reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Wiele rzeczy bardzo trafie stwierdził
Pare razy nam się gęba otworzyła z szoku 😋
Mówił tez ze mam problem z pęcherzem moczowym a ja od 3dni zapalenie pęcherza mam :D
Pokazaliśmy zdjęcie teściowej która cierpi na wiele dolegliwości. Wszystko trafie opowiedział i jak można jej pomoc dał jakieś zalecenia które zapisałam
Trzymając rękę na zdjęciu i tym swoim ciężarkiem na tabeli sprawdzał
Opowiadał o wielu przypadkach którym pomógł
Bardzo interesujące historie
Nawet ma album ludzi ,dzieciaków które dzięki niemu się urodziły

A coś konkretnego w Twoim przypadku powiedzial, dał jakieś zalecenia?

reklama
10 mm to dla niektórych lekarzy minimum. Ja miałam u kilku ginekologów monitoringi cyklu i 13 mm zazwyczaj. A jak byłam na estrofemu 2X1 to 14 mm do transferu. I podobno to jest bardzo ładna grubość.
Chyba ze lekarze się mylą i moje endonjest zawsze przerośnięte stad brak ciazy
Oprócz tego co napisali na forum embriologicznym to jeszcze to znalazłam. Jedno pewne minimum to nawet 7mm a przerośnięte to chyba nie da się określić:-)

Tam piszą ze to zależy od dnia cyklu i minimum w okresie okoloowulacyjnym to 7mm
Ja kiedys czytalam ze powyzej 16 jest przerośniete, ale nie pamietam gdzie. Moze i mialam przerosniete🤷‍♀️🤷‍♀️Przy drugim mialam 14mm.

Ja kiedys czytalam ze powyzej 16 jest przerośniete, ale nie pamietam gdzie. Moze i mialam przerosniete🤷‍♀️🤷‍♀️Przy drugim mialam 14mm.
Ja to myśle, ze to wróżenie z fusów to mierzenie mm bo tam przy implantacji zarodka to się tyle dzieje ... jedna może mieć cienkie, albo za grube ale metabolizm zarodka i endometrium będzie świetny i się uda. Inna ideał i dupa. To jak u znajomego ma obniżone mocno parametry nasienia no nie powinien mieć dzieci. Ma trzy córki bo ma „świetne” plemniki sam ruch A:-) Nam tu tyle rzeczy w tyłku badają a czesc mozebyc cholerną normą a my będziemy panikować :-)

reklama
Nie dzwonili ale dziś mają nie dzwonić, bo to będzie oznaczać że oba padły.. Planowo mają dzwonić jutro w 5tej dobie hodowli.... Trzese gaciami....
Słuchaj jak dzisiaj nie dzwonią a dzisiaj 4 doba godzina 14:00 to ja myśle ze kurcze kochana szykuj tyłek na transfer jutro ;-)

Do góry