z lekarzem o krzywej cukrowej, leże sobie rozkraczona w tym takim fotelu tortur do grzebania w pochwie.
On przy biurku patrzy jeszcze na szybko na wyniki i tylko mhm mhm wszystko dobrze. A ja na to
-Uffff bo się o ten cukier bałam! Bo ja tyle wpierniczam słodkiego! No już zrezygnowałam z picia i palenia, ale z cukrem byłby problem
hhehe a wogóle matka mi powiedziała, że musiałam wczoraj u lekarza zrobić z siebie ostrego żula, który nie wiadomo ile chla. Gadamy z lekarzem o krzywej cukrowej, leże sobie rozkraczona w tym takim fotelu tortur do grzebania w pochwie.
On przy biurku patrzy jeszcze na szybko na wyniki i tylko mhm mhm wszystko dobrze. A ja na to
-Uffff bo się o ten cukier bałam! Bo ja tyle wpierniczam słodkiego! No już zrezygnowałam z picia i palenia, ale z cukrem byłby problem
Marchewka84
Paczuszki z weekendowych zakupów zaczynają dochodzić

Celia89
Koteczka01
Ja kupiłam jod z firmy Swanson jako kelp atlantycki, można go zamówić choćby na Allegro (to suplement).Dziewczyny mam pytanko. Wczoraj od mojej pani doktor dostałam do suplementowania jod. Wyobraźcie sobie ze poszłam do apteki i Pani mi mówi ze jest duży problem z jodem. Nie ma go w hurtowniach i nie może mi go zamówić . Sprawdziła tez czy w innych aptekach jest i w obrębie 50 km nie ma. Czy u Was tez takie problemy ?
reklama
Dziewczyny jaki rozmiar pieluszek jednorazowych kupujecie 1 czy 2.Moi chłopcy ur. się z wagą ponad 4kg.i zastanawiam się nad "2".Niby 3 dziecko,ale z wszystkim mam problem.Jakoś w tej ciąży mam ograniczone myślenie i nagle nic nie wiem.