Chce_byc_mama_wielu
Fanka BB :)
Gratulacje!Tak !!!! i jest wszystko dobrze !!! nie wolno nigdy tracic nadzieji !!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratulacje!Tak !!!! i jest wszystko dobrze !!! nie wolno nigdy tracic nadzieji !!
Trzymam za Was obie kciuki! Wy macie przynajmniej dużo mniej czasu na wynik, ja czekam na niespodziankę do porodu haha![]()
Dziękuję kochana ❤Termin mam na 9 marca. Na razie mała fika fikolki, więc zobaczymy jak się ułoży. 18 grudnia idę do kardiologa, sprawdzi przepływy i dam znaćKiedy masz dokladny termin ? Porod naturalny czy cesarka ? Wiesz juz cos na ten temat ?
Jestes bardzo silna kobieta, mimo niepewnosci co do zdrowia dzieciatka chcesz urodzic i wychowac.. Wierze ze z kazda przeciwnoscia sobie poradzisz ! I tez trzymam kciuki zeby u Ciebie bylo wszystko ok !!!
Dziękuję kochana ❤Termin mam na 9 marca. Na razie mała fika fikolki, więc zobaczymy jak się ułoży. 18 grudnia idę do kardiologa, sprawdzi przepływy i dam znaćNa razie biorę luteine i duphaston plus magnez bo mam szyjke trochę za krótką.
![]()
W marcu byłam w takiej sytuacji,postanowiłam sobie że będę się przypominać bo sama szukałam tu pocieszenia,jakoś przeżyłam ten koszmar,i Ty przeżyjesz, najważniejszy jest spokój,jak chodziłam na usg do mojej dr to dzidzia się wierciła,ruszała nóżkami,rączkami a na amniopunkcji był taki nieruchomy, skulony, odwrócony plecami,myślałam że mi serce pęknie z żalu, będzie dobrze ,musi być
A czy wy tez tak macie, ze jak czekacie na wynik amnio to wszedzie widzicie chore dzieci?ja nawet w filmach trafiam i nie wiem czy to dobry znak czy zly. Humoru mi nie poprawia napewno...
W sumie wiem co przechodzisz bo miałam lepsze wyniki pappy, nt tez 2.1 przy 70mm ale plus fala zwrotna na zastawce plus za krótkie kosci fl i hl juz od 18 tyg. Mi amnio w 14 tyg nie proponowali, a później już nie chciałam robić, bo i tak bym nie miała wyboru (22 tydzien). Wyniki polowkowego byly dobre oprocz tych kosci. Życzę prawidłowego kariotypu, oczywiście bezbolesnego wklucia, zero komplikacji i spokojnej ciąży! Trzymaj się i pamiętaj nie jesteś sama ❤Witajcie,
przeczytałam całe forum od deski do deski, upragniona ciąża (bijące serduszko w 8 tyg) wielka radość (3 miesiące wcześniej puste jako płodowe) Radość trwała do pierwszego usg prenatalnego. Przezierność karkowa 2,1 przy 66,4. Reszta idealna. Ryzyko ZD 1:960. Test Pappa oczekiwanie na wyniki i załamka ryzyko 1:295. Białko b-hcg 1,07 Mom białko Pappa 0,378 Mom czyli za niskie. Dostałam skierowanie na amniopunkcję. Z jednej strony się boje, ale z drugiej chce mieć możliwość wyboru i po prostu wiedzieć co mnie czeka. Obecnie 14 tydzień. Jutro idę ustalać termin amino.
Łącze się ze wszystkimi „ciężarnymi” które zamiast się cieszyć ciąża przezywają takie stresujące chwile
Aga