Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też tak mam i też biorę leki na tarczycę i pewnie one to potęgują.Czy Wy też macie takie uderzenia gorąca? Napewno nie przez upał bo od popołudnia poleguje w domu i jeszcze do tego rano byłam na badaniach i tak się spieszylam, że zapomniałam zazyc euthyroxu:/
A jakie miałaś wyniki?Mi gin odrazu kazał zwiększyć z 25 na 50.Zrobiłam to stopniowo. Tydzień 37.5 A później 50
Myśle, ze powinno być już widać. U mnie było już bijące serduszko w 5tc+5dZapisalam się do ginekologa na czwartek za tydzieńbędzie 7t+0
Ciekawe czy będzie już coś widać ...![]()
Ja nie czekam na wizyty u gina tylko sama konsultuję z endokrynologiem, to już moja 5 ciąża. Zazwyczaj biorę 50. Teraz przed staraniami brałam 62,5, a od pozytywnego testu już 75 bo mi TSH mocno w górę idzie. Badałam we wtorek i było 2,24, bez leków pewnie byłoby ok 4.Do dziewczyn, które miały/mają problem z tarczycą. Przed ciążą miałam TSH na poziomie 2.9, dostałam od gin Euthyrox 25 i spadło do 1.93. Jak tylko dowiedziałam się o ciąży znowu zbadałam TSH i wynik był taki sam, był to 30 dc. Myślicie że powinnam mieć większą dawkę Eutyroxu? Cały czas biorę 25. Pierwsza wizytę u gin mam dopiero na 03.09, będzie to 7+4.
Oby bo mam takiego stresa co nie miara.....Myśle, ze powinno być już widać. U mnie było już bijące serduszko w 5tc+5d![]()
Odnośnie wskazań co do badań prenatalnych to mi dziś lekarz powiedział, ze tak na dobrą sprawę to on już po samym pustym jaju by mi wypisał skierowanie. Mam translokację, więc i tak się kwalifikuje, ale bylam zaskoczona, że jedno puste jajo jemu dałoby powod do wypisania. Także dziewczyny pytacie!!! (Jeżeli komuś nie przeszkadza proszenie i ewentualna odmowa)To jest dramat jakiś. Ja mam o tyle dobrze ze mieszkam w stolicy,ale tak samo jak i ty mam dosyć łaski NFZ. W ciazy bez względu na to do jakiego lakarza chodze badania powinny byc refundowane. A dostałaś na nie skietowanie od prywatnego lekarza?
A jakie są normy TSH w ciąży?Ja nie czekam na wizyty u gina tylko sama konsultuję z endokrynologiem, to już moja 5 ciąża. Zazwyczaj biorę 50. Teraz przed staraniami brałam 62,5, a od pozytywnego testu już 75 bo mi TSH mocno w górę idzie. Badałam we wtorek i było 2,24, bez leków pewnie byłoby ok 4.
Wynik jest trochę za wysoki więc pewnie ci zwiększy.