Patrz już ich ten zaszczyt nie kopnie bo większość w wieku mojej mamychyba żadna z nich nie miała cc, ze tak mowiadla mnie cc równie ważna jak sn i wyczyn! Po sn dochodzi sie zaswyczaj szybko do siebie po cc moze to trwać dluzej takze te co mowia ze cc to nie porod tylko wydobyciny niech kiedys sporobuje cc to pogadamy
![]()
reklama
Vingag
Fanka BB :)
5+6Bardzo mi przykroa który to był tydzień?trzymaj się mocno
![]()
dzwoneczek8811
dla mnie tak samo. W takim razie jedyne co im zostaje to sobie pogadaćPatrz już ich ten zaszczyt nie kopnie bo większość w wieku mojej mamyjak dla mnie czy sn czy cc to jest poród tylko dwa różne sposoby i tyle.
![]()
dzwoneczek8811
a jakie mialas długie cykle? U mnie tez ciaza młodsza ale tylko koło tygodnia. Za to poprzednia miałam prawie 2 tyg młodsza :/ ale cykle 40-42 dniowe. Nie martw sie na zapas!Właśnie wróciłam od lekarza i jest pęcherzyk ale jeszcze bez zarodka ..zmartwiłam się bo 6 tyg wychodzi ...dostałam luteinę dopochwowo ...boje się zrobić bety![]()
Ja też jutro mam o 16 będziemy się razem stresowaćJutro o 16stej mam wizytę i mam nadzieję ,że będziemy się cieszyćpóki co jestem dobrej myśli i nie mogę się już doczekać ...
Marvelka89
O jaaa podziwiamBardzo staram się jeść zdrowo. Chociaż z ciążowych zachcianek to najlepiej zupka chińska by mi się marzyła [emoji6] najlepiej przyjmują mi się warzywa pokrojone w słupki i sos jogurtowy albo czosnkowy. A na obiad różne warzywne zupy. Albo krem albo zwykłe. Właśnie zjadłam z pomidorami chilli i kukurydza. Na kolację sałatki np z kaszą kus kus pomidorem cebulką i mozzarellą. I owoce. Dużo owoców. Nektarynki i czereśnie, albo borówki jako deser.
Tez to słyszałam a jak leżała ze mną jedna na sali po sn i miała razem ze mną cc to strasznie płakała że w życiu by się nie zgodziła bo ma porównanie i dla Niej to kobiety po cc są święteNie mam pojęcia o sn dla mnie to jak bajki o smokach i księżniczkach, ale kto powiedział, że każda kobieta musi doświadczyć sn? Nikta osłuchałam się w pracy, bo same baby, cc to żaden poród i dopiero sn to doświadczenie która powinna przeżyć każdą kobieta
![]()
Ja teraz zajadam ogórki na kanapce i wykorzystuje mój stan bo normalnie nie jadam bo nie mogęO jaaa podziwiam. Ja staram sie jeść domowo, mysle że tak jest też dobrze. Ale nie wmusilabym w siebie tyle warzyw
. Pomidor odpada ogórek zielony też, cebula o matko na sam zapach mi słabo... Wlasnie zrobiłam sobie salatke ryż papryka kukurydza ogorek kiszony i jogurt naturalny sól pieprz do tego jakże fantastyczna konserwa
. Jeszcze na poczatku pilam koktajl ze szpinakiem jednak sie chyba przejadlam
za jakis czas znowu spróbuję. Owoce tak, wchodzą dosyc dobrze natomiast warzywa ewentualnie gotowane w sosie ale na surowo niestety nie
.
Niedobrana
Aktywna w BB
Bardzo staram się jeść zdrowo. Chociaż z ciążowych zachcianek to najlepiej zupka chińska by mi się marzyła [emoji6] najlepiej przyjmują mi się warzywa pokrojone w słupki i sos jogurtowy albo czosnkowy. A na obiad różne warzywne zupy. Albo krem albo zwykłe. Właśnie zjadłam z pomidorami chilli i kukurydza. Na kolację sałatki np z kaszą kus kus pomidorem cebulką i mozzarellą. I owoce. Dużo owoców. Nektarynki i czereśnie, albo borówki jako deser.
@MamaTolka a liczyłaś ile zjadasz kcal? Bo produkty brzmią świetnie, ale na warzywach ciężko 'nabić' odpowiednią ilość wartości odżywczych.
reklama
Ja też oba CC ze wskazań i byłam.przygotowywana od początku na toJa miałam 1 i 2 ze wskazań, 3 już musiała być. No i teraz też będzie cc. I ani razu to nie był mój wybór![]()