Sabi32
Fanka BB :)
Ja to mam mdlosci i bez ciążyJa miałam mdłości zawsze krótko po pozytywnym teście ciążowym, ale bardzo leciutkie. Więc ja też mam od razu.
Ja też biorę metę od 3 i pół tygodnia. Najpierw pół tabletki na noc, potem pol rano i pół wieczorem I teraz pół rano i jedna wieczorem. Od następnego tygodnia mam brać już 1 rano i 1 wieczorem - po 1000 mg każda.
Miałam kilka razy biegunkę, raz bolał mnie żołądek, ale nazarlam się czekolady bez cukru [emoji28]
A tak to czuję się się lżejsza i mam więcej siły. I [emoji90] często. I pierdzioszki [emoji85][emoji85][emoji85]
Pamiętaj że dieta z niskim indeksem glikemicznym i sport są bardzo ważne! Ja idę w poniedziałek do dietetyka opracować dietę, po ciążach chciałabym całkiem zejść z mety i zostać tylko na diecie i sporcie.
A jesli chodzi o metę w ciąży to są lekarze ze starej szkoły, którzy zabraniają, ale moi lekarze mówią jednoznacznie żeby brać w ciąży. Ja 2 razy poroniłam prawdopodobnie przez cukry, ale tego na 100% nie wiem, dlatego nie zamierzam odstawiać w ciąży. W Niemczech mówi się na to terapia off label.
Jest nas więcej z rocznika 88! [emoji123][emoji123][emoji123]
Ale dzis az mi sie lepiej zrobiło, jak zobaczylam pozytywny test owu