monika1708
Fanka BB :)
Ja poronilam w lutym i nie doczekałam następnej @, teraz 18 tc [emoji846]Czyli sprawdziłoby się, że po tak przykrym przeżyciu stosunkowo szybko zachodzi się w zdrową ciążę[emoji3590]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja poronilam w lutym i nie doczekałam następnej @, teraz 18 tc [emoji846]Czyli sprawdziłoby się, że po tak przykrym przeżyciu stosunkowo szybko zachodzi się w zdrową ciążę[emoji3590]
22.04 zrobiłam test i wyszedł pozytywny, 23.04 dostałam plamienia (to był termin mojej @) a 25.04 wieczorem dostałam bardzo silnego i bolesnego skurczu i wtedy pewnie poroniłam, bo od tego dnia kreseczki na tescie zaczęły blednąćMoje poronienie wyglądało podobnie. Kiedy poroniłaś?
GratulacjeJa poronilam w lutym i nie doczekałam następnej @, teraz 18 tc [emoji846]
Owulacja nie zawsze musi występować dokładnie 14dnia ,może występować kilka dni wcześniej.
Słowa lekarza a ja jestem tego dowodem
Bardzo Ci współczuję. Ja byłam już pod koniec 7tygodnia, było trochę ciężej, bo niestety dużo osób już wiedziało o ciąży.22.04 zrobiłam test i wyszedł pozytywny, 23.04 dostałam plamienia (to był termin mojej @) a 25.04 wieczorem dostałam bardzo silnego i bolesnego skurczu i wtedy pewnie poroniłam, bo od tego dnia kreseczki na tescie zaczęły blednąći beta 7,74 tylko...
27.04 powtórka bety i czekałam od rana do 18:00 na informacje, że beta niestety spadła do 2,05...
Tak bardzo wierzyłam, że jeszcze uda mi się uratować to dziecko, ale niestety...gin stwierdził, że to była wadą genetyczna płodu i że mam się tym nie martwić, bo nic nie dałabym rady zrobić...mój organizm po prostu odrzucił wadliwy zarodek...
Strasznie boję się iść teraz na bete i odwlekam to w czasie...boję się kolejnej straty, chociaż lekarz twierdzi, że następna ciąża po poronieniu przeważnie jest ok i nic się z nią nie dzieje
Tak czy inaczej czekam do @Oczywiście że nie musi, ja sama mam owulacje w 18-20 dc ale prawidłowa faza lutealna trwa 10-16 dni zazwyczaj 14, więc jeśli masz owulację zaraz po okresie, dajmy na to 8 dnia cyklu to Twój cykl powinien trwać 22-24 dni![]()
Ja Tobie również bardzo współczuję. U mnie niestety też dużo osób wiedziało, bo nie sądziłam, że spotka mnie coś takiego...w poprzednią ciążę, z której mam syna zaszłam w 2 cyklu i też zrobiłam test dzień przed @ i @ się nie doczekałam, też wszyscy od razu wiedzieli, więc to poronienie to było dla mnie coś strasznego...Bardzo Ci współczuję. Ja byłam już pod koniec 7tygodnia, było trochę ciężej, bo niestety dużo osób już wiedziało o ciąży.