reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
No chemię też tak kupuje i z reguły chłopa biorę żeby to dźwigał (nie mamy auta) i kupuje chemię na zapas jak widzę, że się coś kończy ;)

Ja nic nie pichce. Chce spróbować pączka robionego przez właściciela kawiarni. On jest z zawodu cukiernikiem i robi pyszne desery a pączka u niego nie jadłam ;)
Oj właśnie mi przypomniałaś że jutro tłusty czwartek i ja jakiegoś paczusia wciągnę [emoji6]

Hahaha [emoji2356][emoji2356][emoji2356] Porażka... Wiadomo te zza w dużych miastach zarobki są inne niż na prowincji... [emoji23]
W Waw jak patrzyliśmy ostatnio dwupokojowe na końcu miasta ale niedaleko metra i blisko do mamy to 50 m2 za pół miliona w stanie surowym [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja kupuję gotowe [emoji23] Mama może będzie robić faworki, ale ja nie przepadam :)
Termin miesiączki się zbliża a mnie tak zakłuję w pochwie czasem i mokro że masakra. Co do zakupów bo przeważnie co drugi dzień jeżdżę po produkty spożywcze a chemia raz dwa razy w miesiącu :) Jutro tłusty czwartek, pichcicie coś?? U mnie pewnie teściowa narobi oponki więc nie muszę robić :)

Ja dzis w aptece kupujac tylko ampulki do inhalacji, priobiotyk i szampon dla meza zaplacilam 85 zl a nawet nie wzielam nic na przeziebienie dla niego... lepiej noe liczyc ile sie codziennie wydaje 🙈
No niestety leki podobnie jak zywnosc, ceny kosmos. My mamy wspolne pieniadze z P. wiec nasz system taki, ze jednej karty nie dotykamy w ogole a z drugiego konta probujemy zyc :) jak sie nie uda, to wtedy przelewamy z tego nieruszanego jakas kwote. Na zakupy spozywcze wydajemy okolo 1000zl miesiecznie na nas dwoje. Z tym, ze zakupy rpbimy raz w tygodniu takie duze. Probowalam codziennie to niestety nie na nasza kieszen bo zawsze dokupowalam cos extra i koszta niemal podwojne.

reklama
No niestety leki podobnie jak zywnosc, ceny kosmos. My mamy wspolne pieniadze z P. wiec nasz system taki, ze jednej karty nie dotykamy w ogole a z drugiego konta probujemy zyc :) jak sie nie uda, to wtedy przelewamy z tego nieruszanego jakas kwote. Na zakupy spozywcze wydajemy okolo 1000zl miesiecznie na nas dwoje. Z tym, ze zakupy rpbimy raz w tygodniu takie duze. Probowalam codziennie to niestety nie na nasza kieszen bo zawsze dokupowalam cos extra i koszta niemal podwojne.
Bardzo chciałabym się tak nauczyć robić zakupy raz w tygodniu. Planować posiłki itd. bo na życie szczególnie jedzenie wydajemy astronomiczne kwoty.

Do góry