reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
A są bezpieczne te tabletki w ciąży?

Boli już bardzo mocno, tak jak wcześniej pisałam boli caly brzuch, cały zad, ale jednak nic te czopki mi nie pomogły :( Dalej cała napompowana jestem :( Juz nie wiem gdzie te jedzenie co jem sie mieści.. Od czego zaczęłaś zwalczać zaparcia? Ja mam jeszcze problemy z hemoroidami po poprzedniej ciąży :(
Ps. Ciesze się, że zobaczyłam serducho na usg. To juz dorodny kropek! Moj na usg w zeszły czwartek miał dopiero 4,5mm :D
Biedna jestes musisz cos z tym zrobic tylko co..im wiecej zarcia zostaje w jelitach tym bardziej ta pozostala kupa wsiaka wode i sie robi twarda i sie nawarstwia.Ja zuwazylam ze jak duzo pocwicze lub sie poruszam to lepiej wszystko zaczyna pracowac,moze glupi przyklad ale jak sie wyglupiam z synem i on skacze po lozku biega itp to 15 min i do kibelka na dwojke leci bo to wszystko pracuje tam jak sie ruszasz.moze jak juz nie dieta to ruch jakis ekstra

Mi piersi urosły od rana do wieczora o rozmiar chyba. Przed chwilą szłam się wykąpać, ściągam stanik, a tu jakby nie moje piersi. Takie jedrne, okrągłe, większe :D mogłyby już takie na zawsze zostać :p
Ja mam jednego duzego i jednego malego,zawsze mialam duza roznice ale teraz to juz wogole.jednego suta mam wielkiego jednego nie haha

Kiedyś przeczytałam,że od dowiedzenia się o ciąży, do wizyty jesteśmy zdane same na siebie przez 3-4tyg. I to jest straszne. Muszę wszystko wiedzieć,boję się cokolwiek zrobić,w pracy muszę udawać. Straszne.
U mnie to 2 tygodnie. W pracy mam zamiar nie mówić do końca I trymestru. Przy pracy biurowej jest to do ogarnięcia. Gorzej z rodziną:) Im chyba powiem juz zaraz niedlugo:)Prawdą jest ze nie wiem co mogę a co nie. To jest nowość i mimo ze miła to jestes trochę jak dziecko we mgle.

A u mnie z objawów to właśnie biegunka rano.... Wczoraj pierwszy raz spotkanie z WC.... Dziś noc nieprzespana i jakaś niespokojna.... Nudności całodzienne i senność.... Ogólnie to chyba zaczynam łapać doła jak sobie przypomnę dolegliwości z poprzednich ciąż i panikuje na zaś....
U mnie wizyta w czwartek to będzie 7+4
Ja codziennie rano mam biegunkę,ale jak widze jak tu dziewczyny cierpią z powodu zaparc.Nie narzekam. Budzę się 6 rano i tak jak ty cały dzień senny.

Mam to samo i za każdym razem sobie tak samo tłumacze 🙈 wszystko czuję dużo bardziej niż inni dosłownie wszystko dentysta nawet jak mi da znieczulenie to ja i tak to czuję 🙈 jestem wrażliwą na wszystko, ostatni poród 3 lata temu jak rodziłam synka był straszny i zarzekałam się że już nigdy więcej. W zeszłym miesiącu coś mnie natknęło (pewnie jakiś kryzys 30latki bo właśnie skończyłam 😂) że może jednak jeszcze jedne maleństwo i z mężem taki spontan kilka razy w jednym cyklu i mówimy że jak się nie uda to trudno w następnych już nie będziemy szaleć , o synka staraliśmy się ponad pół roku , osiem miesięcy przeszło a tutaj za pierwszym cyklem poszło aż jestem w szoku i trochę panikuje niby poród tylko kilka godzin ale jednak 🙈
To moja pierwsza ciąza,nie wiem co mnie czeka,nie wiem co to porod i moze dobrze,bo na dzień dzisiejszy boję się dentysty a obecne bóle brzucha są dla mnie duzym dyskomfortem a to dopiero początek. Nie wiem czy to hormony,ale ja poprostu o tym nie mysłe.Przezyje wszystko oby tylko dziecko bylo zdrowe.😊

Pięknie napisane kochana. Zamiast tyle się zamartwiać trzeba trochę się tym stanem cieszyć. Każda z nas jest inna! :)
Też Ci życzę, aby ta ciąża została taka sama cale 9 miesięcy. 🥰
Jade sobie właśnie do pracy pociągiem. Te kołysanie mnie tak usypia, jeszcze deszcz za oknem, oczy mi sie same zamykają... :)
Dokładnie swìete słowa. Ja tez się ogarnełam,czuje spokój. Nie chcę by Dzidzia moje stresy jadła.

A słuchajcie, ja nie mam apetytu tylko na warzywa owoce nie jem dużo i normalnie mam taki wydęty brzuch myślę sobie co jest miałam mieć płaski brzuch na wesele w weekend a ja codziennie mam brzuszek, jestem po cc 2.t roku temu wiadomo mala oponka została, ale jest teraz wydęty po całości i się zastanawiam ciagle matko co to będzie jak mi brzuch tak urosnie do 9m, w 1 ciąży miałam ogromny brzuch ale objadałam sie, a zaczynam dopiero 4tydzien i nie moge dopiąć sie w spodnie 🤰🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ zauważyłyście jakies zmiany w Waszych sylwetkach? Wiem ze to glupie i wcześnie ale nie objadam sie a 4cm więcej w brzuchu
Ja mam tak samo. Kilka dni przed @ schudłam 4 kg, A jadłam tyle, że szok..później test, 2 kreski,, A dziś nie mam już spodni, chodzę z rozpietym rozporkiem, albo sukienkach. W sobotę tak mi brzuch wywalilo, że na autostradzie babki wypuścił mnie do wc bez kolejki. Rozmawialam z mamą i mówiła, że Jej mama jak była w ciąży to w 3 miesiacu pytali kiedy rodzi taki ogromny brzuch miała. Mama mnie pivieszyla, że będę jak babcia hahaha

reklama
Hej dziewczyny! Jestem tutaj nowa i też należę do kwietniowych mam, termin mam na 18. 04.2021[emoji4]. Tylko odkąd się dowiedziałam jestem cały czas ogromnie zestresowana... Otóż od tego miesiąca zaczęłam nową pracę, minęły dwa tygodnie a ja jestem w ciąży.. umowę mam póki co na 3 miesiące potem jeśli będzie przedłużona to na rok. Boje się reakcji szefa jak się dowie i nie wiem kiedy go o tym poinformować :(
Hej witaj , jeżeli umowa skończy się przed 12 tc to tylko dobra wola pracodawcy czy ci przedłuży czy nie a jak będziesz w 12 tc to umowa automatycznie przedłuża ci się do dnia porodu.

Do góry