reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2020

A w pierwszej ciąży też chodziło o zęby?
Nie wiadomo, w wypisie mam przyczyne nie znaną, ostatnio jak rozmawiałam z moją gin mówiła mi że mogło być tak że w zębach zaczynał się już jakiś stan zapalny wtedy ale nie dawał o sobie jeszcze znać, mogła być też jakaś infekcja np w pochwie która nie wykryl ginekolog. Powiem Ci że do tej pory zadaje sobie pytanie co się stało i czy mogłam temu zapobiec. Podstawowe badania zlecane przez gina były w normie. Pytałam o to lekarzy jak lezalam na Ligocie w Katowicach już po odejściu wód i powiedziano mi że czasami badania mogą nie wykryć nic

reklama
Nie wiadomo, w wypisie mam przyczyne nie znaną, ostatnio jak rozmawiałam z moją gin mówiła mi że mogło być tak że w zębach zaczynał się już jakiś stan zapalny wtedy ale nie dawał o sobie jeszcze znać, mogła być też jakaś infekcja np w pochwie która nie wykryl ginekolog. Powiem Ci że do tej pory zadaje sobie pytanie co się stało i czy mogłam temu zapobiec. Podstawowe badania zlecane przez gina były w normie. Pytałam o to lekarzy jak lezalam na Ligocie w Katowicach już po odejściu wód i powiedziano mi że czasami badania mogą nie wykryć nic
To samo mi mówiły w tym samym szpitalu 😊

Zagluszam mdłości chrupkami kukurydzianymi skubniętymi chłopcom, na leżąco... Oby się przyjęły. Wstawiłam nawet sama rosołek i się pichci. Trzymam kciuki za wizyty i czekam na same dobre wieści, dzisiaj ich bardzo potrzebuje bo od wczoraj moja głowa tworzy okropne wizje bo mnie zabolało mocno w podbrzuszu z lewej strony przy okazji odkaszlniecia ma wymioty, aż zawylam z bólu :/ a do tego mam zakwasy na brzuchu od wymiotowania. Także muszę głowę dobrze nastroić Waszymi dobrymi fluidami z wizyt 😁

Zagluszam mdłości chrupkami kukurydzianymi skubniętymi chłopcom, na leżąco... Oby się przyjęły. Wstawiłam nawet sama rosołek i się pichci. Trzymam kciuki za wizyty i czekam na same dobre wieści, dzisiaj ich bardzo potrzebuje bo od wczoraj moja głowa tworzy okropne wizje bo mnie zabolało mocno w podbrzuszu z lewej strony przy okazji odkaszlniecia ma wymioty, aż zawylam z bólu :/ a do tego mam zakwasy na brzuchu od wymiotowania. Także muszę głowę dobrze nastroić Waszymi dobrymi fluidami z wizyt 😁

Jejku dziewczyny ja Wam współczuję tych wymiotów... ja zarówno w dwóch poprzednich ciążach jak i tej żadnych mdłości, złego samopoczucia fizycznego, za to apetyt mega ! 😁 I w sumie dobrze, bo jak tu pracować jak człowiek się źle czuje ..i jak w ogóle funkcjonować ??
Mam nadzieję, ze tak jak poprzednio pociągnę w pracy do samego końca mianowicie do listopada.😁taki mam zacny plan.

zadecydowano o CC, mój dentysta też prosił o ewentualne pozwolenie na wyrwanie gdyby bardzo mi dokuczały te dwa zęby a nie mógł by nic zrobić, muszę dotrzymać do prenatalnych inaczej wcześniej wyrywamy. Jakie crp miałaś przy tym zębie w ciąży?
Moje crp było wysokie od 8 tyg ciąży do 28 tyg czyli do tego momentu aż nie znaleźli przyczyny który ząb dodam że leczyłam zęby przez ten okres w ciąży więc trochę ich było. Ja miałam crp od 40 w zwyz także spore
[/QUOTE]
Kurcze to też duże w sumie prawie dwukrotnie wyższe od mojego, słyszałam że kobitki miały nawet ponad 100 :o a z jakiego miasta jesteś ? :)

reklama
Do góry