reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Ja jajecznice/serek/kanapke wprowadzam albo o 9.30 albo o 13.00 zalezy jak plan dnia bedzie wygladal i czy bedzie mi zalezalo by bardziej najedzona byla rano czy po poludniu.

Czyli bedzie to wygladac tak:
06.00 mleko
09.30 jajecznica/serek/kanapka/kaszka
13.00 kaszka/kanapka/serek
16.00 obiad
18.00 owoc/biszkopt
19.30 mleko

mleko wiec bedzie nadal 3 razy, w tym jedno pod postacia kaszki

reklama
Ja jajecznice/serek/kanapke wprowadzam albo o 9.30 albo o 13.00 zalezy jak plan dnia bedzie wygladal i czy bedzie mi zalezalo by bardziej najedzona byla rano czy po poludniu.

Czyli bedzie to wygladac tak:
06.00 mleko
09.30 jajecznica/serek/kanapka/kaszka
13.00 kaszka/kanapka/serek
16.00 obiad
18.00 owoc/biszkopt
19.30 mleko

mleko wiec bedzie nadal 3 razy, w tym jedno pod postacia kaszki

to tak wcześnie się budzi?
Zosia wstaje 7/8 i dlatego pierwszy posiłek dostaje ok 8.30

U Nas jest bunt. Córcia nie chce kaszy, ani żadnego jedzenia ze słoiczków. No i oczywiście mleczka sztucznego tez nie. Za to coraz częściej chce cycusia. Główne jej pożywienie to oczywiście cycus i to co my jemy. Uwielbia swojską (nie kupną) kiełbaskę i wędlinę (sami robimy ;-) ) Tak więc kanapki je z domową szyneczka, polędwicą, baleronem itd. itp. No i dziadek karmi ją kiełbaską.

reklama
I na obiedzie Karolek wytrzyma ci 4h?
U nas tak przetrzymywałam małą ale ostatnio zauważyłam, ze ona po obiadku jednak bardzo szybko jest glodna i glodzilam ja :zawstydzona/y: Po 190g obiadu wypila mi 100ml mleka:szok: Dlatego teraz siedze i dumam jak zmienic rozklad jedzenia by nie byla glodna :no:

Do góry