Bobasek12345
Zaciekawiona BB
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie też z 141 na 270
Sprawdziłam sobie kalkulator hcg wychodzi mi tak .....No teraz to mnie wystraszyliscie czyli co ciąża że się rozwija czy to po za maciczna ... Zejdę tu na miejscu byłam dziś u doktora umówiłam się z nim na jutro ja mam ogólnie problemy ja mam dwurozno macicę i kiedyś mi powiedział lekarz że mam się natychmiast zjawiać jak test mam pozytywny i nie wazne to jaki tydzień kiedyś brałam chormony badania i nic nie wychodzili może dlatego że myślałam a teraz od roku czasu nie myśle i bach chyba w końcu się udało a teraz po tych badaniach i testach moje życie nabrało barw a tu bach teraz widzę że chyba nie ale najlepsze jest to że ja czuję coś tam czuje pod brzuchem bolescie za piersi się dotknąć nie mogę chodzi mi o sutki ze mnie asz pieko nie wiem już sama co o tym wszystkim myśleć jutro lekarz zobaczy mój ten drugi wynik .... Pozdrawiam
HCG podwaja się co 2 dni 22 godzin (71 godzin).No przyrost poniżej normy, więc powtórz badanie w środę.
Sprawdziłam sobie kalkulator hcg wychodzi mi tak .....
HCG podwaja się co 2 dni 22 godzin (71 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 226 mlU/ml (60.3%) (w normie).
Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.
Bo ja mam dwurozno macicę i mówił mi ginekolog że zajde i nie daj Boże poronie już miałam tak i jeśli zajde w ciążę to powiedział mi że do 6 miesięcy czeka mnie lezenie bo u mnie to bomba cykajacaCzyli badalaś w mniej niż 3 doby ?
Bo w 3 dobach (72h) wychodzi za niski przyrost.
Skontroluj betę za dwa dni.
Na tym etapie ciąży beta galopuje do przodu, u większości kobiet się podwaja co dwa dni. 60% to podręcznikowe minimum.
Nie rozumiem za to po co chce Cię widzieć lekarz - przy takiej becie ciąża jest niewidoczna, zobaczy co najwyżej endometrium.
Zbadaj progesteron może dodatkowo?
Bo ja mam dwurozno macicę i mówił mi ginekolog że zajde i nie daj Boże poronie już miałam tak i jeśli zajde w ciążę to powiedział mi że do 6 miesięcy czeka mnie lezenie bo u mnie to bomba cykajaca