reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

oj :szok: dużo zdrówka tym wszystkim małym chorowitkom, a mamusiom cierpliwości i wytrwałości :tak: mój Kacper też nie najlepiej, ale nie ma gorączki, tylko problem nadal z żołądkiem, mam nadzieje,że do jutra przejdzie :tak:

reklama
Oskar czuje się już dobrze, gorączka spadła. Jak w nocy będzie dobrze, to obejdzie się bez lekarza. :-)

Jarzębinko dużo zdrówka dla synusia. :-)

Beatko czy Twój Synio nie ma dzisiaj Imienin? Jeżeli trafiłam to wszystkiego naj, naj, w tej sytuacji to przede wszystkim zdrówka :-):-):-)

Wszystkim życzę miłego wieczorku;-):tak:

no to od cioci Altoids tez buziaki dla Oskarka, w dniu imienin- zdrowka i szczescia i usmiechu kazdego dnia....

U mnie juz lepiej, najgorsze dni mam za soba. @ jeszcze sie nie rozpetala na dobre, na razie mam tylko plamienia, a tempka 37. Mam do Was pytanie- bo moze ja zle licze ten moj cykl:baffled:, ostatnio za nim pojawi sie @ mam wczesniej kilka dni takie plamienia brunatne, a dopiero potem @, ale zaczynam liczyc pierwszy dzien @ od momentu takiego konkretnego krwawienia, a nie plamienia, prawda?
Dziekuje WAM wszystkim za rady i za slowa pocieszenia, to tak pomaga....
Do jutra.

reklama
altoids - moja droga z tego co piszesz to ciężko jest odpowiedzieć , bo nie wiem ile dni trwa to plamienie a ile @ ? Ja liczę od momentu jak zobaczę coś czerwonego :baffled:, zazwyczaj mam tak ze przez 1 dzień to mogłabym używać takiej cieniutkiej wkładki , drugiego dnia miałam zawsze straszny ból brzucha a potem to juz rozkręcało się na dobre , jednak zawsze miałam raczej skąpy okres. Zawsze powinien wynosic ok 5-7 dni jednak powyzej 3 dni jest ok ! jeśli okres+ plamienia trwaja u ciebie dłuzej to idż do gina zapisze ci cos prawdopodobnie duphaston na regulację i okresli to jako plamienia między cyklami. To jest ze stronki duphastonu "wskazania"
W przypadkach podejrzenia lub stwierdzenia niedoborów endogennego progesteronu oraz tam gdzie wykazano klinicznie specyficzne działanie dydrogesteronu:
• bolesne miesiączkowanie
• zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS)
• endometrioza
• wtórny brak miesiączki
• nieregularne cykle miesiączkowe
• czynnościowe krwawienia maciczne
• poronienie nawykowe i zagrażające na tle stwierdzonego niedoboru progesteronu
• niepłodność związana z niedomogą lutealną.

Przepisują go każdej kobiecie na nieregularne cykle , problemy z płodnością , po poronieniach. Jest dosyć drogi, ale mozna porposić gina żeby zamiast niego przepisał luteine to to samo tyle że luteina kosztuje 3.5 zł za 30 tabletek ( ja brałam podjęzykową - dopochwowo) duphaston kosztuje conajmniej 10 razy tyle !:no:
Droga altoids pogadaj z ginem na wizycie co o tym myśli , napewno coś ci doradzi , uspokoi cię !

Do góry