reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

reklama
jolie co do zagadywania to mój męzulek niejednokrotnie dostawał OPR za gadanie do Kacperka w nocy podczas przewijania, ale wczoraj sama nie dałam rady Maluch tak sie smiał i takie miny robił :)

Wisienka, ja tez mysle, ze z 6-cio miesiacznym maluszkiem to takie zagraniczny urlop odpada:baffled:, ale jak ma juz roczek (albo jak juz chodzi) to mysle sobie, ze chyba mozna...:-p? W koncu taki urlop np. w Tunezji czy Egipcie moze byc rowniez w listopadzie... Tylko wlasnie nie wiem czy roczek to nie za malo na taki wypad...:sorry2::sorry2:

z takim rocznym to mi sie wydaje ze juz sie mozna wybrac, ale w razie czego lepipej zapytac lekarza, :tak: ale u mnie i tak odpada bo moj pracuje przy ogrzewaniu wiec jak sie robi zimno na zewnatrz to jest najwiekszy ruch i szef mu urlopu nie da :sorry2:
a inne miesiace to chyba za goraco
w tamtym roku bylam w Hiszpani w polowie czerwca to mi bylo za goraco - to co dopiero taki maluch musi czuc :nerd:

WITAJCIE MAMCIE
dzieki dzieki dzieki - w imieniu marcelka :-)

sabina ty nie przepraszaj tylko po kwiatki biegnij ;-):-D:-D:-D -zartuje

szkrabik moj zasnol... chcialam znowu isc dzis na spacerek a u mnie pada :dry: I co ja bede dzis caly dzionek robic? Prasowanie czeka, ale mi sie taaaaaak bardzo niechce. A wlasnie zasnol Marcelek i probowalam go polozyc na brzuszku... porazka rozplakal sie... zrobilam po paru minutach powtorke i zonwu placz :shocked2: Odpuscilam... Chyba nie lubi ta spac... a ja za to uwielbiam :sorry2: Tesknilam za tym w ciazy :tak:
moja mala tez juz nie lubi spac na brzuniu:sorry2: a ja kocham:-)

STO LAT DLA ADASIA:-)

Mam kryzys cyckowy:-:)-:)-( w porze karmienia sciagam tylko 130 z obu piersi!!!:szok:kiedys sciagalam 130 z jednej i z drugiej:-( nie wiem co sie dzieje, mala tez sie chyba nienajada bo wola co 3 godziny jesc:-( sciagam po kazdym karmieniu zeby sie tworzyl nastepny i pije hippa ale jakos nie widze poprawy:-(mam nadzieje ze jeszcze pokarm wrozi, slyszalam ze sa tzw kryzysy laktacyjne i potem przechodza???

wasze dzieciaczki jak spia na plecach to tez maja nozki rozszerzone i podkurczone?
bo nie wiem czy to normalne czy powinnam sie marwtic :dry:

moja mała często tak śpi z nóżkami podkurczonymi i rozszerzonymi i myślę że to normalne jeszcze w tym wieku :tak:

A dzis Adas konczy 4 miesiace...jejeku jak to zlecialo:-)
:-D:-D:-D:-DAdasiu wszystkiego najlepszego !!!:-D:-D:-D:-D

dziewczyny tak was czytam i nie rozumiem po co wy sciagacie pokarm? :dry:

nie lepiej wam karmic z piersi?
od sciagania brodawki sie robia strasznie brzydkie - tak slyszalam :sorry2:
szef mojego faceta powiedzial mu ze po laktatorze brodawki juz nie sa takie jak kiedys

ja tylko w koniecznosci go uzywam :tak:

dziewczyny czego wy sie boicie z tymi wakacjami ???
male dziecko i tak je tylko wasze mleko albo gotowe posilki ( to juz pozniej) wiec nie moze sie zarazic niczym pokarmowym
co do ciepla to bez przesady az tak goraco tam nie jest ( ok nie jezdzi sie do afryki polnocej w lipcu) ...........................
mowie wam z doswiadczenia mieszkalam 4 lata w Maroko

jedyne co mnie powstrzymuje to zwykla wygoda tzn trzeba zabrac wozek , zorganizowac wszystko w hotelu do przewijania spania itp

moj maly juz zaliczyl 2 podroze a ma dopiero niecale 2 m-ce
polecielismy do polski na swieta
i bylismy w gorach
za 2 tygodnie znowu jedziemy w gory

ach no i jeszcze jedno odnosnie urolopu .... zalezy do czego jestescie przyzwyczajone.... ale ja spedzam zawsze aktywnie wakacje wiec z malym dzieckiem jest to trudne

wrocilismy ze spacerku:)

widze ze wakacyjnie sie zrobilo:) my tez gdzies co roku lecielismy a i w tym roku ale tym razem jedziemy:-) z Kacperkiem do chorwacji:) ja juz tez temat z pediatra poruszalam. powiedziala ze jesli bedzie wszystko ok to nie widzi zadnych przeciwskazan. moja kumpela teraz z 8 miesieczna córka była w egipcie:) mała była cała szczesliwa:)
chcielismy gdzies dalej leciec ale postanowilismy ze tydzien i chorwacja i tydzien władysławoowo nad morzem:) mój tata ma tam noclegi z pracy za 9 zł:):) wiec taniocha:):) no i nam ma załatwić:)
niech sie Kapik przyzwyczja ze rodzice uwielbiaja wycieczki:)
o i oczywiscie w tatry tez "pójdzie":) ale tylko nad morskie oko:) tam najłatwiej:) takze u nas plany juz poczynione a to dlatego ze mezus wczesniej musial urlop ustalac:)
a ja uwazam ze puki dzidzia nie chodzi to jest lepiej:) bo jak zacznie chodzic to masakra tedy dopiero bedzie stres gdzies na wakacjach:)

mirka nie trzeba jechac do afryki zeby bylo goraco, jak juz pisalam bylam w polowie czerwca w Hiszpani to dochodzilo do 50 stopni celcjusza :szok:
nie kazdy lubi upaly i jest do tego przyzwyczajony a takie maluchy to juz wogole, do tego dochodza poparzenia sloneczne czy zakaz kapieli bo woda morska szkodzi podobno. a jechac na wakacje i siedziec w hotelu to dla mnie bez sensu

przynajmniej ja mam takie zdanie, nie musicie sie ze mna zgadzac ;-):-)

Sabina a kiedy planujesz pojechac na wakacje?

reklama
Do góry