reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Właśnie, racja nawet sam Pasnik nie da gwarancji Co się stało ale chcialam usłyszeć jego zdanie bo on prowadzi chyba juz z setki dziewczyn więc myślę że z dużym prawdopodobieństwem znając przebieg ciąży przed poronieniem może odgadnąć przyczynę. Zaciekawiło mnie że poparł badanie pgd
No moj D tez kiedys byl przeciwny a ostatnio zmienil zdanie. Ja jeszcze nie wiem zobacze co bede miala ;)

reklama
Ja pyskata jestem i sie nie boję :-) :)
Wiesz można też metoda Invicta na ślepo walić transfery jeden za drugim i ewentualnie steryd dostać nic nie analizując wtedy to co niektóre to by się nigdy dziecka nie doczekały za to na pewno z wyczyszczonym kontem.. Naszczescie większość właśnie analizuje i trafia do właściwych lekarzy tak jak docent na przykład którzy pomogą w osiągnięciu celu

W zupełności se zgadzam z tym, że wnioski z błędów trzeba wyciągać i podziwiam Ciebie i każda z Was, które tak poszerzają wszelką diagnostykę. Tylko nie chce żebyś się zadręczała tym co było.

A na Ciebie @fredka84 liczę, że do pionu Aduśkę dostaniesz. Może Ciebie bardziej posłucha 😊

A @bazylia128, to ja tu smętna od smęcenia jestem a nie Ty więc nie gwiazdorz 🤪 wiem, że hormony buzują i ... w sumie to się już zamknę bo sama się od początku na totalną porażkę nastawiałam i na dobre mi to wyszło 🤪 więc raczej nie powinnam prawić morałów w tej kwestii 🙄

Ja już w domku 🙂Trochę spokojniejsza 😀
A więc lekarz powiedział że wszystko jest pięknie
Jest zdrowa wczesna ciąża i oby tak dalej 👍
Niestety za wcześnie żeby było widać coś więcej także zobaczymy jak to dalej się rozwinie 😜
Wstawiam foto mojego pęcherzyka ciążowego wraz z zarodeczkiem 🐣
I rośniemy dalej ❤
Kolejna wizyta chyba serduszkowa 24.03 @bazylia128 Proszę dodać do kalendarza 😘
Gratuluję ❤️❤️❤️ oby do nastepnej wizyty bo jestem ciekawa tych bliźniaków 😄

@Aduś16 kochaniea jesli wyjdzie mi ten zespol antyfosfolipidowy to wedlug ciebie z czym to sie moze wiazac? Wszystko inne w normie...
Wiesz mojej koleżance która jest po 6ciu poronieniach wyszedł zespół antyfosfolipidowy i z tego co pamiętam w zaleceniach ma acard i zwiększona dawce heparyny ale nie zdarzyła jeszcze podejść na nowych zaleceniach.. Ale ważne są też wartości a nie sam fakt przekroczonej normy z tego co pamiętam. Wszystko inne robiłaś ale z immunologii i hematologii?
A powiedz czym Twój lekarz uargumentowal w Waszym przypadku pgd ?

Wiesz mojej koleżance która jest po 6ciu poronieniach wyszedł zespół antyfosfolipidowy i z tego co pamiętam w zaleceniach ma acard i zwiększona dawce heparyny ale nie zdarzyła jeszcze podejść na nowych zaleceniach.. Ale ważne są też wartości a nie sam fakt przekroczonej normy z tego co pamiętam. Wszystko inne robiłaś ale z immunologii i hematologii?
A powiedz czym Twój lekarz uargumentowal w Waszym przypadku pgd ?
Najpierw tlumaczyl ze nie ma sensu ze robia tu ludzie z chorobami genetycznymi. Ze jest to duzy koszt a i tak nie wiadomo czy podczas badania takiego zarodka na uszkodza i ze pozniej znowu go trzeba zamrozic. Ze to czasami jest tak ze np moze byc zdrowy zarodek ale podczas badania poporstu odpadnie ze wzgledu na uszkodzenia no i wtedy tez jest nieprawidlowy... Troche o tym myslalam. Bo to jednak jest duza ingerencja. Poza tym on sa w stanie zbadac tylko kilka sposrod wielu chorob... A jak probowal mnie przekonac a raczej p porstu wspomnial to tylko powiedzial ze w moim przypadku to bedzie mniejszy koszt i krocej to bedzie trwalo niz te wszystkie transfery... Ze wadliwych zarodkow jest cala masa... Niestety tak naprawde nic bardzie konkretnego nie powiedzial. Nie przekonalo mnie to do konca ;(

reklama
Mi kliniczny immuno kazal zbadac to:

P/c antyfosolipidowe IGG 1 - IGM 2 - w normie
Przecieciala przeciwjadrowae ANA - Nie wykryto
Tyreotropina -0,9 w normie
P/c Przeciw peroksydazie tarczycowej ATPO - 0.5 w normie jest do 5,61
P/c p. antygenom łozyska - ICD -9 - uejmny
No i te p/c antykardiolipinowe - 12,5 watpliwy, powtorzylam te badanie w czwartek caly czas czekam na wyniki

Do góry